Egyrészt tényleg nem hülyeség - kifejezetten megkönnyebbültem, hogy átjött neked a mondanivalóm - másrészt viszont a kórházi informatika...hááát... sajnos könnyen szakmai parkolópályává válik.
Viszont tényleg rengeteg nővel találkozhatsz, ha ügyesen" helyezkedsz - új fiúként úgyis így kezdődik - sokat mehetsz osztályokra, részlegekbe, laborokba, irodákba új nyomtató patront berakni, új csatlakozókat bedugni, aztán persze már unalmas napi rutinná válik a sok csak félig bedugott csatlakozót pótolni, a megragadt nyomtatókat javítani, elszürkült képernyőket újra beállítani stb.
Közben megkínálnak kávéval, előbb-utóbb érdeklődnek a családi állapotod felől, megkérdik, hogy otthoni javítást is vállalsz e, mert a PC-t ha nem muszáj, nem cipelné be, meg a wifi router is a hálószobában van...
Hát ez az, vagy pénzt tudok keresni, vagy nőt. Nekem egy ilyen nyomtató patron berakásos munka a teljes karrierpályám kivégzése lenne. Ha egyedül maradok, az meg az egész életpályám kivégzése. Nincs jó döntés. Néha (gyakran) gondolok arra, hogy ha otthon maradtam volna vidéken, akkor megnősülhettem volna, és ma lennének gyerekeim. Viszont otthon sem maradhattam, mert sajnos a családunknak nagyon sok volt az ellensége, akik csúnyán keresztbetehettek volna (sőt tettek is), ha nem költözöm el messzire.
(Egyik előző munkahelyemen egyszer egy emeletre költöztettek minket, informatikusokat a pénzügyes csajokkal. Voltak sokan, kb. 200-an aztán viszont rövid időn belül áthelyeztek minket nem csak hogy más emeletre, hanem külön épületbe, ahol már az egész épületben is szinte csak férfiak voltak )