Miért lenne? A liberalizmus a társadalom döntő többsége által képviselt mainstream eszmerendszer a nyugati államokban. Ezt akarják, ne legyen félreértés, ez az ő művük, a svéd nép akarata. Nem létezik az a romantikus hülyeség, amivel az orbáni populizmus operál, hogy vannak a gonosz sorosisták, akik elárasztják Európát minden rosszal. A sorosisták Európa. Nem
Soros Európa ügynöke.
Ez az undorító mocsok Európa.
Én is gondolkodtam ezen a folyamaton, hogy mégis hogyan jutottak el idáig. Mintha lett volna korábban fórumozó, aki Svédországból írt, ő biztosan jobban átlátja az egész degenerálódási folyamatot, ami ide vezetett, mint én, aki csak a feltételezéseit írja le.
Szerintem a svéd társadalom nem feltétlenül liberális, inkább megalkuvó, közönyös. Kimaradtak két világháborúból, sőt, a másodikból anyagilag még jól is jöttek ki, és évtizedek óta van egy anyagi-szociális biztonság, állandóság, amiben elkényelmesedtek, és elszakadtak mindenféle szakralitástól. A politika nem vált a mindennapok részévé, de az emberek nem elszakadtak tőle, hanem egyáltalán közel sem kerültek hozzá. Az emberek nem érezték, hogy nagyon aktívan bele kellene folyniuk a dolgokba, amíg anyagilag jól járnak. A probléma ott kezdődhetett, amikor az egyetemi szférában teljesen átvette az uralmat a kultúrmarxista irányzat, és így elkezdődött az elit elkorcsosulása. Ezzel együtt kezdődhetett el az agymosás, a különféle beteges ötletek legalizálása, a továbbra is jólétben élő tömegek ennek nem ismerték fel a jelentőségét, és így nem is léptek fel ezek ellen. A kultúrmarxisták így fokozatosan, lépésről lépésre haladva egyeduralomra tettek szert a teljes tudományos-kulturális életben, a médiában és a politikában. Itt tartunk most.
Vagyis szerintem a szellemi mérgezés az egyetemi szférából indult, és onnan kiindulva vette át egy hosszabb folyamat eredményeként egész Svédország felett a kontrollt.
A mérgezés Magyarországon is megtörtént már, csak még nem olyan kiterjedt, mint pl. Svédországban, Németországban vagy Hollandiában. Ennek a mérgezésnek fő zászlóshajói a Soros-egyetem, vagy az OSF által támogatott civil szervezetek, akik a társadalom legkülönfélébb szféráiban folytatnak agymosást, szellemmérgezést: iskolákban, bíróságokon, a bevándorlási hivatalban. Ezért kell a sorosista vírus ellen fellépni. Erőteljesebben annál, mint ahogyan a kormány teszi! De legalább elindultak a helyes úton, és a kezdeti lépéseket megtették a vírus ellen. A teljes ellenzék viszont a szellemmérgezők pártján áll. MSZP-től Együttön, LMP-n át a Jobbikig.