Sziasztok! Még pár hónapja egy fórumon, egy igen parázs vita alakult ki, amit a személyeskedés elkezdése után inkább feladtam, a T-44 és a T-54 kapcsolatáról, nem tudom miért pont most jutott eszembe, hogy itt is kikérjem mások véleményét, de engem ez így utólag is érdekel. Nos én azt mertem mondani, hogy a T-44 tekinthető a T-54 elődjének, és elsőnek a szovjet korai hidegháborús harckocsik sorában. Abban a fórumban a "helyi", nagy köztiszteletnek örvendő "szakértő" és alattvalói, persze egyből nekem estek, hogy én honnan szedem ezeket az égbekiáltó marhaságot, a két járműnek az ég egy adta világon semmi köze nincs egymáshoz, sőt az említett úr szerint a T-54, az IS család tovább fejlesztésének tekinthető. Azt sem volt hajlandó elhinni, hogy a T-44-et gyártották sorozatban, ő szentül meg volt győződve róla, hogy egy vagy kettő darabot gyártottak belőle prototípusnak, mert ő csak hiteles szovjet forrásokból tájékozódik, természetesen semmilyen linkelt fotót, honlapot, vagy az én könyveimből való idézetet nem fogadtak el, az mind "történelem hamisítás", így szó szerint
mintha bárkinek érdeke lenne a T-44 történetét meghamisítani. Na mindegy, gondoltam feldobom itt is a témát, kíváncsi lennék mások véleményére is az ügyben. További szép napot mindenkinek.