Nem tudok mit kezdeni az általánosításaiddal. Minden orosz katonának valóban nincs, de soknak van. Láttuk (te is). Értem én, hogy nektek azt oktatják, hogy this is the new shit, és akinek nincs infrája, red dotja, hát még BMS-e, azt már azelőtt lepuffantják, hogy kiképzésre menne, de a valóság többnyire egyszerűbb.
Egyébként mi lenne a viszonyítási alap? Egy német vagy lengyel haderő? Ott “mindenkinek”, az utolsó lövésznek is van BMS hozzáférése (képernyővel)? Infrája? A red dotot pont el tudom képzelni, de az szintén nem nélkülözhetetlen kellék.
(Abból meg ne indulj ki, hogy egy nyugati BMS mennyibe kerül, ott nagyon nagy az ún. “hozzáadott érték”, ami a kétségtelenül értékes nyugati mérnökórákon túl leginkább a vízfej ára, csak újbeszélül.)
Még valami: a BMS egy információs aggregátor (is). Az pedig annyira jó, amennyire a felhasználható információk engedik.
Egy lövészárkos takarításnál miben jobb ez, mint mondjuk egy rádió, amin keresztül egy DJI drón operátora folyamatosan irányítja a takarítókat?