Múlt hét pénteken szóba került a T-80-as topicjában, hogy a hegesztett, szögletes torony melyik harckocsival jelent meg, a T-84-essel, vagy a T-90A protóval, semelyik, a T-72-esen kísérletezték ezt, Objekt 186 jelzés alatt.
![wOz620g.png](https://i.imgur.com/wOz620g.png)
![YWhcRg1.png](https://i.imgur.com/YWhcRg1.png)
![1N7JmhQ.jpg](https://i.imgur.com/1N7JmhQ.jpg)
![xaKj5cQ.png](https://i.imgur.com/xaKj5cQ.png)
![eMbYiuB.jpg](https://i.imgur.com/eMbYiuB.jpg)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nem tökösség, hanem ezt kell csinálni. Ez egy drill. Az persze más kérdés, hogy hiába gyorsított, meg kellett állnia a pontos lövéshez. Egy nyugati harckocsinak ehhez 80-ban sem kellett volna megállni nemhogy 2022-ben.Amikor nem találod el az orosz T-72B3-t...
Szó se róla tökös az orosz személyzet mert ahelyett,hogy hátramenetbe kapcsolna egyenesen az ATGM-es fickó felel rongyolnak.
Szia,Ez nem tökösség, hanem ezt kell csinálni. Ez egy drill. Az persze más kérdés, hogy hiába gyorsított, meg kellett állnia a pontos lövéshez. Egy nyugati harckocsinak ehhez 80-ban sem kellett volna megállni nemhogy 2022-ben.
Ilyenkor nem 10-el mész hanem a lehető legnagyobb sebességgel amit a terep megenged. Ha tudsz azon az úton 40-el menni (márpedig egy harckocsi tud) akkor azzal mész, ha meg lőni is tudsz 40-nél, akkor megállnod sem kell.Szia,
Hat, szerintem ebben az ertelemben vett pontos loveshez 1970-ben sem kellett megallni (vagyis persze, ha 2 km-rol el akar talalni egy harckocsit, ahhoz nem eleg a szovjet stabilizator, de repesz-romboloval 20 m-re a legkevesbe sem kell pontosan celozni).
Amikor nem találod el az orosz T-72B3-t...
Az persze más kérdés, hogy hiába gyorsított, meg kellett állnia a pontos lövéshez. Egy nyugati harckocsinak ehhez 80-ban sem kellett volna megállni nemhogy 2022-ben.
Túlszaladjon az ellenségen? Az lenne a cél.Szerintem ezt a T-80 topikba tettük be, mert szerintünk ez egy BVM.
Már csak a gyorsulásából ítélve is.
Véletlenül sem azért állt meg, hogy nehogy túlszaladjon a célon és így az oldalát mutassa a frontpáncél helyet XD
Eskü néha olyan megfejtéseket olvasok, hogy azt nem is hiszem el![]()
És pontosan mi értelme van 200 métert előre sprintelni? Azzal is csak több időt hagy az atgm újratöltéshez… rádásul 0,26-nál áll meg és 0,33 legvégén lő…mi történik abban 7 mp-ben? Ami a mellélövés után már bőven több mint 10mp…Ez nem tökösség, hanem ezt kell csinálni. Ez egy drill. Az persze más kérdés, hogy hiába gyorsított, meg kellett állnia a pontos lövéshez. Egy nyugati harckocsinak ehhez 80-ban sem kellett volna megállni nemhogy 2022-ben.
Mit csinál egyedül a harckocsi? Ez nem valószímű, hogy ATGM. És pont az az értelme közel menni, hogy ne tudjon újratölteni. Emiatt kéne menetből lőnie, hogy ne veszíccsen időt a megállással.És pontosan mi értelme van 200 métert előre sprintelni? Azzal is csak több időt hagy az atgm újratöltéshez… rádásul 0,26-nál áll meg és 0,33 legvégén lő…mi történik abban 7 mp-ben? Ami a mellélövés után már bőven több mint 10mp…
Jó kérdés még hogy mi a szart csinált az ukrán atgm-es ? Miért nem párban használják őket? Ha az első nem talál rögtön menne utána a másik
…rádásul 0,26-nál áll meg és 0,33 legvégén lő…mi történik abban 7 mp-ben?
Láttam nem egy videót, amikor ilyen esetben az orosz harckocsi nem az ATGM-s katona felé rongyol hanem rögtön hátramenetbe kapcsolva vagy valamelyik oldalra kifordulva, igyekszik elhagyni a helyszínt.Ez nem tökösség, hanem ezt kell csinálni. Ez egy drill. Az persze más kérdés, hogy hiába gyorsított, meg kellett állnia a pontos lövéshez. Egy nyugati harckocsinak ehhez 80-ban sem kellett volna megállni nemhogy 2022-ben.
Láttam nem egy videót, amikor ilyen esetben az orosz harckocsi nem az ATGM-s katona felé rongyol hanem rögtön hátramenetbe kapcsolva vagy valamelyik oldalra kifordulva, igyekszik elhagyni a helyszínt.
Egy kilőtt ATGM gránátnál gyorsabban biztos, hogy nem...Ruszki tankok tudnak már gyorsan tolatni?
Ruszki tankok tudnak már gyorsan tolatni?
Mi lett a vége?Láttam nem egy videót, amikor ilyen esetben az orosz harckocsi nem az ATGM-s katona felé rongyol hanem rögtön hátramenetbe kapcsolva vagy valamelyik oldalra kifordulva, igyekszik elhagyni a helyszínt.
Amelyeket én láttam azokból nem derült ki mert drón felvételek voltak amelyeket megvágtak, így nem tudom ,hogy kaptak-e újabb találatokat a HK-k.Mi lett a vége?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..