1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

T-54/55

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  "Olyan jóoo rejtőszínű...":D
   
  danielblack likes this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Adódik a kérdés, fejlett ugye az iraeli hadiipar, akkor miért nem hoznak létre egy saját gyártású IFV-t??? Ami megfelel a saját igényeknek és ugye elég jó kereskedők, tehát exportálni is tudnák? Ennek a srácnak meg keressenek egy kisebb fegyvert mert még 40 cm és nem fér be a járműbe.
  Amúgy én speciel csak megfordítanám a menetirányt, minek bujkálni ott a motor mellett.
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nálunk műbőr tártáska, kínában sárga lavór, itt ez a tatyó, azonosító jelek ezek uraim.
   
 4. Sharid

  Sharid Well-Known Member

   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Merkava? De akkor miért van mellette M113 xarok, meg egyéb Namer, + hasonlók?
   
  LMzek likes this.
 6. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  mert izraeliek tudják hogy nem lesz elég egy háborúhoz 200 db nehéz APC, mint ahogy a németek képzelik. na jó Hansék szerint picit több elég leszegy kicsit több. És a háborúhoz három dolog kell Izraelbenm is.....
  Folyamatosan kerülnek ki a kijelölt egységekhez, ahogy folyik a gyártás, de vannak másodvonalas, ill területvédelmi alakulatok, náluk fog kikopni szép lassan a modernizált régi technika.
  De 2006 egyik fő tapasztalata volt, hogy az asszimetrikus városi háborúhoz sem elég a régebbi szabvány szerint Apc/IFV technika.
   
 7. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  Már Ők sem a "régiek"!
  Lásd egyik utolsó akció: "...mert a légierővel majd megoldok mindent..." (új vezérkari főnök, ex-légierő parancsnok), (Státusz:Leváltva!)

  Vereséggel felérő "győzelem" lett belőle: erkölcsi/lélektani győzelmet tudott "kihozni" az ellenfél az összecsapásból!!!
   
 8. tonyo

  tonyo Well-Known Member

 9. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  ez itt off, de csak a hezzik rajongóinál.
  Igazából akkorát kaptak, hogy évekig túlórázott az iráni hadiipar, de Teherán úgy döntött, beleöl xmilliárd dollárt, újra.
   
 10. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  OFF

  Az a qurva "+Quote" idézés funkció, és lehetővé teszi a fórum rendeltetésszerű használatát!

  Köszönjük Sharid! :)

  ON

  A pszichológiai/lélektani győzelem nélkül nincs "ember-anyag" utánpótlás.
  A raktározott hadianyag -"úgy emlékszem"- nem harcol!!!
   
 11. Nemsokára elkezdik az Eitan gyártását.
   
  antigonosz likes this.
 12. szpg9

  szpg9 Well-Known Member

  Ja, az izraeli hezbollah háború linkjén olvasható szöveg is erre utal, amit mondtál az előbb...

  http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/hadtudomany/2007/1/2007_1_8.pdf
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Nekem is feltünt. Érdekes módon sokk távol keleti ország inkább modernizálja őket. Kívéve thaiföld. Ők voltak annyira hülyék hogy kidobták. Pont a kidobás után szívtak az oplot tal. Egyébként lehet hogy sokkan ferde szemmel nèznének rám. De nekünk se ártanna ilyen modernizált vasakat beszerezni. Nem nagy tételre kell gondolni. Támogatáshoz, egyéb feladatakhoz ideális lenne. Pláne egy tartalékos toborzó kampányhoz. Nem az számít hogy milyen öreg a vasad. Hanem hogy hogyan van felszerelve. Ha felvan és fel tudod hívni a figyelmet, el tudod nekik magyarázni érthetően hogy milyen céllal lenne és hová,akkor már máskép tekintenének rá. Igen másod/harmad vonalba modulrendszerű képzéssel.
   
  anonim999 and LMzek like this.
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ez a vonat elment. Viszont a modernizációnál maradva, valamiért nagyon szeretik az L7 ágyút. Valami lehet azzal a vassal, hogy monjuk Kína lecseréli a D10-et vele.
  Ezekben mintha még nagyobb kaliberhosszúságú ágyú lenne.
  https://s17.postimg.org/qrcjp4hzz/104453ef4fwiff521t7tfa.jpg
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  tonyo likes this.
 16. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Sőt azt is meg merem kockáztatni hogy a képen szereplő type-59 vagy 69 ben nagyobb a kaliberhosszúság mint a VT-5 nél. A 80 as évekre rengeteg lőszer típust fejlesztettek ki nyugaton erre az űrméretre mivel az első vonalbeli T-64 el és (T-72 el) kellett szembenézniük. Még az Abrams ok első szériája is ezzel az űrmérettel jött ki. Tehát ahogy írtad van benne valami (erő). Lehet hogy egy modern T-90 es vagy egy Leo-2 ellen kevés lenne. De egy T-72b ellen vagy pt-91 ellen azzal a bizonyos megfelelő lőszerrel (kel) már veszélyt jelentene. Az űrméret hosszából adódóan a lő távot is megnövelhették az alap 100 mm es képest. Okosban csináltak. Nem dobták ki a vázakat,hanem felturbozták őket. Kaptak egy "normális" löveget. Igazi olcsó best by harckocsit kreáltak ami még egy két év tizedik a 3 ik világok legfőbb harckocsija lesz. Megj: Amilyen viszonylatban állunk itt közép európában ezzel a modernizációs harckocsival se lépnénk hátra. Ettől függetlenül egy modernebb harckocsira mindenképp szükségünk van. Horvátoknál a Degman program kifutott egyenlőre mást nem terveznek. Legalábbis nekem másról nincs infom. A szerbeknél az M-84 es modernizáció források miatt nehezen halad. A Románok most öltek egy rakhedli pénzt más területbe. Nem hinném hogy ők is mostanában fognak szerezni be új vasakat. A modernizált T-55 el jó darabig el lesznek még (kb 10 évig) A Balkánról meg ne is beszélve. A kisebb országoknak szinte nincs is HK állományuk. Megj: Hogy a szerb modernizált T-55 et a Pakisztán vásárolta meg. Lehet tippelni hogy miért. Az én sejtésem hogy az eredeti modernizációs csomagot kukázzák és a saját/kínai modernizációs csomaggal látják el őket. Saját ill export részre. Továbbá azon se lepődnék meg ha pár év múlva szíriában is feltűnnének ezek a vasak.
  Végezetül még igen sokk ideig fogunk hallani erről a jól bevált típusról. Minden kisebb nagyobb hátrányai ellenére.
   
  antigonosz likes this.
 17. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Hungarian Battlefield IFF System
   
  antigonosz, endre, fip7 and 2 others like this.
 18. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Na utánanéztem azoknak a kínai kohószökevényeknek. Nem is rosszak :) Type-59 D nos amit infomorzsákat ősze lehetett szedni róla a következők: Hőoptikás kamera, a korai változatoknál infrás. A tűzvezetés számítógép vezérelt, (van benne gps alapú navigációs i-pad a parancsnoknak)?? az ágyú félautomata töltésű, besugárzás jelző. lézeres (infrás??) távolságmérő. Dióhéjban ennyi. Nem csoda hogy a szegényebb országok rá haraptak vagy fognak.
   
  antigonosz likes this.
 19. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Az L7 ereje nagyjából a T-62-es 115 milisével vethető össze. Leszámítva, hogy a mai napig jönnek ki új skulók hozzá. Azt hiszem valami 500-550 mm vastag páncél átütésére alkalmasak az újabbak de rémlik valami amcsi nyíllövedék ami 600+ os. Azért sok helyen még vígan elegendő ez az erő, és némileg olcsóbb mint a 120-125 mm-es.
   
  Mackensen, tonyo and endre like this.
 20. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Azon gondolkodok,hogy ilyen felállásban vajon a kurdok mikor kezdik el gyártani? Ha szudániak/kínaiak meg tudták csinálni simán elképzelhető hogy a kurdok is meg tudnák csinálni. Mármint az egyik legerősebb kurd szervezett. Irak/Szíriában. Hátterük elméletileg ugyanakkora vagy nagyobb lenne hozzá.
   

Ezen oldal megosztása