K
kamm
Guest
A soft drinkek alapvetően nagyon rosszak neked (és Európában még nem is HFCS van bennük, hanem normális cukor.)A gyerekek azt szeretik, amit megszoktak, és dícséretes, hogy gyerekként nincs meg a másnapos receptjük, de én fektettem bele némi R&D-t az évek során, uh nekem kell a kóla olyankor, ha egyébként nem is iszom ilyeneket.
Alkalmilag oké (plane, ha az alkohol 10x annyit rombolt előző éjjel), de rendszeresen rettenetesek.
A szegények (feketék, spanyolok) ezért néznek ki olyan rettenetesen, koverek, betegek, koran halnak stb, mert a junk food napi akciót kovetve ezen a szeméten élnek.
Általában az összes ilyen amerikai junk food rettenetes.
En max 1-2 havonta egyszer eszem egy burgert a kisebbikkel, mondjuk iskola után, ha nem evett benn ebédet, azt is csak alapvetően szocio+kulturális okokból (nem fog hülyén nézni, ha feljön a téma a suliban) és csakis viszonylag tűrhető helyeken (Five Guys, BK), sosem a legdurvább junk food láncoknál, de egyből készen lesz a gyomrom tőle, egy napig járok az illemhelyre nonstop, annyira katasztrófa, amiből csinálják.
(Amúgy a standard az, hogy én főzök minden másnap, ez nekem ilyen terapias session: bonyolultakat főzök, kifejezetten restaurant szintet célozva, minden alapanyagot válogatok vásárláskor, mind friss, remek minőségű, általában tudom előre 4-5 napra mar, mit akarok főzni stb. Kisebbik már őszintén megmondja, hogy sokkal jobb es "really fancy" nálam a kaja, mint az anyjuknál, állítólag ezt már neki is kijelentette... )
Mániám a normális étkezés, itt mostanában kezdenek rájönni, hogy az "oh, I cook" az nem ott indul, hogy képes tésztát főzni meg azt nyakon önteni valamivel...