Erre gondolsz?
Ha igen, akkor valami félrecsúszott, mert én sehol sem láttam volna, hogy 600-800 harckocsi zsákmányról írtak volna a harkovi offenzíva után.
Egyetlen forrást (ami egyébként erősen ukrán oldalra húz, szóval nem hiszem, hogy bárki nagyobbat mondana ennél) találtam eddig, ami konkrét járműszámot ad erre a helyzetre 563 járművet ír összesen, azon belül pedig "több, mint 100" tankot. (ami valószínűleg sokkal közelebb van a 101 -hez, mint a 200 -hoz, mert ez a forrást szerintem sokkal inkább felfelé kerekít, mint lefelé).
100-150 harckocsi 10-20 zászlóalj harccsoportnak pedig pont hihető, főleg ha tényleg igaz, hogy jelentős részben itt voltak alkalmazva a 4. Gárda harckocsi hadosztály egységei.
A hadosztály önmagában 7 harckocsi zászlóaljat tartalmaz, összese több, mint 200 darabos harckocsi-állománnyal:
Az Oryx kb 500 elfoglalt és 800 megsemmisült orosz harckocsiszámaira visszatérve:
Ezek az egész háborúra vonatkoznak, minden front, minden hadművelet eredményeire összesen.
2021 augusztusában az orosz védelmi miniszter azt nyilatkozta (
globalsecurity.org ), hogy 168 magas készültségű zászlóalj-harccsoporttal rendlkeztek az orosz fegyverese erők. Átlag 10 harckocsival számolva ez 1680, csak a papíron első lépcsős alakulatok tekintetében.