T-72

T-72B3 vs. páncéltörő rakéták:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Két találatot túlélt a gép, pedig először oldalról találták el... De haza ment :)

At IDET 2025, the Czech company STV Group demonstrated its capabilities in the field of repair and modification of T-72 tanks. To show the results, the vehicle was shown before and after the renovation work...

u2yGAqdfGucd3CjiFoTBhtzeU8AE77Gq1wZPbq2Q.aikq.jpg

T72E
zabytyi-t-72e-chto-obshego-u-etogo-mnogopushechnogo-tanka-i-bmpt-azovec-uj4sdc2g-1639960021.t.jpg

Harkoviak T64E modernizációs csomagja T72re aplikálva.Csak 6TD motorral.Eredetileg ugyanúgy egy teljes tipuscsalád lett volna,mint a T64E-hez kapcsolódó BMPV-,BMPT-,UMBS-,BMP-K-64 család (mindegyik T64ből kikalapálva).De csak a hk protó készült el,1 példányban.
A hajtásláncot sikerült belőle eladni az etiópoknak.(egyébként az etiópok elégedettek a 6TD motorral,jobb mint az eredeti V motor.Pakik is elégedettek vele az Al Khalidban)

PT-91, avagy három évtizednyi kemény szolgálat...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az az üzemanyag-hordó - epic!

Máig bánom, apámnak két fekete benzines kannája volt, még a 80-as évek elején még megvoltak a garázsban. Az volt rajtuk, "Wehrmacht 1942". Nincsenek már meg, pedig muzeális értéket képviselnének. Nagyon bosszant. Nagyapám mentette őket 45-ben, mondván, jó lesz petróleumnak. Mert akkor még a kis őrségi faluban, ahol éltek a nagyszüleim, nem volt áram. Petróleumlámpával világítottak.

Máig bánom, apámnak két fekete benzines kannája volt, még a 80-as évek elején még megvoltak a garázsban. Az volt rajtuk, "Wehrmacht 1942". Nincsenek már meg, pedig muzeális értéket képviselnének. Nagyon bosszant. Nagyapám mentette őket 45-ben, mondván, jó lesz petróleumnak. Mert akkor még a kis őrségi faluban, ahol éltek a nagyszüleim, nem volt áram. Petróleumlámpával világítottak.
Nem ritkaság , a hétvégi vásárokon még most is felbukkan egy-egy. Én Pécsett vettem egyet nem oly régen, talán még 3.000 HUF-ot is adtam érte.

• Tetszik
Reactions: endre and honved