Mármint, hogy @fip7 saját becslése szerint a teoretikus repeszlövedék 95%-ban tönkretesz minden érzékelőt?
Minden tiszteletem ellenére, ennyiből én meg akkor azt mondom, hogy a halálcsillag saját becslésem szerint 100%-ban képes teljes töltettel elpusztítani egy Alderaan méretű bolygót.
Jogos, hogy csak az én becslésem áll rendelkezésre, az meg nem szentírás.
De én a teoretikus AHEAD lőszernél a mai kartács lőszerek teljesítményét vettem figyelembe.
Irányított robbanás, több ezer csapásgolyóval vagy hasonló repesszel.
Amúgy nekem fura, hogy mekkora számok vannak abban a tesztben. Nincs okom, hogy komolyan kétségbe vonjam csak hát na
Abból indulj ki, hogy a reaktív páncélok nagyon hatékonyak.
A lengyel ERAWA-2 szinte önmagában legyőzte a DM33-at, a 460 mm-s átütéséből kb. 200 mm maradt meg a felső lemezben mért behatolását nézve. Ez + 260 mm KE védelem az ERAWA-2 esetén.
A Kontakt-5 esetén (ha jól emlékszem) az ukránok a 3BM42 ellen 120 mm KE-t adtak meg, a régebbi lövedékek esetén 200 mm KE-t.
Az ukránok a saját Duplet ERA-juknál 90%-ot mondanak a régebbi (Pl. 3BM22-re) és 60%-ot a modernebb lőszerekre.
Az emirátusokban tesztelték a duplet elődjét, porrá törte az OFL F1-et!
Innen érdemes nézni a védelmi értékeket!
Pl. Egy T-72B a teknőn és a tornyon kb. 520 mm KE-t tud.
Ha ráteszed a K5-öt akkor a modern lőszerek ellen 640 mm KE-t tud!
Ha ERAWA-2 van rajta akkor 780 mm KE--t tud.
Ha a relikt/duplet becsült minimum 300 mm KE értékéből indulunk ki akkor a T-72B vele 820 mm KE-t tud.
Innen nézve nem irreálisak az adatok. És a relikt/duplet az bizony már a törőpontos (DM53/M829A3) nyilak és tandem HEAT ATGM-ek ellen készült.
Az ukránok a duplet védelmi értékét a TOW2A esetén 60%-ban, a Kornet-E esetén 50%-ban határozták meg.
A T-84 kumulatív védelmi értéke a tornyon 1500 mm CE....