Már bocs, de ez pont engem igazol. Kokrétan leírtad: készen állnak egy ÚJ harckocsi építésére.
Nagyon kényelmesen átugrod ezt a részt:
"УВЗ созналось, что перевооружение "Арматы" на калибр 152 миллиметра, действительно потребует создания фактически нового танка. "
Ha nekem szövegértelmezési problémáim vannak, akkor Hlopotovnak is. Pedig ő született orosz...
Ki mondott ítéletet az Armata védelméről? Senki. Az egész onnan indult ki, hogy az Objekt-477 páncélzata jelentősen vastagabb volt. 1200mm vs ~800mm. Fizikai vastagság. Nem KE és CE elleni védelem. Azt nem lehet tudni sem a 477, sem a 148 esetén. Én csak annyit állítottam, hogy a FIZIKAI vastagságból kiindulva, esélyes, hogy a 477 erősebb.
Semmit nem szóltak volna az elvtársak, mert nekünk csak a hulladékot adták el. Ahogy a lengyel cikk is írja, nekünk a primitív T-72Sz-el kellett volna beérnünk ha nem omlik össze a SzU.
Itt nincs vitánk... Ugyanakkor később említi a szerző, hogy a 80-as évek második felében elérhetővé vált a 6TD motor, ami már megfelelő teljesítményt nyújtott, horribilis költségek nélkül.
Bocs, rossz cikket adtam meg.
Itt a másik kettő ami leírja mi is történt:
" Na przeszkodzie stanęła „mała wojna” toczona między ośrodkami badawczo-produkcyjnymi w Leningradzie, Charkowie i Niżnym Tagile. Od 1974 roku następował schyłek znaczenia charkowskiego ośrodka produkcyjnego. Jego rolę powoli przejmował, usilnie forsowany przez szefa resortu obrony, marszałka Ustinowa, ośrodek leningradzki. Jednak po śmierci Ustinowa oraz upadku jego następcy, Romanowa, od 1985 roku nastąpił z kolei spadek znaczenia ośrodka leningradzkiego i dalsza marginalizacja wpływu na decyzje Rady Ministrów ośrodka charkowskiego. Nowym wpływowym centrum stawał się Niżny Tagił."