Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes. Gondolom ez ideális környezet esetén lenne, mert azt elég nehezen tudom elhinni, hogy Irak mint ország (vagy mondjuk Szomália 200 milliót) képes lesz 150 millió embert valaha is eltartani. Ez nekem kicsit scifi. Pláne úgy, hogy a környezet és éghajlat változás egyre markánsabban szünteti meg az emberiség élőhelyeit.A legnépesebb országok lakosság számának a növekedése:
Érdekes. Gondolom ez ideális környezet esetén lenne, mert azt elég nehezen tudom elhinni, hogy Irak mint ország (vagy mondjuk Szomália 200 milliót) képes lesz 150 millió embert valaha is eltartani. Ez nekem kicsit scifi. Pláne úgy, hogy a környezet és éghajlat változás egyre markánsabban szünteti meg az emberiség élőhelyeit.
Talán a születés szabályozás lehetne valamiféle megoldás. Esetleg nem kellene 10 gyereket lefialni. Szandékosan nem a szülni szót használtam.plushun
Ez úgy van ahogyan mondod. Szóval ezek a népek szépen el fognak vándorolni valahová, és hát az EU ideális célpont nekik....
Vagy ha adott területre jellemző mondjuk szúnyog, malária helyett valami gyenge lefolyású de meddőséget, nemzőképtelenséget okozó betegséget terjesztene, és mondjuk egyszerre több ilyen betegséget szerkesztenének meg.
Elméletileg már lehetséges volna megoldani, igazából ez jobb mint ha halálos a betegség mert az tömeghisztériát kelt, és megoldásra sarkall, de ha csak gyenge lefolyású és csak meddőséget okoz akkor az szépen eltud terjedni, de egy új nemi betegség is jó lenne. hosszú lappangási idővel amikor már fertőz, és jó arányban terjed tovább.
Tudom, elég főgonoszos ötlet, de ez így még mindig jobb lenne mint ha sok száz millió ember meghal.
...Csak az az egy út járható. És ez az az egy amit sosem fognak meglépni.... Elég elkeserítő dolog ez
Fennek
Off
Én még mindig sajnálom, hogy nem merték meglépni azt, hogy a Thanos végleg nyer. Megölik (bosszút állnak), de nyer. Úgy lett volna jó a 4. film. Így meg....
On
Két könyvet érdemes elolvasni még az armageddon előtt. Van Jared Diamondnak az Összeomlás című könyve, amiben egykori civilizációk összeomlásának okait vizsgálja, és aggasztó párhuzamokat von a mai helyzettel. A másik Edward T. Hall munkája, a Rejtett dimenziók, ami a természet populációszabályzó mechanizmusai közül a legizgalmasabbat, a stresszt vizsgálja. Ez utóbbi kötet egyébként választ ad a napjainkban látható nyugati népességfogyás okaira is. Történelmi és társadalmi kérdések kedvelőinek mindkét mű nagyon ajánlott.Az emberi populáció össze fog roppanni ez törvényszerűség. amikor egy terület túlnépesedik, a populáció hírtelen összeomlik, hacsak nem talál új élőhelyet. Mivel a bolygóról elmenni nem tudunk, így ez a törvény bekövetkezte elkerülhetetlen. A kérdés mikor és hogyan történik meg, nem az, hogy megtörténik-e.
Általános iskolában is tanították már leegyszerűsítve. A leming populáció alakulása példa volt a tankönyvben.
Sajnos ez igaz.plushun
Ez úgy van ahogyan mondod. Szóval ezek a népek szépen el fognak vándorolni valahová, és hát az EU ideális célpont nekik....
A saját túlélésünk (emberiség) érdekében ez kellene. Csak ugye próbálj meg születés szabályozást bevezetni egy olyan országban mint India. Még a kasztrendszeren sem léptek túl, és még azt sem képesek felfogni, hogy nem túl egészséges ha a hullákat a Gangeszbe dobálják. Lehet egyébként itt környezet védelemről beszélni, csak sajna az a baj, hogy az emberiség háromnegyede olyan civilizációs lemaradásban van, hogy esélytelen, hogy bármit is javítsunk a jelenlegi helyzetünkön.Talán a születés szabályozás lehetne valamiféle megoldás. Esetleg nem kellene 10 gyereket lefialni. Szandékosan nem a szülni szót használtam.
Nem vagyok benne biztos, hogy a nyugati segélyt véltané a kínai vagy az orosz. A nyugati segély elvtelen ételosztogatás. Termelő kapacitást és kultúrát kellene nekik adni, akkor már gondolkodnának.Sok az ember, kevés a kalász. Plusz ha csak kicsit kevesebbet esik, hatalmas a termés hozam kiesés. Illetve bizonyos GDP alatt a gyerek termelési egység, nem fogyasztási.
Mindenki (afrikaiak is) azt mondja hogy megoldás lenne a nyugati segítség megszüntetése, de valahogy mégsem lépi meg senki. Plusz azonnal belépne a helyükre Kína és Oroszország hogy nagyobb befolyást szerezzen Afrikában.
Hibás koncepció. Akinek termelőeszközei vannak és valamiféle kutúra is járul hozzá az függetlennek képzeli majd magát. Önálló gondolatai lesznek, saját érdeklében próbál esetleg tevékenykedni és hasonlók. Nagyon veszélyes út.Nem vagyok benne biztos, hogy a nyugati segélyt véltané a kínai vagy az orosz. A nyugati segély elvtelen ételosztogatás. Termelő kapacitást és kultúrát kellene nekik adni, akkor már gondolkodnának.
Nem vagyok benne biztos, hogy a nyugati segélyt véltané a kínai vagy az orosz. A nyugati segély elvtelen ételosztogatás. Termelő kapacitást és kultúrát kellene nekik adni, akkor már gondolkodnának.