W
Wilson
Guest
Orosz T-72B3 rafut két páncéltörő aknára majd valószínűleg ATGM/tüzérségi találatot kap.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerencsétlen aki kimásztott mit élhetett át!Valószínűleg mentette volna a társait az agtm találat előtt és utána is menekülés helyett leroskadt a harckocsi melléOrosz T-72B3 rafut két páncéltörő aknára majd valószínűleg ATGM/tüzérségi találatot kap.
Én is sajnáltam szerencsétlent és a harckocsiban lévő társait....Szerencsétlen aki kimásztott mit élhetett át!Valószínűleg mentette volna a társait az agtm találat előtt és utána is menekülés helyett leroskadt a harckocsi mellé
Hm, ennél jobbra számítottam.Egy az ukránok által elfogott T-72B3 áttekintése....
A videón a magyar felirat beállítható...
Ugyanaz a SOSNA-U mindkettő.Hm, ennél jobbra számítottam.
A T-80BVM irányzó kialakítása nekem jobbnak tűnik:
Bár annak meg elvileg a páncélzata vékonyabb (T-80B vs T-72B alap).
Ööö, nem feltétlen, mert az ATGM-eknek van minimális lőtávolsága, és eleve kis távolságról lőtt.Amikor nem találod el az orosz T-72B3-t...
Szó se róla tökös az orosz személyzet mert ahelyett,hogy hátramenetbe kapcsolna egyenesen az ATGM-es fickó felel rongyolnak.
Hogy mondhatsz ilyet a szent T-72-ről???!!! Melyik kezeddel írtad? Csapj rá gyorsan!Ööö, nem feltétlen, mert az ATGM-eknek van minimális lőtávolsága, és eleve kis távolságról lőtt.
Lehet, hogy a hátramenet lett volna a rossz ötlet.
Ezen felül tudtommal a T-72-nek alig van hátrameneti fokozata, talán, ha 10-15-tel, ha tud toltani.
Had kérdezzem meg, én mint naiv: - Milyen hőmérsékletre tud felhevülni ez a lövedék?M111/DM23 vs. T-72B :
Mármint egy kb 1700m/s sebesdéggel acélba csapódó wolframdarab sebessége mekkora? Nagy és ami fontosabb az az, hogy az acél olvadáspontja jóval alacsonyabb mint a wolfram olvadaspontja. De az is lehet, hogy lokálisan olyan nagy lesz a nyomás, hogy hidegfolyás alakulhat ki.Had kérdezzem meg, én mint naiv: - Milyen hőmérsékletre tud felhevülni ez a lövedék?
Azért kérdem hogy nem e lehetne-e a hőérték ellen védekezni, azaz ne tudja áthevíteni a páncélnak nevezet akármit a lövedék!
Dudi már válaszolt.Had kérdezzem meg, én mint naiv: - Milyen hőmérsékletre tud felhevülni ez a lövedék?
Azért kérdem hogy nem e lehetne-e a hőérték ellen védekezni, azaz ne tudja áthevíteni a páncélnak nevezet akármit a lövedék!
az oroszok szó szerint kőkorszaki megoldásokat alkalmaznak
KE ellen biztosan van hatása, nem szeretik a kőzeteket és ez a hálóban darabos zúzottkő kimondottan 'vágás'álló anyagképzés. A HEAT ellen nem tudom, milyen hatást tud kifejteni.Elég szánalmasan néz ki, van valami hatása? A rácsnál jobb?
Rakhatnának a tankjaikra az egykori iraki "Enigmához" hasonlót, az egész hatásos volt (anno a sajtó azt írta, hogy betont használtak, ami persze nem volt igaz, üreges kompozit pótpáncél volt). Bár nem felülről támadó lőszer ellen.
De úgy látszik ennek a feladatnak a megugrása sem megy nekik.