oké, elismerem itt tévedtem, mert beleszámoltam az UD-t is. 5822db B,BV, és U
Akkor olvass és tanulj. A kommunista diktatúrákban kőkemény hatalmi harc folyt mindenhol, ezt tudhatnád. Nem kell messzire menni, elég megnézni a mi tetves baloldalunkat...
Lengyelül van a cikk, fordítóban ne magyarra, angolra fordítsd!
Te jó ég... Baszki, mikor kapott szerinted a VSz csúcstechnikát???! Nekünk a ruszki mindig csak a szart adta! Ők itt T-64-el játszadoztak, mi meg mehettünk volna a halálba T-55-el!
Ha egy kicsit jobban megnézed, pl. az aktív védelmi rendszer részei mind makettek... De ha ilyen "jól" haladnak ezek a programok, miért kell a Bumerángnak évek óta Berezsok tornyot használnia az Armija lövészetein? Hm?
Összetételét nem, de a vastagságát egész pontosan meg lehet tippelni. A harckocsi mérete és formája adott. Pontosan innen vette a Rheinmetall is.
Hahahahaha
a hét vicce
Én meg javasolnám beszélj egy igazi oroszzal... Az egyik legjobb haverom ugyanis ott él. Fogalmatok nincs Oroszországról és Putyin rendszeréről. Bírom, hogy a jobboldalon Oroszországot meg Putyint egyesek egekig magasztalják. Már már legendákat gyártanak róla. Holott a valóság meg az, hogy qrva nagy pofára esés lenne, ha ott kellene élnetek. Főleg amikor az első alkoholista kaukázusi szarházi beverné a képeteket 3 rubelért, és miután rendőrt hívtatok, még te lennél elővéve, hogy te kötöttél bele a szerencsétlenbe. Ez az igazi oroszország. Nem az amit ti képzeltek róla. Szidjátok Merkelt meg a többi nyugati hazaárulót, hogy telerakják az országot migránssal, bezzeg Putyin a nagy hazafi! Elárulom, migránsbetelepítés szempontjábból Merkel csak lelkes amatőr Putyóhoz képest. Na persze nem az afrikai csimpánzokat telepíti be, hanem a környező muszlim országokból importálja milliószám az "erőforrást".
De ezt hagyjuk, nagyon nem idevaló.
gurkhan.blogspot.com
"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать
новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."
"csak" egy új torony meg erősebb motor mi? Hahahahaha...
Kezdem érteni flip kollégát
,nagyon azt érzem ,hogy neked szövegértelmezési problémáid vannak kezdjük a végén,pechedre nem kell fordítót használnom mivel tudok egy kicsit oroszul...
"В корпорации «Уралвагонзавод» заявили о готовности создать
новый тяжёлый танк на платформе «Армата» со 152-миллиметровой пушкой."
lefordítom neked
Az Uralvagonzavod vállalat közölte, hogy készen áll egy új nehéz harckocsi építésére az Armata platformon, 152 mm-es ágyúval."
Magyarul,hogy te is megértsd,az Armata platformot úgy tervezték meg,hogy képes legyen akár egy 152 mm löveget befogadó torony hordozására...
És ami lényeges az általam belinkelt illetve lefordított cikk 2020.augusztusi és a 38. Páncélozott Eszköz és Fegyverzet K+F és Vizsgálati Intézet javaslatait tartalmazza,hidd el nekem nem egy napközis technika szakkör szintjén vannak,míg az általad linkelt 2018-s cikkecske az Uralvagonzavod vállalat közleményét tartalmazza de semmi konkrétum nincs benne azonkívűl,hogy az általam mondottakat megerősíti....
Hogy jön az orosz közbiztonság az orosz bevándorlás politika ,Merkel, az orosz haderő fejlesztési koncepciójához?
Amúgy elárulom neked jártam Oroszországba párszor legutóbb 3,5 éve....És nem esek hasra egyetlen nagyhatalomtól sem és nincsenek illúzióim Putyin Oroszországával szemben sem...
A baj az ,hogy a Rheinmetall is csak tippelni tudja a páncélzat vastagságát a páncél összetételéről pedig az oroszokon kívül fogalma sincs senkinek és az egyéb védelmi elemekről és az aktív védelmi rendszerről még nem is beszéltünk,magyarul aki kicsit komolyan érdeklődik a téma iránt szerintem nem mondhat ítéletet az Armata védelméről mivel gyakorlatilag semmilyen konkrét információval nem rendelkezünk róla....
A Bumeránggal kapcsolatban pedig ugyanaz a helyzet mint az Armatával nem kell nekik sehova sem rohanni,mint írtam neked az orosz haderőfejlesztés a korábban meghatározott priorítások mentén halad....
Rátérve a VSZ és az aktuális orosz csúcstechnika kapcsolatára szerinted mit szóltak volna a magyar a cseh vagy lengyel elvtársak ha meglátták volna pl a nekik felajánlott T-80U export árát ha még az orosz belpiacos áraknál is 2x drágább volt a T-72B-l és akkor még az üzemanyag fogyasztásáról és az egyéb kts nem is beszéltünk. Amúgy fentebb Hasp berakta a szovjet harckocsi árakat ha még nem láttad szerintem érdemes rápillantanod mert érdekes egy olvasmány.....
Rátérve az átalad túlmisztifikált harckocsi tervező irodák közötti hatalmi harcra,az általad belinkelt anyagot ismerem és abban is le van írva,hogy a T-80-s harckocsi egyszerűen túl drága volt a szovjet hadsereg koncepciója számára...
Natomiast biuro leningradzkie postawiło na turbiny gazowe serii GTD, które faktycznie rozwiązały problem zbyt niskiej mobilności, ale kosztem horrendalnych kosztów eksploatacji oraz bardzo wysokiej kultury obsługi. Ze względów ekonomicznych nie było to rozwiązanie akceptowalne całkowicie przez wojsko. W efekcie, konstruktorzy czołgów w ZSRR dysponowali albo małym, lekkim, silnym, ale koszmarnym w obsłudze i kosztach napędem turbinowym albo dwoma silnikami dieslowskimi o za małej mocy – z czego W-46 były przestarzały, zaś 5TD rokował dobrze, ale technologie które umożliwiły jego rozwój stały się dostępne dopiero w połowie lat osiemdziesiątych. Konsekwencją tych problemów było narzucenie ostrych limitów masowych dla czołgów.
A leningrádi iroda ezzel szemben a GTD sorozatú gázturbinákra támaszkodott, amelyek valóban megoldották a túl kevés mobilitás problémáját,
de a horrorisztikus üzemeltetési költségek és a nagyon magas szervizkultúra árán. Gazdasági okokból ez a megoldás nem volt teljesen elfogadható a hadsereg számára. Ennek eredményeképpen a Szovjetunióban a harckocsikat tervezőknek vagy egy kicsi, könnyű, nagy teljesítményű, de rémálomszerűen üzemeltethető és költséges turbinahajtóművel, vagy két, túl kevés teljesítményű dízelmotorral kellett dolgozniuk - ezek közül a W-46-os elavult, míg az 5TD jónak ígérkezett, de a fejlesztését lehetővé tevő technológiák csak a nyolcvanas évek közepén váltak elérhetővé. E problémák következménye volt, hogy szigorú tömeghatárokat szabtak meg a harckocsikra.
Trzecią cechą szczególną rozwoju broni pancernej w ZSRR była wielotorowość prac. W krajach NATO opracowywanie nowej generacji uzbrojenia było jasno określone – czołg nowego pokolenia wybrany z dwóch konkurencyjnych propozycji przemysłu zastępował maszyny poprzedniej generacji, jednocześnie modernizowano starsze wozy. W przypadku Rosjan niska podatność modernizacyjna czołgów oraz wspomniana wojna między ośrodkami produkcyjnymi i wspierającymi je dygnitarzami partyjnymi doprowadziła do zaburzenia takiego układu. Pierwotnym efektem było istnienie dwóch klas maszyn podstawowych – wysoce zaawansowanych, ale drogich, czyli T-80 oraz T-64 oraz prostszej ale tańszej rodziny pojazdów T-72.
A páncélos fegyverek fejlesztésének harmadik sajátossága a Szovjetunióban a munka többirányú jellege volt. A NATO-országokban a fegyverzet új generációjának fejlesztése egyértelműen meghatározott volt - az ipar két versenyképes ajánlatából kiválasztott új generációs harckocsi váltotta fel az előző generáció gépeit, ugyanakkor a régebbi járműveket modernizálták. Az oroszok esetében a harckocsik alacsony modernizálási érzékenysége, valamint az említett háború a gyártóközpontok és az őket támogató pártméltóságok között egy ilyen megállapodás megszakadásához vezetett. Az eredeti eredmény az alapgépek két osztályának létezése volt - a rendkívül fejlett, de drága T-80 és T-64, valamint az egyszerűbb, de olcsóbb T-72-es járműcsalád.
Összefoglalva kétségtelen volt rivalizálás a különböző tank tervező irodák és gyártók között ugyanúgy ahogy meg volt ugyanez a rivalizálás a szovjet repülőtervező irodák és gyártók között is.De szerintem téves dolog a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki,a valóság az,hogy bár a T-80-s fejlettebb harckocsi volt a 72-nél de az ára és a "rémálomszerű üzemeltethetősége" (idézett az általad linkelt cikkből) behatárolta a szerepét a 72-l szemben...