K
Kopi2000
Guest
Igen, én azért vagyok baloldali, mert úgy gondolom, hogy fillérekből támogathatná a kormány az elesetteket. És igen, én rendszeresen vettem a helyi kórháznak (a támogatásomból) orvosi eszközöket, egészen 2010-ig, utána már nem, mert a civil kezdeményezések meg lettek köpködve. De, amikor 2010 előtt felhíott a megyei jogú város kórházának a főigazgatója, hogy kiteheti-e a nevemet a legmagasabb fokú támogatók közé a kerítésre, akkor én ezt elhárítottam, mert nem azért tettem valamit, hogy azt mások lássák és másoknak mutogassam, hanem azért, mert úgy gondoltam, akinek van rá anyagi lehetősége, az tegyen is a közért. Ha olvassa valaki a koraújkor történelmét, akkor tudja, hogy a régi tehetősek voltak a legnagyobb mecénások...Az a problema, hogy a fidesz kormany kihaszbalja a relativ allapotokat. Lehet, hogy szarabbul elsz egy osztrak munkanelkulibel bar dolgozol, viszpnt nem oket allitjak eled, referencia csoportkent hanem az itthoni elesetteket. Nekem is tobb ismerosom, osztalytarsam vegezte kihulve. Elvaltak, az asszony maradt a gyerekekkel a hazban, mig a ferfi alberletbe, munkasszallora kerult. Elojott a pia, nem is tudnam (en sem) mit csinalnek, ha egy 4 agyas szobaban kellene tengetnem a napjaimat azok utan, amit megszoktam mar 22 eve... Valoszinuleg masszivan pialnek, hogy ne gondoljak semmire sem...A munkahelyerol is kirugtak Oket. Innen egyenes ut vezetett a kihulesre egy hegyi pinceben vagy egy futetlen sportoltozoben... Ma is kihulve talaltak egy ismerosomet egy pinceben, aki fiatal koraban partra szallt Braziliaban, hogy megtalalja a romlatlan termeszetet es az embereket, de sajat elmondasa szerint a banan ultetvenyeken nem jutott tul ott sem....
Igazabol a fidesz kormany strategiaja nem a felemeles, hanem annak bemutatasa hogy nalatok is elnek rosszabbul, akiket meg lehet vetni, akikhez kepest mi nagasabb szinten elunk.... Es akkor megvan a viszonyitasi alap, hogy milyen jo bekunk De, ma Ok, holnap meg ti kerulhettek ilyen helyzetbe. (Nagyon cinikus vagyok, de eb mar nem juthatok ide, mert van annyi anyagi javam, hogyha nem keresek holnaptol egy fillert sem, akkor is kihuzzam 25 evig.) Nem magam miatt, hanem masok miatt irok. Akiket ez a dors tenyleg fenyeget.... Rajtuk nem segitetek, sot, tudomast sem vesztek roluk. A reggeli posztomra sen erkezett haron lajknal tobb, pedig azt hittem, megerinti ez az embereket, de kevesek kivetelevel nem.... Pedig a magyarsag nem ott kezdodik, hpgy gazaarulozom a libsiket, meg kiteszem otthon a Nagymagyarorszag terkepet, hanen ott, hogy segitek, barmilyrn keveset a raszorulo nemzettarsakon. Aki ezt bem teszi, akar itt a hatarokon belul, az max. csak az intetneten lesz nemzettestver.... Remelem, hogy ez a poszt elgondolkoztat olyanokat is, akik ma delelott az orosz-Nato szembenallassal voltak elfoglalva. Azr hiszem ez tenyleg ide illik a tarsadalmi folyamatok topikjaba.... . Ha nem erint meg benbeteket ez, akkor nem vagytok humanusok annak ellenere, hogy zavar irr egyeseket, ha muzeumokat zarnak be Ukrajnaban.... Itthol meg diplomas magyarok hulnek ki, pedig meg tel sincsen, mert a rossz csaladi elet ezt a kockat dobta nekik.... Felzaklatott az itteni gorumtobbseg erzeketlensege....