Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
874
1 775
93
Ez a parazitizmus.

És ez az, amit fel kell számolni!
- Te doktor vagy? Magán rendelőddel? Ám a közkórházból szeded össze a magánrendeléshez szükséges gyógyszereket, kellékeket! Ám itt ordítasz hogy mindent fizessünk meg hogy te tudd az egekbe emelni a tevékenységed árát! A gyógyszerkészítők már így is horribilis összegeket kérnek a gyógyszerekért! S te ezeket is lenyúlva írod a betegeknek az általuk ajánlott gyógyszert!

- Undorítóan lenézed azokat akik kitörülik a segged! Azaz azokat akik olyan munkát kénytelenek elvégezni ami az egészségükre veszélyes! Mivel nem volt hajlandó lopni, mivel becsületes ember, a szüleinek sem volt milliója hogy zöldségen nevelje! S nem volt elég pénze hogy a gyereknek megvegye a diplomát! Ugye a kukaürítős fiuk nem az egészségügyhöz tartozik, ám az ország egészségügyi állapotához nagymértékben hozzájárul! Mivel ha nem végeznék ezt a munkát ellepne bennünket a kórság! Ám ezeknek az embereknek ott kell állniuk a szemétszállító autó saroglyáján s beszívni a friss ozondús levegőt! Őszintén nem sajnálom ezektől az emberektől az egészségügyi járadékom X %-t! Vagy te igeeen? Igaz azt írtad ( a hulladékok dögöljenek meg ). Tudod te egyáltalán miről beszélsz? Nem vagy te álomfutó?
- Vagy nézzük a bányászokat. Lemész bányászkodni? Ám lenézni lenézed őket! Ha ott állna veled szemben egy salgótarjáni bányászgyerek a méteres vállával, nemigen írnál ekkora baromságokat! Vagy a bányászgyerek gyomrát szerinted kielégíti a te öt salátád! :cool: S lehúzza a 8 óráját 50m-en odalenn a porban, majd feljőve még fut neked 5km-t hogy fit legyen a következő 8 órájában! :confused:
Vagy maradjunk itt a katonai gyalogságnál. Lefutnak a csapatszállító mellet 5-10 km-t, fetrengenek esőben, hóban, sárban, 40-50°C-ban a tehénlapúban! Tiszta környezet ahova kívánkozol ugye!

- A társadalom nem csak a zöldségzabáló elitből áll! Szürke-hályog van a szemeden, jó volna elmenni szemészetre! Örülj neki hogy te ilyen társadalmi réteghez tartozol s nem kellene cukkolni azon réteget akik örülnek ha gyógyszerre futja! Ugye mivel a kormányunk jó akaratából a nyugdíjakat nem emeli az infláció mértékével, így a nyugdíjas örül hogy kitudja fizetni a gyógyszerei árát, mivel ő törülte ki a seggedet, hordta el a lakásod elől a szemetet, illetve látott el zöldségekkel!
Anno mikor 20éve elment nyugdíjba jó nyugdíjat kapott, 200 000 ft-t s most ez az összeg mennyit is ér a vásárló értéke? Azokról nem is beszélve akik még kevesebb nyugdíjjal mentek el nyugdíjba. Ugye mennyit is fog érni 25-26ban, mikor 1000Ft lesz a havi jövedelem jobb helyeken? Szóval nagyon el kellene gondolkodnod hogy miket irkálsz!

- Sorolhatnám a társadalom többi rétegét is aki a te jóléti helyzetedet hozza létre, hogy nyugodtan letudd nézni, pocskondiázni ezeket a rétegeket s verhesd a nyálad az elit stílusoddal s jóléteddel!

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 736
28 711
113
Én egy állampolgár vagyok, akinek annyi köze van az egészségügyhöz, hogy középkorúként eddig az állami egészséügytől szinte semmit nem kaptam vissza -igaz alig kértem is bármit- ahhoz képest mióta finanszírozom csak minek! Ha valamit akarok már most magamnak kell fizetnem, mert a befizetett tb-m ellenére nem számíthatok ellátásra az állami egészségügytől. Jogos és szükségszerű az álláspontom, hogy teljes mértékben fel kell számolni ezt az értelmetlen struktúrát. Csak és kizárólag a magánegészségügyet láttam működni látni a pénzemért cserébe, méghozzá tisztességes ár/érték arányban. Egy huszonnégyórás műtét során feküdtem már egyszemélyes szállodai szoba minőségű helyen egy éjszakát és az végleg meggyőzött. Csak és kizárólag ez létezhet.

Az állami egészségügyet az összes parazitájával együtt a pokolba kell küldeni a saját érdekemben! Már öregszem, negyven fölött vagyok, előbb utóbb előjönnek dolgok és élni akarok! Keményen sportolok és edzek, de idővel ez is kevés lesz. Egy tisztességes, megfizethető, száz százalékban magántulajdonban lévő, de államilag jól szabályozott magánegészségügyre és magánbiztosítási rendszerre van szükségem az életbenmaradáshoz, ha majd lesznek korral járó problémáim. Alapérdekem ez és én csak a saját szememnek és tapasztalataimnak hiszek. Az állami egészségügy parazitái nekem hiába hazudoznak! Köszönöm a semmit amit kaptam önöktől pár éve, amikor egy szrs MRI-re adtak nekem öt hónapos várólistát, amikor azonnal kellett volna eredmény. Takarodjatok és pusztuljatok ezt tudom csak mondani erre!

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: L.O.B and Redgreg

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 266
8 094
113
Én egy állampolgár vagyok, akinek annyi köze van az egészségügyhöz, hogy középkorúként eddig az állami egészséügytől szinte semmit nem kaptam vissza -igaz alig kértem is bármit- ahhoz képest mióta finanszírozom csak minek! Ha valamit akarok már most magamnak kell fizetnem, mert a befizetett tb-m ellenére nem számíthatok ellátásra az állami egészségügytől. Jogos és szükségszerű az álláspontom, hogy teljes mértékben fel kell számolni ezt az értelmetlen struktúrát. Csak és kizárólag a magánegészségügyet láttam működni látni a pénzemért cserébe, méghozzá tisztességes ár/érték arányban. Egy huszonnégyórás műtét során feküdtem már egyszemélyes szállodai szoba minőségű helyen egy éjszakát és az végleg meggyőzött. Csak és kizárólag ez létezhet.

Az állami egészségügyet az összes parazitájával együtt a pokolba kell küldeni a saját érdekemben! Már öregszem, negyven fölött vagyok, előbb utóbb előjönnek dolgok és élni akarok! Keményen sportolok és edzek, de idővel ez is kevés lesz. Egy tisztességes, megfizethető, száz százalékban magántulajdonban lévő, de államilag jól szabályozott magánegészségügyre és magánbiztosítási rendszerre van szükségem az életbenmaradáshoz, ha majd lesznek korral járó problémáim. Alapérdekem ez és én csak a saját szememnek és tapasztalataimnak hiszek. Az állami egészségügy parazitái nekem hiába hazudoznak! Köszönöm a semmit amit kaptam önöktől pár éve, amikor egy szrs MRI-re adtak nekem öt hónapos várólistát, amikor azonnal kellett volna eredmény. Takarodjatok és pusztuljatok ezt tudom csak mondani erre!
Ezt a helyzetet a privát egészségügy nem fogja megoldani. Az államit egyszerűbb lenne helyrehozni egy külső kontrollal ami a pénzügyeket átvilágítja rendszeressen és a kiszervezéseket meg betiltják(rokonoknak kiszervezik a takarítást..etc).
Csak az a baj hogy a helyzet az az állam mentalitásának a vetülete. Lehet az állami, nem állami, fejétől bűzlik a hal, ahogy mondják. Amíg nem változik fenn a mindent szétverő idióták gyülekezete addig csak rosszabb lesz, ha el privatizálják az egészségügyet a haveroknak..
Kaliforniában se azért szökött égbe a bűnözés mert ........ hanem azért mert az állam támogatja és hagyja büntetlenül futni őket. Nálunk le van szarva a kórházi korrupció és a FIDESZ oly bevált humán erőforrás politikája még tett rá egy lapáttal. Hát úgy is néz ki. Ez az állam nem tud jól szabályozni.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 073
4 710
113
ja ha lett volna rendszerváltás, akkor ezt mondhatnád. Nálunk segg váltás volt
Volt rendszerváltás. Csináltunk is pozitív szereplőt a feketéző, adócsaló, trükköző, gagyigyártókból, a koszhadt bömösövel. Aztán valahogy a kormányok is ilyenek 2002 óta.

• Vicces
Reactions: L.O.B

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 738
26 018
113
Halloween szerintem egy nagyon jo buli nem hagyomany mert az az amcsiknak de be oltozol elmesz jol erzed magad csajozol egy jot vagy pasizol (tobb ismerosom igy ismerte meg a parjat ilyen bulin) kozosseg epito, higy akartok igy sok kis magyart hat temetoben elegge nehez csajozni oda mesz melle a sirhoz es mindod neki szia a nevem kave hat te kit gyaszolsz amugy olyan szep a szemed mint a sarkon levo kripta o_O
Remek ha a halovínt kicseréled farsangra akkor ugyan azt írtad le

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 635
12 112
113
Hat a farsang az azert mast kepvisel mint a halloween meg nem is egy idopontban van egyik elei esemeny a masik meg ev vege fele.
Csak azzal a kulonbseggel hogy farsang estejet nem tudok tokot faragnak majd abban gyertyát gyujtani masnap hallottaim emlekere aztan felmenni a 10.-re es celzottan rabaszni arra az auto tetejere ami allandoan a helyemre parkol a kurva anyjat..ezt csak jovoheten tudom megtenni :oops: :rolleyes:

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
Részvétem. Én elébe mentem a dolgoknak és fölszámoltam a céget.
Utólag úgy gondolom megmaradt volna, de hát akkora bizonytalanság volt a kormányzati részről, és a beszállítói oldalról is, hogy inkább elengedtem a dolgot.
Azóta csóróbb vagyok, de sokkal nyugodtabb :)
Én is elvagyok, csórón :D De valóban akkora a bizonytalanság, legyen az létbizonytalanság, vagy az egész környezet (éghajlat és trsai), gazdaság, politikai, hogy jobb is így.
Lehet örülni a kis dolgoknak is, nincs gyerek, nem kell parázni, hogy felnőtt korára honnan lesz pl ivóvize, munkája, akármije...
Az a világ úgyis a múlté, amiben szocializálódtam, hittem.
Így egyszerűbb az élet. Bár van egy konstans vívódás is, hogy hogyan tudod beilleszteni az új dolgokat a felfogásodba.
Vagy mi.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 092
59 430
113
Én is elvagyok, csórón :D De valóban akkora a bizonytalanság, legyen az létbizonytalanság, vagy az egész környezet (éghajlat és trsai), gazdaság, politikai, hogy jobb is így.
Lehet örülni a kis dolgoknak is, nincs gyerek, nem kell parázni, hogy felnőtt korára honnan lesz pl ivóvize, munkája, akármije...
Az a világ úgyis a múlté, amiben szocializálódtam, hittem.
Így egyszerűbb az élet. Bár van egy konstans vívódás is, hogy hogyan tudod beilleszteni az új dolgokat a felfogásodba.
Vagy mi.

Engem az bánt, hogy hosszú évek alatt 0-ról fölépített cégem ment a levesbe. Pont amikor végre elkezdett volna igazán sok pénzt hozni. Bár én ilyen peches figura vagyok. Mindig pont rosszkor voltam rossz helyen :D

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 635
12 112
113
Iden az unnepi szolit en nyertem meg ezert ma este csinaltam meg a halloweeni tokomet:

1729966823348-webp.503329

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 653
17 237
113
Főleg a második videó igen erős. Vajon ez szól akkorát mint a kegyelmi ügy?

Ugye itt már - nem elkövetőként - felmerül Márky-Zay, Gulyás Márton és Jámbor András neve is, meg ugye kb. az egész Preszmanó társaság.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 736
28 711
113
Ugye itt már - nem elkövetőként - felmerül Márky-Zay, Gulyás Márton és Jámbor András neve is, meg ugye kb. az egész Preszmanó társaság.
Itt több pedofil-ring ért össze. A Jámbor-Gulyás féle meg a Lakatos-Márk féle és talán van egy Osváth Zsolt féle is. Ebből a Jámbor-Gulyás a leginkább súlyos eset, ott nagyon komoly dolgok kerültek elő és sikkadtak el, anélkül, hogy kiderítették volna, miért adták kézről-kézre ezekben a körökben D. Krisztát!

A Jámbor-Gulyás féle egy súlyosan gyerekbántalmazó, csecsemőket erőszakoló iszonytató banda.
A Lakatos-Márk féle egy tipikus kisstílű pedofil csoportosulás, visszataszító, de az előzőhöz képest kutyafasza.
Az Osváth féle inkább csak amolyan visszaélés a hatalommal a lehető legszánalmasabb módon szituáció.

Az elsőt tűzzel-vassal kell kiirtani, mindenkivel együtt, aki kapcsolatba került velük! Gulyásnak talán csak beajánlották D. Krisztát, de jóeséllyel Jámbor érintettsége már mélyebb.

• Tetszik
Reactions: fip7