Szomorú ha te tanár vagy... Akkor most menjünk dedósba, és szóról szóra, betűről betűre magyarázzam amiről eddig szó volt? A vita legalapvetőbb elemét nem értetted meg. Ez már nevetséges..
És te vagy tanár??? Mit tanítasz, testnevelést??
Az intelligenciára gyakorolt hosszútávú, generációkon átívelő hatásról van szó, nem arról, hogy pistike IQ-ja egy csgo meccs után 130-ra ugrik. Édes istenem.... Erre kár időt fecsérelni.
Fegyelemről, megint csak magyarázzuk az egyértelműt, mert neked kell: Képzeld, az óra jelentős részét nem kell fegyelmezéssel tölteni, ha a gyerek tudja, hogy van a tanár eszköztárában olyan dolog amivel fegyelmet tarthat. Azért nincs tekintélye a tanárnak (és a rendőrnek sem sok esetben) mert elvették tőlük a fegyelem és a félsz kivívásának eszközeit, lehetőségeit. Lehet, hogy te tanár vagy, én meg voltam diák.. láttam fehéreket is meg rejtett erőforrásokat is viselkedni úgy ahogy. Mivel a tanár nem fegyelmezhet így sokszor kaotikus állapotok uralkodnak. Nem csak a tanár lerúgása, megtámadása miatt, hanem mert a gyerek egyszerűen nem figyel az órán. Mert mi van ha leszarja? Mi van ha az osztály 70%-a elfoglalja magát más dologgal? Játszanak, beszélgetnek stb. Ez pedig általános dolog volt, már az én időmben is, pedig az egyik legjobb gimnáziumba jártam.
Majd otthon fogják megtanítani, hogy viselkedjen? Kik, mikor? Anyja, apja dolgozik 8 órát, jobb esetben csak egy órát utaznak. Mennyi időt töltenek a gyerekkel? Szerinted a régmúltban amikor az anyja, cselédek meg miegymás otthon voltak a gyerekkel, sokkal több időt töltöttek velük, ha akkor szükség volt iskolai fegyelmezési módszerekre akkor majd most a kurva nagy liberlizmusban amikor a csapból is az folyik, hogy azt csinálsz amit akarsz, most nincs szükség rá? Nagyobb szükség van a tanárok fegyelmezési lehetőségeinek kibővítésére mint korábban bármikor..
Az oktatásunk színvonala a fegyelem hiánya miatt szar. Pont.