De mindjárt megjelenik dudi meg fip és elkezdik egymást baszkurálni, szóval szerintem egyezünk meg abban, hogy nagyon jól néz ki ez a gép és abban nagyjából együtt tudunk érteni
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nemigazán, van benne. Az újdonság az benne, hogy szépen van elhelyezve és ergonomikusan (ez engem meglep, hogy a szovjet tervezési elveken kicsit túlléptek) , nagyon kellett már az új torony az oroszoknak.Akkor nincs benne újdonság,csak még nincs összekoszolva?
De mindjárt megjelenik dudi meg fip és elkezdik egymást baszkurálni, szóval szerintem egyezünk meg abban, hogy nagyon jól néz ki ez a gép és abban nagyjából együtt tudunk érteni
Azokat kb bármire.Abban is megegyezhetünk,hogy a mi fospisztoly 72-eseinket elcserélnénk ezekre?
Ez ugyanaz a SOSNA U mint ami a B3-ban van. A másik monitor aminek az oldalán gombok vannak az a hálózat alapú rendszer kijelzője lenne, csak az a baj, hogy nincs mit kijeleznie, mert nem létezik hálózat alapú parancsnoki rendszer az orosz haderőben, így max egy digitális térképpel tudja segíteni a parancsnok munkáját amellett, hogy ezen jelenik meg a parancsnok panoráma periszkópjának a képe..Ok,de mina helyzet az elektronika terén,én csak a hardware részét értem,ez már ellát a kellő messzeségbe,és van panorámás nézőkéje a parancsnoknak?
Úgy érted nincs BMS?Ez ugyanaz a SOSNA U mint ami a B3-ban van. A másik monitor aminek az oldalán gombok vannak az a hálózat alapú rendszer kijelzője lenne, csak az a baj, hogy nincs mit kijeleznie, mert nem létezik hálózat alapú parancsnoki rendszer az orosz haderőben, így max egy digitális térképpel tudja segíteni a parancsnok munkáját amellett, hogy ezen jelenik meg a parancsnok panoráma periszkópjának a képe..
Igen úgy. Tényleg azt gondolod, mimden orosz harcjárműben digitális adatátviteli rendszer van meg GPS? Mert ezek nélkül nem létezik BMS rendszer. És akkor még nem is beszéltem a magasabb szintű szerverjárművekről amik már meg kell, hogy jelenkenek zászlóalj szinten is.Úgy érted nincs BMS?
Abban is megegyezhetünk,hogy a mi fospisztoly 72-eseinket elcserélnénk ezekre?
Én csak kérdeztem, nyugi van.Igen úgy. Tényleg azt gondolod, mimden orosz harcjárműben digitális adatátviteli rendszer van meg GPS? Mert ezek nélkül nem létezik BMS rendszer. És akkor még nem is beszéltem a magasabb szintű szerverjárművekről amik már meg kell, hogy jelenkenek zászlóalj szinten is.
Tényleg azt gondoltad, hogy van BMS rendszer az oroszoknál amikor egy halom ezredest meg tábornokot lőttek ki az ukránok a háború elején azért, mert telefonon voltak kénytelenek irányítani a becsődölt az orosz taktikai kommunikációs rendszernek hála?
Én tényt közöltem, nem véleményt. Ott van a T-90M-ről a videó, abból meg tudod nezni, hogy milyen híradóeszközök vannak a harckocsiban. Ugyanezt megteheted szinte az összes orosz harcjárművel, mert mindegyik küzdőteréfől van kép vagy videó az interneten.Én csak kérdeztem, nyugi van.
Megvan róla a véleményem, de az kb annyira releváns itt, mint a tied.
Nem akartalak triggerelni, komolyan!Én tényt közöltem, nem véleményt. Ott van a T-90M-ről a videó, abból meg tudod nezni, hogy milyen híradóeszközök vannak a harckocsiban. Ugyanezt megteheted szinte az összes orosz harcjárművel, mert mindegyik küzdőteréfől van kép vagy videó az interneten.
Aztán az is tény, hogy az ukránok a mobiljaikat használó orpsz főtiszteket lőtték ki.
Nem tetted, csak elképedek néha azon, hogy miket feltételeztek. A jól működő BSM rendszer még az oroszokhoz képest kőgazdag nyugaton is ritkaság olyan mértékben mint amire itt sokan gondolnak BSM alatt mint a fehér holló.Nem akartalak triggerelni, komolyan!
Én azt feltételezem, hogy egy adott egységszint fölött az oroszoknak is kell, hogy legyen működő BMS-e.Nem tetted, csak elképedek néha azon, hogy miket feltételeztek. A jól működő BSM rendszer még az oroszokhoz képest kőgazdag nyugaton is ritkaság olyan mértékben mint amire itt sokan gondolnak BSM alatt mint a fehér holló.
A BSM nagy előnye nem a dandár és hadosztály vezetesi szinten mutatkozik meg, hanem zászlóalj és az alatt. Persze fontos magasabb szintenis, nem akarom elbagatelizálni, de nem ott van a nagyobb előnye.Én azt feltételezem, hogy egy adott egységszint fölött az oroszoknak is kell, hogy legyen működő BMS-e.
Hogy a parancsnokok meg mire használják a mobiltelefonjaikat, az az ő felelőtlenségük. De mobilhasználat alapján mindkét oldal mért már csapást a másikra. A mai társadalmat elnézve szerintem nem lenne ez máshogy a szuperfejlett nyugati erőknél sem - ők is emberek.
Ezzel nem is vitatkozom, de szerintem az oroszoknál pont az alacsonyabb szinteken nem lehet túl elterjedt a BMS.A BSM nagy előnye nem a dandár és hadosztály vezetesi szinten mutatkozik meg, hanem zászlóalj és az alatt. Persze fontos magasabb szintenis, nem akarom elbagatelizálni, de nem ott van a nagyobb előnye.
Ez szinte biztos.Ezzel nem is vitatkozom, de szerintem az oroszoknál pont az alacsonyabb szinteken nem lehet túl elterjedt a BMS.
Hálózat alapú harctéri műveletvezető rendszer.Zsír!
Mi is az a bms?
Battlefield Management SystemZsír!
Mi is az a bms?
A-t nem lehet M-re upgradelni. Más az M tornya.