Gyakorlatilag elértük a platót. Kínában van még egy kis emelkedés, de már ott is minimális a korábbi ütemhez képest.Kíváncsi vagyok ez mennyire lesz igaz:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyakorlatilag elértük a platót. Kínában van még egy kis emelkedés, de már ott is minimális a korábbi ütemhez képest.Kíváncsi vagyok ez mennyire lesz igaz:
a fejlettnyugaton - ideértve minket is és északamerikát is - két politikai vonulat rajzolódik ki.
Pár dologban egyetértek, de a kormány propaganda mai formája nélkül, nem lenne ellenzéki, vagy ahogyan te látod (tévesen) balos sem. Ez 2010 után lett "megalkotva", csúcsra járatva.
Sajnos a magyar nép könnyen megtéveszthető, orránál fogva vezethető, csak hihető mesét kell kitalálni, féligazságokkal megtűzdelve. Ezt használja ki a Habony művek. És ezt látja az ellenzék is, de ők már csak futnak az események útán.
Mitől baloldal a Tisza, a Mi Hazánk, a Jobbik, a Nép pártján...? Attól hogy kormányt akarnak váltani?
A zöld átállást pedig a magyar kormány is sürgette, sürgeti. Nem az ellenzék műve a napelemparkok, a HMKE-k, az akku és további energia zabáló gyárak felfuttatása sem!
Előrenézve egy jó kis dózerolós mongol fel-alá hömpölygős üldözős, koponyapiramisépítős magyar haderőt kívánok látni.Mégis meg lehet nézni a %-ok változását.
De szumma szummárum: 100 év után inkább a közös pontokat kellene keresni egymással és ami összeköt,
nem azon rugózni, ami elválaszt.
Szerintem.
Meg nyilván anno tragikus volt Trianon.
Meg nyilván meg kell emlékezni róla.
De most már lehetne előre is nézni, nem mindig csak erre visszafelé.
És beljebb vagyok ha zavar?Előrenézve egy jó kis dózerolós mongol fel-alá hömpölygős üldözős, koponyapiramisépítős magyar haderőt kívánok látni.
Érdekes, hogy az a rengeteg idő nem zavar amit a rablók ezen területek nélkül töltöttek, hogy mér' nem volt úgy jó nekik, csak ez a száz év, amire mi nézünk vissza.
Láthattad volna a tömegével menekülőket 1784-ben, 1848-ban, 1916-ban, 1918-ban, 1944-ben, ha éltél volna, de talán így is láthattad már az 1980-as években tömegével menekülőket a falurombolások időszakában, és láthattad volna a tömegével menekülőket 1989-90-ben is. (És esetleg azokat is, akiknek nem sikerült és csak a hullájukat hozta át a Maros Magyarországra...)Annyira üldözik, hogy biztos csak én nem láttam a tömegével Mo-ra menekülő határon túli magyarokat,
miután megnyitották a határokat (köszönni lehet az EU-nak egyébként), meg kaptak kis cuki magyar igazolványt.
Más jellegű téma? Arról beszélünk, hogy különböző népek hogyan igyekeznek egymást kiszorítani különböző területekről és hogy ezekre a törekvésekre milyen átlagon felül ráfaragott Magyarország és a magyarság. A téma ugyanaz a Közel-Keleten is, arabok, palesztinok, kontra zsidók. Említhetném a kurdokat, a Kaukázus szerencsétlen népeit de akár a dél-afrikai fehéreket és feketéket, vagy a hutukat és a tuszikat is. Háborúk, népirtások, jogfosztások itt is, ott is - ez ugyanaz a téma.Direkt nem akarod érteni és hozol teljesen, triviálisan más jellegű témát és próbálod elvinni személyesbe.
Csak a kettős mércédet gyűlölöm, ami a magyarság pusztulására és pusztítására nagyvonalú nemtörődömséggel reagál - Ah, lépjetek már túl rajta, mucsai nyomorultak...! - míg más, azt ne mondjam kiválasztott népek szenvedéseit az egekig nagyítja, megrendül, piedesztálra emel és bosszúért kiált.Nekem 8. Akkor gyűlölködj ha ebben teljesedsz ki.
Bizonyára haladó és kívánatos eredmény ha megint egymásnak esnek a k-k eu-i kis országok.
Mégegyszer hangsúlyozom: az "ott" fogalma egy földrajzi terület. Egy terület, amit elcsatoltak, mert "ott" négyzetkm-re vetítve úgy jött ki a matek, hogy több szlovák, vagy román él. De attól maga az a terület magyar volt.Hát akkor milyen kérdés ha már nem laknak ott magyarok többségben?
Az erdélyi magyar feleségem, a 4 testvérével mást mond azért..Annyira üldözik, hogy biztos csak én nem láttam a tömegével Mo-ra menekülő határon túli magyarokat,
miután megnyitották a határokat (köszönni lehet az EU-nak egyébként), meg kaptak kis cuki magyar igazolványt.
Nem. Arról beszélünk, hogy MA hogyan áll hozzá a kérdéshez az ember.Láthattad volna a tömegével menekülőket 1784-ben, 1848-ban, 1916-ban, 1918-ban, 1944-ben, ha éltél volna, de talán így is láthattad már az 1980-as években tömegével menekülőket a falurombolások időszakában, és láthattad volna a tömegével menekülőket 1989-90-ben is. (És esetleg azokat is, akiknek nem sikerült és csak a hullájukat hozta át a Maros Magyarországra...)
Hogy mennyire üldözik Erdélyben a magyarságot, azt jól mutatja, hogyan változtak az etnikai arányok Aradon, Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, általában az elcsatolt területen és hogy miként tűnik el a szórványmagyarság.
Nézd meg magad!
Más jellegű téma? Arról beszélünk, hogy különböző népek hogyan igyekeznek egymást kiszorítani különböző területekről és hogy ezekre a törekvésekre milyen átlagon felül ráfaragott Magyarország és a magyarság. A téma ugyanaz a Közel-Keleten is, arabok, palesztinok, kontra zsidók. Említhetném a kurdokat, a Kaukázus szerencsétlen népeit de akár a dél-afrikai fehéreket és feketéket, vagy a hutukat és a tuszikat is. Háborúk, népirtások, jogfosztások itt is, ott is - ez ugyanaz a téma.
Többször direkt le is írtam -bár nem erről van szó- hogy én is tragédiának látom Trianont.Nem gondolom, hogy magyarnak lenni ebben a keserű élethalálharcban jobb, vagy rosszabb, mint bármilyen nép fiának vagy lányának, akibe beleharap a történelem népirtó fogaskereke, legyen az palesztin vagy zsidó, örmény vagy azeri, lengyel, ukrán, szerb, bosnyák vagy horvát.
Csak a kettős mércédet gyűlölöm, ami a magyarság pusztulására és pusztítására nagyvonalú nemtörődömséggel reagál - Ah, lépjetek már túl rajta, mucsai nyomorultak...! - míg más, azt ne mondjam kiválasztott népek szenvedéseit az egekig nagyítja, megrendül, piedesztálra emel és bosszúért kiált.
ld. fentiÉs lám, az egyik legsúlyosabb hatása, hogy még mindig magyarázni kell, hogy mi volt vele a baj.
Egyetértek, de szerinted a fenti elvi vitának mi a megfejtése? Szerinted mi a továbblépés iránya?Elfelejteni nem kell és nem is szabad, de továbblépni viszont kell és érdemes.
Hát mondjuk kb a legelejéről újra fel kéne építeni a normális diplomáciai kapcsolatokat.Egyetértek, de szerinted a fenti elvi vitának mi a megfejtése? Szerinted mi a továbblépés iránya?
Hát igen, ők még a veszteségessé tett Mátrai Erőműből is ki tudtak nyerni, pár 10 milliárd forintot.a fejlettnyugaton - ideértve minket is és északamerikát is - két politikai vonulat rajzolódik ki
hogy ezeket balosnak és jobbosnak, globalistának vagy patriótának, komancsnak vagy konzervnek, republikánusnak vagy demokratának vagy éppen másképp nevezzük, nagyjából mindegy
mindegyikről érteni fogjuk hogy melyik oldalról van szó akkor is ha egyik se lesz szó szerint helyes terminus technicus
a magyar nép megtéveszthetősége pedig relatív, a 19-25-39-41-49 méteres rövidhullámon szocializálódott korosztály még tudja hogy mit hogyan kell érteni mit mivel kell összevetni, a fiatalabbak meg jól kezelik a közösségi médiákat, a többség sajnos nálunk is megátalkodott kormánypárti vagy ellenzéki (ez egyremegy), de van egy jelentős önállóan gondolkodni képes réteg, ami viszont nyugateurópában kihalt, nem létezik, ők még mindig azt hiszik hogy szabad médiáik vannak objektív tájékoztatással
a zöldátállás meg egy út a semmibe mert egy nem létező dologról van szó, az hogy pártunk és kormányunk velejéig korrupt és ehhez felhasználja az európai zöldökörkör ámokfutását az nem politikai pártállást tükröz, ha ugyanezen szereplők fosszilis erőmű létesítésből üzemeltetésből tudják megszedni magukat azt fognak létesíteni, mindegy, csak tömődjenek a magánzsebek
Ha követed a híreket, akkor láthatod, hogyan áll MA ehhez pl. az ukrán ember - nyelvtörvénnyel, oktatási törvénnyel, tehát elnyomással. A szlovák ember - ugyanígy, valamivel elegánsabban, a román ember - szintén zenész. Természetesen nem mind, sőt, valószínűleg a többség sem, de annyian azért igen, hogy az utódállamokban a magyarellenességgel választásokat lehessen nyerni és a magyarellenesség időről időre kormányprogrammá emelkedhessen. Néha megfűszerezi ezt némi emlékmű-rongálás, sírgyalázás, molotov-koktélozás, magyarverés.Nem. Arról beszélünk, hogy MA hogyan áll hozzá a kérdéshez az ember.
Én sem vonom kétségbe. Nem is zavar. Beülök a Nyugatinál a Szlovák sörözőbe, szeretem a parenyicát meg a Tatrateát, semmi bajom a szlovákokkal. Jöjjenek csak Budapestre, a Balatonhoz, én is szívesen megyek a Tátrába.Nem fogok csak azért utálni egy németet, mert Holokauszt.
De egy szlováknak sem fogom kétségbe vonni az identitását vagy szuverenitását.
Egyetértek. Lépjünk tovább, kooperáljunk! Van Európának elég ellensége, van ennek a térségnek elég globalista vérszopója, fogjunk össze, egye fene, még a románokkal is... csak hát...Többször direkt le is írtam -bár nem erről van szó- hogy én is tragédiának látom Trianont.
Le lehet ragadni egy 100 évvel ezelőtti történelmi eseménynél, nem 100 éve élünk.
Elfelejteni nem kell és nem is szabad, de továbblépni viszont kell és érdemes.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..