A közelmúltig még érdekelt vmennyira a belpolitika, tagja is vagyok pártnak.
Elég sokat pultoztam piacon, szórólapoztam, gyűjtöttem aláírást etc.
Úgyhogy, ja szerintem elég sokat beszélgettem random, ismeretlen, népeccerűfiaival.
Előre leszögezem, hogy nem a politikai szimpátiádat kritizálom, meg ne úgy értsd, hogy azt gondolom, hogy mondjuk minden liberális hülye, konteóhívő!
De...
Ha jól értem a logikai érvelésed, akkor kimentél az SZDSZ (azt hiszem ezt írtad korábban, hogy benne politizáltál) majd utódszervezetei standjával, (és álltál olyanokkal szóba, aki egyáltalán szóba állt) ahova vélhetően felülreprezentáltan az adott szervezettel valamelyest szimpatizáló emberek mentek oda és Te erre hivatkozva akarod alátámasztani a fentebbi cikket? Ezt lehet, hogy végig kellett volna gondolni, mert ezzel nem az össz társadalmi mintából vonsz le következtetéseket.
Nézzük a felmérést.
Elég érdekes narratívája, hogy 4 kérdést emel ki, holott ha az összes kérdést megnézzük, akkor nagy általánosságba sokkal kisebbek a különbségek, mondnánk, hogy sokszor hibahatáron belüli.
Teszem azt miért nem kap hangsúlyt, vagy miért nem az van kiemelve, hogy például a külső kihívások tekintetében nem látható jelentős különbség a válaszadók között? Vagy, hogy ugyan ez igaz a "tényrelativizmus" kérdéskörben? És tulajdonképen ez vonatkozik a nemzetközi összehasonlítások legalább a felére.
Érdekes, hogy miért nem az van kiemelve, hogy Magyarországon mekkora a támogatottsága az ukrajnai humanitárius segítségnek? Például.
Szerintem ezek a kérdésblokkok, így, ebben, a közölt a formában mélyebb elemzésre alkalmatlan. Ezekből n+1 narratívát lehetett volna elmondani, nem csak azt amit.
Mennyire lehet függetlennek és objektívnek tekinteni olyan "szervezetet" és annak eredményeit -illetve inkább úgymond, hogy az eredmények narrálását, ami kizárólag olyan média-tartalomgyártókkal
áll kapcsolatban, mint a Magyar Jeti és a Lakmusz?
Miért kell, milyen társadalmi, közösségi, uniós haszna van ilyen kutatásokat finanszírozni EU-s pénzből? (És a körbe tartozó egyéb szervezeteket?)
Szóval érdekesnek lehet tekinteni, de helyén kell kezelni.