T-15 "Armata" BMP (Objekt 149)

HZlNC.jpg

0sfn2dWTJwc.jpg

Az egyik képet már boki linkelte korábban, meg a másik is volt kisebb méretben már. A ponyva hátracsúszott...: radar, és aktív és passzív védelmi rendszer elemeket láthatunk, főleg a 2. képen vehetőek ki jól.

PDN_6364.jpg

mqlc922.jpg

Üdv Urak!

A tanktémákhoz - sokatokhoz képest - laikusként az alábbi a véleményem az új lánctalpas és kerekes technikáról a fotók alapján:

Sokkal nagyobb durranást látok most a földön gurulni, mint amit anno a PAK-FA bemutatkozásakor láttam a levegőben repülni. Ha „mérnöki szemmel” nézem őket, akkor letisztult vonalvezetést és arányosan elrendezett megerősített páncélzatot látok mindenhol.
A tornyok nélkül ennyi már átjött, ha a ponyvákat is leszedik majd, akkor sem gondolnám, hogy rontani fog az összképen. Nem gagyifelvonulást láttam eddig.

A BTR Bumerang és a Kurganec-25 sem rosszak, a T-14 nagyon komoly darabnak látszik, de a csúcs nálam a T-15.
Hát ez valami überbrutál, ahogy kinéz. (Nézzétek el nekem, nálam a J-20 is No1 kinézetű gép az ötödik generációból.)

Elölről és oldalról szerintem az pótpáncél, amelyek a féloldalasan vagy teljesen szemből érkező mai pct lőszerek döntő részét nullázák jó eséllyel.

<i>Hiryu kedves:
Bár a tornyokat még nem láttuk, de szerintem ideje lenne végiggondolnod azt, hogy mif@szvan a körtével?</i>

Megfigyelő kamera v. elektronikai érzékelő:
b542394d10fb.jpg

A kamera egység felett egy radar v. valamilyen optikai érzékelő található (a fönti képen is látható):
591b9334f2b9.jpg

Az orr rész páncélzata eddig levédi a teknőt:
1SQnr.jpg

Nem a lehajtható tolólapra gondolnak a hozzáértők, és én se arra gondoltam.

Nem jól áll sebtében felrakott újfajta ERA blokk, vagy az ott esetleg egy radar v. mi?!

1249_900.jpg

Nem jól áll sebtében felrakott újfajta ERA blokk, vagy az ott esetleg egy radar v. mi?!

A T-44-el kezdődően az összes szovjet/orosz harckocsin ezen a ponton volt a "kipufogócső", jobb hátsó részen. Nem lehet, hogy ez is az, csak valami modernizáltabb formában....?

<blockquote rel="Python">Nem jól áll sebtében felrakott újfajta ERA blokk, vagy az ott esetleg egy radar v. mi?!

A T-44-el kezdődően az összes szovjet/orosz harckocsin ezen a ponton volt a "kipufogócső", jobb hátsó részen. Nem lehet, hogy ez is az, csak valami modernizáltabb formában....?

</blockquote>

Biztos nem az, mert orr motoros és elől van a kipufogója a két oldalán, az orr részen.