Ha egy ilyen betalál bazzeg attól semmi sem védi meg az adott HK-t !Hülye példa volt !ez milyen messziről is üti át a dolgokat?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha egy ilyen betalál bazzeg attól semmi sem védi meg az adott HK-t !Hülye példa volt !ez milyen messziről is üti át a dolgokat?
Ez nem paradoxon hanem valós ismereteken alapuló SAKK MATT Gorgának ! Bitedanke Lalikám !Nézd elfogadom ami a linkeken van.
Csupán megjegyzem hogy 2003-ban tettem vizsgát MILAN -ERYX kombiból.
A Milanra akkor mondtak 800mm-et ha a "csillagok együtt állnak", Eryx-re 600-at. 2003-ban...
Ergo ha már 85-ben 1000mm plusszos átütéseket produkáltak, amivel gyakorlatilag a mai napig erőből meg tudnának oldani mindent, minden szögből, akkor minek fejlesztgetnek mindenféle felülről támadó dolgot?
A világban meg egy nagyhatalom sem tudott közel 40 év alatt egy értelmes reaktív páncélzatot kifejleszteni, ami megfogna ekkora átütéseket?
Értsd a paradoxont.... 1985-2021....
Tehát ha valakivel a NET-en egyhúron pendültök az már a legjobb barátod és az igazság szentje ! Na most ha valamely külföldi Karigerivel vagy Csehkatkával beszélget és minden szavát elhiszi akkor mi itthon a legnagyobb diktatúrában nyomorgunk az éhhalál szélén ! Hagyjál már az ipari szintű hülyeségeddel !Én meg javasolnám beszélj egy igazi oroszzal... Az egyik legjobb haverom ugyanis ott él. Fogalmatok nincs Oroszországról és Putyin rendszeréről
Ha egy ilyen betalál bazzeg attól semmi sem védi meg az adott HK-t !Hülye példa volt !
Ez nem paradoxon hanem valós ismereteken alapuló SAKK MATT Gorgának ! Bitedanke Lalikám !
Nem néztem el...ide van leírva.ja, vagy csak @Filter elnézett valamit azon a chart-on...valóban van egy nagyon szűk stand-off távolság aminél valamivel 800mm átütést mutat a Milan-ra, de jellemzően 800mm alatti értékek vannak azon a chart-on is...
megjegyzem elhiheted, hogy az RM nem a seggéből húzta elő azokat a számokat...nézz már utána milyen létesítménye is van a BW-nek Meppen-ben (csak mert ugye az a slide az 1985-ös Meppen-i eredményekre hivatkozik)
Az 1985-ös tesztek eredményein meg látni, hogy rakétába beépítve 850-900mm-es átütésű töltet (TOW2) 1 méterrel a páncél előtt elműködve meg 1000mm-t üt át... És másfél méteren esik csak vissz az átütés az eredeti szintre.
A HOT még brutálisabb, a rakétába épített töltet alig 680-700mm-t üt át, 1300mm-el a páncél előtt meg majdnem 1200mm-t!
Erről ennyit...
Ugyanerre lehet számítani a Javelinnél is.
Nem néztem el...ide van leírva.
Igen erre a hsz-re reagáltam.leírva meg ezt:
"Az 1985-ös tesztek eredményein meg látni, hogy rakétába beépítve 850-900mm-es átütésű töltet (TOW2) 1 méterrel a páncél előtt elműködve meg 1000mm-t üt át... És másfél méteren esik csak vissz az átütés az eredeti szintre.
A HOT még brutálisabb, a rakétába épített töltet alig 680-700mm-t üt át, 1300mm-el a páncél előtt meg majdnem 1200mm-t!
Erről ennyit...
Ugyanerre lehet számítani a Javelinnél is."
Igen erre a hsz-re reagáltam.
és elárulod nekem, hogy ebben hol van szó Milan-ról?
Csakhogy ezt a pct puskák ellen találták ki.Oldalrol ugyanis közelről a 14,5milis pct puska átütötte a páncélt.De a korabeli,még korántsem tökéletes kummulativ töltetektől is elég jol védett.Térjünk vissza erre a légrés növeli a kumulatív lövedék/rakéta átütését dologra egy kicsit, bocs hogy most tudtam visszaolvasni. Erre van bármi forrás, tudományos magyarázat?
Mert teljesen ellentmond mindennek amit a kumulatív fegyverekről tudunk. Meg annak hogy miért fejlesztették ki ellene először az üreges páncélzatot kb 60-70 éve. Miért rácsoznak évtizedek óta mindent a közel-keleten? Akarom mondani a II. vh óta, mert igaz nem rács, hanem lemez formájában már a németek is alkalmazták:
Bő 80 év alatt szerintem rájöttek volna ha ezzel csak ártanak maguknak. De még mindig nem tudom elképzelni, hogyan lenne egyáltalán lehetséges hogy a légrés felerősíti a hatást.
Így van.Önmagában a légrés valójában nem jelent komoly védelmet a kummulativ sugárral szemben
Ha összetörik rajta a rakéta,akkor jol véd.Így van.
Az alapfeltétel az volt hogy az orosz tankokon megjelent "ernyő" + légrés + reaktív páncél + tetőpáncél mennyire adhat valós védelmet.
Minden egyéb meg már át lett beszélve oldalakkal ezelőtt.
Illetve, amiről szó van most az a légrés sugárra gyakorolt hatása.Ha összetörik rajta a rakéta,akkor jol véd.
Ne haragudj, de mi a kérdesed? Mert nem nagyon tudlak követni.
Olvass vissza.
Ez a töltet konstrukciójátol függ.A robbanótöltet és a páncél közé mindenképpen kell távolság,hogy ki tudjon alakulni a jet.Hogy aztán ez a jet mennyire jol összetartó,az már az egyedi tipustol függ.Addot esetben még erősitheti is a hatást,de gyengitheti is,tipustol függ.Illetve, amiről szó van most az a légrés sugárra gyakorolt hatása.
Papi linkelt hivatalos US doksit, visszanézheted.
Abban feketén-fehéren benne van hogy egy 100mm-es töltet, 1200mm távról indítva elveszti ~50%-át az átütő erejének. 700 helyett, 350-400-at visz be max.
Ugye levegő. Ezt tanultam én is, pontosan így.
Aztán most van egy olyan narratíva ami szerint a légrés felerősíti a hatást.
Ezt próbálom megérteni, értelmezni, egyenlőre sikertelenül.
Csakhogy ezt a pct puskák ellen találták ki.Oldalrol ugyanis közelről a 14,5milis pct puska átütötte a páncélt.De a korabeli,még korántsem tökéletes kummulativ töltetektől is elég jol védett.
Oroszok rugós ágybetéteket kötöztek a tankokra a német páncélököl/páncélrém ellen.Ugyanúgy a robbanófej összetörése,ideállis állapotának megszüntetése volt a cél,mint ma a rácspáncélnak.
Önmagában a légrés valójában nem jelent komoly védelmet a kummulativ sugárral szemben.73as vizsgálatok,de a magyar próbalövészetek is megmutatták,hogy a Maljutka sugara is hosszában képes átmenni egy tankon,ha nincs megfelelő páncélzat,mi megállitsa......