<a title="" href="http://htka.hu/forum/harckocsik/t-90/page-6/" rel="nofollow">sulyid</a>
Tudtommal a T-90-s az egy T-72 amelyen a T-80-asok sikeresebb elemeit fölhasználták. Aztán ebből nőtte ki magát az amit most látunk. Szerintem a T-72 alapból nincs baj, a maga idejében ('75-85) szerintem az egyik legjobb harckocsi volt, főleg ha olyan taktikával alkalmazták amire tervezték. A T-90-nek pont az a lényege,hogy nem olyan "egyoldalú", mint a T-72.
A gázturbinás T-80-asokkal az oroszok meg nem nagyon voltak megelégedve.
Valahol olvastam, hogy csináltak egy átfogó ballisztikai tesztet az oroszok a T-72, T-80, T-90 bevonásával. (Pontos verziókra fejből nem emlékszem). Lőttek rájuk a rendszeresített pct. lőszerekkel meg kézi pct. rakétákkal is. A teszt legjobbja a T-90 lett, a második a T-80, az utolsó meg a T-72. Ami érdekes volt számomra, és ami miatt megmaradt bennem ez az egész teszt dolog, hogy a legnagyobb kárt mindegyik tankban az RPG-29-es okozta. Azt írták mindegyik tankot lényegében lenullázta. Én mondjuk nem erre számítottam volna, hanem inkább arra, hogy egy KE pct. lövedék lesz a legjobb, de hát a teszt szerint az RPG-29 a legveszélyesebb rájuk nézve.