Tudod, hogy mi a vicces. Az, hogy en sem vettem zoknin, cipon es alsogatyan kivul semmilyen ruhat legalabb 15 eve. De adnak Ausztriaban olyan jo minosegu, alig hasznalt, sot uj dolgokat, amiket en is felveszek. Van, amin az arcetli is rajta van. Meg nem mondanad, hogy honnan valo.... Szerencsemre az osztrak bankfelugyelet egyik osztalyvezetojevel egyezik a meretem, igy minden szezonban megkapom a "selejtet". Mett naluk, azon a szinten, negyedevente ruhatarat kell cserelni.... Raadasul en nem lennek penzugyileg erre raszorulva, de vilag eletemben utaltam a ruhak vasarlasat.... Igy egy gonddal kevesebb, masreszt meg ezzel is tettem valamit a kornyezet vedelmeert. Mert en pld. hajlamos vagyok arra, hogy addig hordjak valamit, amig szo szerint leszakad rolam. De, nyilvan azert csak olyan helyen, ahol ezt nem veszik rossz neven. A felnott fiaimmal v9ltunk aug 20-a kornyekeb kiranduln8, es mindegyikuk azolat a regi turanadragaimat ( Sandstone) meg hosszuujju poloimat vettek fel, amiket meg a 90-es evek kozepen vettem...
Egyebkent Ausztriabol a hasznalt ruhakat is mosva, vasaltan es hajtogatva adjak. Egyebkent naluk is vannak karitaszos gyujtok, ahova tehetnek a megunt ruhadarabokat, termeszetesen ingyen. Nem kell fizetniuk ertuk. De, ha valaki kapcsolatban all Kelet-Europaiakkal, akkor inkabb nekik adja. Magyaroknak, romanoknak, szlovakoknak, stb.....
Ne higgyetek, hogy nem akarnak segiteni rajtunk... Tudjak, mi van itthon, mert sokan jartak at regen ide kajaert, de mar nem eri meg nekik atjonni.... Sokkal tobb bennuk a segiteni vagyas, mint az, amit roluk sugall itthon a media....
UI.: a pecsetes vagy lyukas dolgokat a kukaba vagjak, azt nem adjak oda senkinek...
UI.2.: kajat is adnak, konzerveket, tesztat, fuszereket, mireliteket. Sokkal tobbet vasarolnak, mint amit elfogyasztanak, aztan a felesleguket elajandekozzak, pld. a magyaroknak.... De, pld. cserepes viragokat is...