Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért erre ne fogadj nagy összegben.Pedig az első Csecsen háborúban 44 T-72-es, és 18 T-80-as került megsemmisítésre / leharcolásra, és azok is T-80B-k voltak, nem T-80U-k.
Azért erre ne fogadj nagy összegben.
Amúgy a T-80-asokkal nem csak az volt a probléma, hogy megsemmisültek, hanem, hogy elképesztő szopás volt az üzemeltetésük és szar a megbízhatóságuk.
Feljebb bent van a kép a Twitter bejegyzésben.Mit akarsz mondani ? Milyen veszteségi adatokat ismersz, típusra és altípusra lebontva ?
Csecsenföldön T-72A-k és T-80B-k voltak, megközelítőleg azonos páncélzati a felépítésűk, olyan nincsenek, hogy egyik sérülékenyebb, a másik meg nem. Helyette vakszerencse, hogy milyen a beosztott személyzet.
Feljebb bent van a kép a Twitter bejegyzésben.
Hm. lehet, csak felületesen néztem meg, bár láttam már T-80U-t gumivédő nélkül. De a videót amit betettem, azon világosan látszik, hogy használtak T-72B-t Csecsenföldön(Sőt, ha neked van igazad, akkor az ott fent egy T-72B obr.1989, szóval nem jártál jobban. ) .A bejegyzésből semmi érdemlegeset nem írnak, csak annyit, hogy "The pace and shock of the #Chechen attack in #Grozny led to capture of many vehicles, such as this T-80; 17 Aug 1996".
A bejegyzésben levő harckocsin Kontakt-5-ös van, és a T-80B-ken Kontakt-1 volt. És a T-80U-n ugyan K-5 van, de azon teljesen máshogy volt.
Továbbá a harckocsit a fara felől fotózták, a T-80-as motorrácsát álmomban felismerem, ez T-72-es volt, mielőtt leharcolták volna.
Az 1985-ös Haditechnikában (folyóirat) van egy 6 részes cikksorozat a páncélos és gépesített erők grozniji harcairól. Ha teheted, nézd meg! Emlékeim szerint nagyobb veszteségeket olvastam ott, anno...Mit akarsz mondani ? Milyen veszteségi adatokat ismersz, típusra és altípusra lebontva ?
Csecsenföldön T-72A-k és T-80B-k voltak, megközelítőleg azonos páncélzati a felépítésűk, olyan nincsenek, hogy egyik sérülékenyebb, a másik meg nem. Helyette vakszerencse, hogy milyen a beosztott személyzet.
Megtaláltam néhány Haditechnikát. Dr. Végh Ferenc írta a cikksorozatot. Az általam ellelt cikkben nem összegzi a veszteségeket, hanem inkább a harcok egyes mozzanatait részletezi, viszont brutális veszteségi adatokat mutat be. A megindult ostrom során, 95-ben, kettő csatanapon, az orosz csapatok NY-ról bevetettek 1737 ő katonát, 19 hk-t, 35 BMP-t és 32 BTR-t. Nem egészen 200 ő élte túl ezt a csatát, elveszett 17 db páncélos (T-80, T-72) és szinte az összes BMP, BTR.....Mit akarsz mondani ? Milyen veszteségi adatokat ismersz, típusra és altípusra lebontva ?
Ami még figyelemre méltó. Szilveszterkor, Groznij ellen az oroszok ereje 15000 ő, 230 hk, 879 lövészpáncélos, 333 löveg és 133 sorozatvető volt, addig egy hónap harc után, a felhizlalt ostromlók gépesített csapatai 70000 fővel, 322 hk-val, 1203 BMP-vel, 901 BTR-rel, meg 627 db tüzérségi eszköz fölött rendelkeztek. Ami ebből az adatokból, mint következtetés levonható, az az, hogy a hk-k aránya brutálisan lecsökkent, ami az egy hónapos brutális harcok eredménye olt... (Haditechnika 2015/5)Megtaláltam néhány Haditechnikát. Dr. Végh Ferenc írta a cikksorozatot. Az általam ellelt cikkben nem összegzi a veszteségeket, hanem inkább a harcok egyes mozzanatait részletezi, viszont brutális veszteségi adatokat mutat be. A megindult ostrom során, 95-ben, kettő csatanapon, az orosz csapatok NY-ról bevetettek 1737 ő katonát, 19 hk-t, 35 BMP-t és 32 BTR-t. Nem egészen 200 ő élte túl ezt a csatát, elveszett 17 db páncélos (T-80, T-72) és szinte az összes BMP, BTR.....
A törökök megvették a licencet az ukránoktól es próbàlják továbbfejleszteni pulat néven fut a dolog. De mutogatós protón kívül ők sem nagyon jutottak túl egyelőre.A Zaszlon a marketingvideókon nem lépett túl, senki nem rendszeresítette, okkal.
A törökök megvették a licencet az ukránoktól es próbàlják továbbfejleszteni pulat néven fut a dolog. De mutogatós protón kívül ők sem nagyon jutottak túl egyelőre.
Az 1985-ös Haditechnikában (folyóirat) van egy 6 részes cikksorozat a páncélos és gépesített erők grozniji harcairól. Ha teheted, nézd meg! Emlékeim szerint nagyobb veszteségeket olvastam ott, anno...
Linkem nincs, meg nyomtatott ujsagbol van meg a 6-bol 4 db cikk... De, ha megmondod pdf-et hogyan tudok ide feltenni, akkor be tudom szkennelni...Kérhetek linket ? Nagyon szépen megköszönném !
6 botocskát tesznek egy gépre.Az Aréna a harckocsin tornyán csücsül, elméletben 360, reálisan 270 fokos védelmet ad. A Zaszlon egy szűk tartományban működő botocska.
És ami felvétel van róla, nagyon rossz minőségű.
Én a Törökök helyében Arénát vettem volna.
6 botocskát tesznek egy gépre.
Linkem nincs, meg nyomtatott ujsagbol van meg a 6-bol 4 db cikk... De, ha megmondod pdf-et hogyan tudok ide feltenni, akkor be tudom szkennelni...
Kérdezd meg a törököket, ők valamiért ezt választották. 2011-ben vették meg a licencet azóta hegesztik.... de ahogy mondtam nem jutottak sokra teszteken és kiállítási darabokon kívül ha beírod a youtubera hogy pulat APS akkor egyből kidob pár vidit (mondjuk pont fos minőségben) a tesztjeikről de mivel továbbra sincs nagy számban feltéve a gépeikre valami gixer van vele. Én láttam statikus bemutatón egy Sabrán meg előadta cég képviselője aki a gép mellett álldigált, hogy ez mekkora jóság de neki meg az a dolga, hogy eladja.És az mivel jobb, mint a szóló Aréna ?
@Negan szerint az Aréna sérülékeny, de a 6 botocska az nem ?
Az Arénáról full HD-s felvétel van, a Dél-Koreai műsorban, és mégis megy a megkérdőjelezés, hogy kamu. A Zaszlon-t meg Nokia 1680-assal filmezték, értékelhetetlen minőségben, és mégis valós.
Nem értem a preferenciákat.
Ez a nyígás az Aréna miatt meg kezd ovis szintre lemenni.... A kamu és a nem elég hatékony és/vagy drága ahhoz, hogy nagy számban rendszeresítésre kerüljön nem ugyan azt jelenti....
valóban nagy számban aktív alkalmazásra került ATGM veszélyes hadszintéren is bevetett
a NATO által "akkreditált"-nak tekintett mégha ez csak részben releváns
Van a piacon még elég sok rendszer (egyre több) az Iron Fisten át a Strykeshieldig, de egyelőre a Trophy a legelfogadottabb és elég sok ország által akár a saját fejlesztéseikkel szemben is hatékonynak tekintett APS.
Az APS-ekről volt éppen szó, de szerintem arra is lehetne felrakni ha akarná valaki.Szovjet örökségű harckocsikról van szó, vagy a T-72-esre / T-90-es / T-80/84-esre is mehet a Trophy ?
Szerintem rosszul keresed. Ez hezbollahos videóból lett pl.Youtube-n beütöttem, hogy "trophy system in action". Kivétel nélkül marketingvideókat találtam. Pedig csinálhattak volna POV-os felvételt, legalább ?
Ez a nyígás az Aréna miatt meg kezd ovis szintre lemenni.... A kamu és a nem elég hatékony és/vagy drága ahhoz, hogy nagy számban rendszeresítésre kerüljön nem ugyan azt jelenti....
És itt vissza is tértünk oda, hogy valóban nagy számban aktív alkalmazásra került ATGM veszélyes hadszintéren is bevetett ( a NATO által "akkreditált"-nak tekintett mégha ez csak részben releváns ) APS az egyelőre a trophy.