T-72

Különben van egy olyan sanda gyanum,hogy még ha modernizált,elktronizált formában is,de megint visszajönnek az optikai távmérők,távolságbecslő rendszerek.Mai lézerbesugárzás jelzők össze vannak kötve soft meg bhard kill APS rendszerekkel.Mire a torony odafordul,már lehet,hogy csak egy füstfelhőt lát.És az Iron Fist képében megjelent az első sabotra tényleg hatni képes APS is.

• Tetszik
Reactions: Ocses and bel
Ne bassz fel kérlek.
Erről beszélek. Ha ilyen nincs a harckocsin akkor teljes hunter-killer képesség nincs, csak korlátozott.

328531706_716775373156326_4222750435454929200_n.png
értem hogy miről beszélsz én meg a parancsnoki kupoláról beszélek. és a benne található parancsoki figyelőműszerről hogy ez van benn pl ?
https://www.meopta.com/en/tkn-3bp/ vagy ez amibe lézeres távólságmérő is van (ez utobbi a bmp2 höz van ajánlva)
vertikális irányzásra mind2 alkalmas.

értem hogy miről beszélsz én meg a parancsnoki kupoláról beszélek. és a benne található parancsoki figyelőműszerről hogy ez van benn pl ?
https://www.meopta.com/en/tkn-3bp/ vagy ez amibe lézeres távólságmérő is van
vertikális irányzásra mind2 alkalmas.
Kíváncsi lennék, hogy van rákötve a tűzvezetésre, ha rá van akkor igen tudhatja.
Az amit biztosan tudok, hogy teljesen képes rá minden lőelemmel amin meg van függetlenített optika.

Hogy mire futotta?
egységesítve lett a tűzvezető rendszer az "M1" ekbe miután megérkeztek beloruszból rá nemsokra. mert ahány vólt annyi féle... ekkor került bele a lőszerszámláló is (ami a BTR éhez "hasonló") a teljes tőltőautomata dobozát is belefoglalja meteorologiai adatoktól kezdve csőkopás hőmérsékhlet (a lőszerszámlálóegyébként emiatt kellett mert nem méri a cső hömérsékhletét hanem számolja...ezt hagyjuk)
megnézed a magyar 72 es képeket belülről látsz egy nagy fehér dobozt és egy ks fehér dobozt és egy zöld panelt. (nem a rádiós panel attól kisebb).
nem a legszuperebb a maga korába sem a legszuerebb került beépítésre.

egységesítve lett a tűzvezető rendszer az "M1" ekbe miután megérkeztek beloruszból rá nemsokra. mert ahány vólt annyi féle... ekkor került bele a lőszerszámláló is (ami a BTR éhez "hasonló") a teljes tőltőautomata dobozát is belefoglalja meteorologiai adatoktól kezdve csőkopás hőmérsékhlet (a lőszerszámlálóegyébként emiatt kellett mert nem méri a cső hömérsékhletét hanem számolja...ezt hagyjuk)
megnézed a magyar 72 es képeket belülről látsz egy nagy fehér dobozt és egy ks fehér dobozt és egy zöld panelt.
Ja hogy azt tűzvezető rendszernek nevezed. Értem.

• Tetszik
Reactions: Ocses and dudi
Hát van egy rossz hírem eltelt 50 év.

Igen, és attól megváltoznak a tények? o_O Hirtelen a PK nem tud lőni az ágyúval ha akar, nem képes célt keresni amíg a lövész másik célra dolgozik....
Jah, várjunk csak! De, ugyan úgy képes! Mik vannak! :eek:
Az amit a T-72 akkor tudott az akkoriban modern volt. Értelem szerűen ma már ennél bármelyik új tank, bele értve a modernebb T-72-es varriánsokat is, többet tud. Hogy ebben mi a meglepő nem értem....
De ezt az újabb értelmetlenséget a részemről lezárom. ;)

Ja hogy az tűzvezető rendszernek nevezed. Értem.
az :) most az hogy elavúlt az egy dolog. itt most nem is ez a vita tárgya. hanem hogyha mi a fillérb.szás melett anno képesek vóltunk lecserélni egységesítés címén. (és mindegy hogy nem a kor legmodernebjére lett lecserélve évtizedekkel ezelött) de lecseréltük akkor a ruszki is lecserélheti ennyi erővel. És neki modernebb is akad a mienkénél nem hogy az alapváltozatoknál.

Igen, és attól megváltoznak a tények? o_O Hirtelen a PK nem tud lőni az ágyúval ha akar, nem képes célt keresni amíg a lövész másik célra dolgozik....
Jah, várjunk csak! De, ugyan úgy képes! Mik vannak! :eek:
Az amit a T-72 akkor tudott az akkoriban modern volt. Értelem szerűen ma már ennél bármelyik új tank, bele értve a modernebb T-72-es varriánsokat is, többet tud. Hogy ebben mi a meglepő nem értem....
De ezt az újabb értelmetlenséget a részemről lezárom. ;)
Nincs semmi meglepő benne, csak ne mosd össze a képességeket és, hogy MA mit veszünk korlátozott vagy TELJES képességnek.
De csak ezt is 35x írtam le. Hogy KORLÁTOZOTT. Csak azért mert van egy ma alkalmazott definiíciója, hogy mit értünk hunter-killer alatt mégha szerinted marketingfogalom is.

Nincs semmi meglepő benne, csak ne mosd össze a képességeket és, hogy MA mit veszünk korlátozott vagy TELJES képességnek.
De csak ezt is 35x írtam le. Hogy KORLÁTOZOTT. Csak azért mert van egy ma alkalmazott definiíciója, hogy mit értünk hunter-killer alatt mégha szerinted marketingfogalom is.
A Leopard 2 és az Abrams rendelkezett hunter killer képességgel már a 80-as évek elején... Nem félig meddiggel, hanem rendessel.