Társadalmi folyamatok

Fennek
Azt el tudom kepzelni, de nem "nemzetisegi" faktor alapjan, meg ha annak is tunik elsore.
 
A közelben van egy albán pékség, sosem fordult elő hogy puszta kézzel fogja meg az eladó a pékárut és úgy vegye el a pénzt. Vagy fogót használ, vagy egy zacskót.
Amúgy ha tudnátok hogyan készülnek az élelmiszerek, tuti hogy többet nem vennétek semmit :)
 
"Amúgy ha tudnátok hogyan készülnek az élelmiszerek, tuti hogy többet nem vennétek semmit :) "

Ebben sajnos sok esetben egyet kell ertenem...
 
"Amúgy ha tudnátok hogyan készülnek az élelmiszerek, tuti hogy többet nem vennétek semmit :) "

Ebben sajnos sok esetben egyet kell ertenem...

Hát még ha tudnátok, hogy mi van benne. Évekkel ezelőtt volt a rádióban egy riport egy doktornővel, aki élelmiszer-egészségtannal is foglalkozik. Azt mondta, jó lenne odafigyelni mit eszünk meg, pl. amiben 3-4-nél több E-vel kezdődő ez-az van, azoknak a rendszeres fogyasztását azért jobb lenne elkerülni. Ezután kezdtem nézegetni a kajákon a feliratokat (részemről Auchan és Penny market játszik), és egyetlen olyan felvágottat se találtam, amiben 5-nél kevesebb E-valahányas ne lett volna, de volt amelyikben kilencféle is volt. Pár hét után feladtam, fizikai erőt is igénylő melót mégse lehet csak kiflire/zsömlére/zsíroskenyérre meg péksüteményre alapozni (ráadásul azokra még rá sincs írva, mi van bennük).
 
Felvágottat nem is vennék, pláne majd egy évtized után. Az étkezésben a legrosszabb a szokás hatalma, simán lehet kerülni a szemetet.
 
emel

Az E-betus osszetevo nem jelent karos osszetevot feltetlenul.
Ezzel egyutt ma nem tudsz olyan kajat venni, amiben - ha mas nem, kozvetetten - ne lenne benne a civilizacionk arnyoldala.
 
http://valasz.hu/publi/liberalis-barataim-ti-lesztek-az-elsok-116238
<i>"Nincs többé elszivárványosított profilkép a Facebookon, nincs pride-ozás, nincs melegházasság-kampány, hanem kuss van, félelem van. Nem a terroristák miatt, hanem az új többség értékrendje miatt. Vége lesz annak a kornak, hogy velünk, széles mosolyú keresztényekkel kell vitatkoznotok a szabadságjogok kiterjesztéséről. Az új srácok szóba sem állnak majd veletek."</i>

A cikkben levő linket is érdemes elolvasni.
 
Jol osszefoglalta. Az alap "liberalis" attitudrol mindig az jut eszembe, amikor valaki meg akarja simogatni szafarin az oroszlant...
 
<blockquote rel="2ndt">"Amúgy ha tudnátok hogyan készülnek az élelmiszerek, tuti hogy többet nem vennétek semmit :) "

Ebben sajnos sok esetben egyet kell ertenem...

Hát még ha tudnátok, hogy mi van benne. Évekkel ezelőtt volt a rádióban egy riport egy doktornővel, aki élelmiszer-egészségtannal is foglalkozik. Azt mondta, jó lenne odafigyelni mit eszünk meg, pl. amiben 3-4-nél több E-vel kezdődő ez-az van, azoknak a rendszeres fogyasztását azért jobb lenne elkerülni. Ezután kezdtem nézegetni a kajákon a feliratokat (részemről Auchan és Penny market játszik), és egyetlen olyan felvágottat se találtam, amiben 5-nél kevesebb E-valahányas ne lett volna, de volt amelyikben kilencféle is volt. Pár hét után feladtam, fizikai erőt is igénylő melót mégse lehet csak kiflire/zsömlére/zsíroskenyérre meg péksüteményre alapozni (ráadásul azokra még rá sincs írva, mi van bennük).</blockquote>

Én nem nagyon hiszem azt, hogy olyan káros lenne a sok E.
Először is a nyugati országokban sokkal hamarabb elterjedtek az E-k, mégis nagyobb az átlagéletkor, mint Kelet-Európában.
Afrikában pedig egyáltalán nincsenek E-k, mert természetes kaját esznek és mégis milyen hamar meghalnak. Persze lehet mondani, hogy az egészségügy fejletlensége miatt, de ha ott olyan egészségesek a kaják, akkor ők miért betegszenek meg ugyanúgy, mint mi?
Másodszor, keress rá a wikiben az E betükre. Csodálkozni fogsz, de a legtöbb természetes anyag. Régen még azt mondták a naracssárga színezékre, hogy répakivonat, most meg ráírják, hogy E akárhány, de ugyanígy pl. a vitaminoknak is van E megfelelőjük.
Harmadszor, ezeket az anyagokat rendszeresen ellenőrzik, hogy nem-e ártalmas az emberi szervezetre. Akik pedig végzik az ellenőrzést azok nem hinném, hogy elfogultak lennének, hisz ők is ezt eszik.
 
<blockquote rel="emel"><blockquote rel="2ndt">"Amúgy ha tudnátok hogyan készülnek az élelmiszerek, tuti hogy többet nem vennétek semmit :) "

Ebben sajnos sok esetben egyet kell ertenem...

Hát még ha tudnátok, hogy mi van benne. Évekkel ezelőtt volt a rádióban egy riport egy doktornővel, aki élelmiszer-egészségtannal is foglalkozik. Azt mondta, jó lenne odafigyelni mit eszünk meg, pl. amiben 3-4-nél több E-vel kezdődő ez-az van, azoknak a rendszeres fogyasztását azért jobb lenne elkerülni. Ezután kezdtem nézegetni a kajákon a feliratokat (részemről Auchan és Penny market játszik), és egyetlen olyan felvágottat se találtam, amiben 5-nél kevesebb E-valahányas ne lett volna, de volt amelyikben kilencféle is volt. Pár hét után feladtam, fizikai erőt is igénylő melót mégse lehet csak kiflire/zsömlére/zsíroskenyérre meg péksüteményre alapozni (ráadásul azokra még rá sincs írva, mi van bennük).</blockquote>

Én nem nagyon hiszem azt, hogy olyan káros lenne a sok E.
Először is a nyugati országokban sokkal hamarabb elterjedtek az E-k, mégis nagyobb az átlagéletkor, mint Kelet-Európában.
Afrikában pedig egyáltalán nincsenek E-k, mert természetes kaját esznek és mégis milyen hamar meghalnak. Persze lehet mondani, hogy az egészségügy fejletlensége miatt, de ha ott olyan egészségesek a kaják, akkor ők miért betegszenek meg ugyanúgy, mint mi?
Másodszor, keress rá a wikiben az E betükre. Csodálkozni fogsz, de a legtöbb természetes anyag. Régen még azt mondták a naracssárga színezékre, hogy répakivonat, most meg ráírják, hogy E akárhány, de ugyanígy pl. a vitaminoknak is van E megfelelőjük.
Harmadszor, ezeket az anyagokat rendszeresen ellenőrzik, hogy nem-e ártalmas az emberi szervezetre. Akik pedig végzik az ellenőrzést azok nem hinném, hogy elfogultak lennének, hisz ők is ezt eszik.</blockquote>

Nem tudom, én nem értek ehhez, aki mondta, az legalábbis biztosan jobban mint én. De az hogy valami természetes anyag, attól még lehet ártalmas, főleg koncentrált formában. A kuráré, a gyilkos galóca meg a kígyóméreg is természetes anyagok, de azért inkább elkerülném ezeket is. Szerintem mindaddig, amíg egy csomó betegség forrását nem ismerjük (pl. mitől van a rákbetegség vagy a multiplex szklerózis) , addig azt se igazán tudhatjuk, hosszú távon mi az ártalmas és mi nem. De ettől még persze enni kell, és a választék adott....
 
A történelem legnagyobb viselkedésbefolyásoló kísérlete
http://idokjelei.hu/2015/11/a-tortenelem-legnagyobb-viselkedesbefolyasolo-kiserlete/

Ez igaz lehet? Nem nagyon szeretem ezt az oldalt, mert mindig elmennek egy vallásos irányba, de ez a cikk most mellbevágott.
 
Érdekes :
http://www.bumm.sk/bulvar/2015/11/27/44-ev-utan-szabadult-nem-erti-hogy-valtozhatott-a-vilag-ekkorat
 
A történelem legnagyobb viselkedésbefolyásoló kísérlete
http://idokjelei.hu/2015/11/a-tortenelem-legnagyobb-viselkedesbefolyasolo-kiserlete/

Ez igaz lehet? Nem nagyon szeretem ezt az oldalt, mert mindig elmennek egy vallásos irányba, de ez a cikk most mellbevágott.

De egyből meg is buktak, mert számolni azt nem tudnak. 45-millióan kapták a segélyt, EBBŐL 46-millio már több mint x hónapja?! Akkor miért higgyem el a többit?!
 
<blockquote rel="emel"><blockquote rel="2ndt">"Amúgy ha tudnátok hogyan készülnek az élelmiszerek, tuti hogy többet nem vennétek semmit :) "

Ebben sajnos sok esetben egyet kell ertenem...

Hát még ha tudnátok, hogy mi van benne. Évekkel ezelőtt volt a rádióban egy riport egy doktornővel, aki élelmiszer-egészségtannal is foglalkozik. Azt mondta, jó lenne odafigyelni mit eszünk meg, pl. amiben 3-4-nél több E-vel kezdődő ez-az van, azoknak a rendszeres fogyasztását azért jobb lenne elkerülni. Ezután kezdtem nézegetni a kajákon a feliratokat (részemről Auchan és Penny market játszik), és egyetlen olyan felvágottat se találtam, amiben 5-nél kevesebb E-valahányas ne lett volna, de volt amelyikben kilencféle is volt. Pár hét után feladtam, fizikai erőt is igénylő melót mégse lehet csak kiflire/zsömlére/zsíroskenyérre meg péksüteményre alapozni (ráadásul azokra még rá sincs írva, mi van bennük).</blockquote>

Én nem nagyon hiszem azt, hogy olyan káros lenne a sok E.
Először is a nyugati országokban sokkal hamarabb elterjedtek az E-k, mégis nagyobb az átlagéletkor, mint Kelet-Európában.
Afrikában pedig egyáltalán nincsenek E-k, mert természetes kaját esznek és mégis milyen hamar meghalnak. Persze lehet mondani, hogy az egészségügy fejletlensége miatt, de ha ott olyan egészségesek a kaják, akkor ők miért betegszenek meg ugyanúgy, mint mi?
Másodszor, keress rá a wikiben az E betükre. Csodálkozni fogsz, de a legtöbb természetes anyag. Régen még azt mondták a naracssárga színezékre, hogy répakivonat, most meg ráírják, hogy E akárhány, de ugyanígy pl. a vitaminoknak is van E megfelelőjük.
Harmadszor, ezeket az anyagokat rendszeresen ellenőrzik, hogy nem-e ártalmas az emberi szervezetre. Akik pedig végzik az ellenőrzést azok nem hinném, hogy elfogultak lennének, hisz ők is ezt eszik.</blockquote>

Nyilván nem minden "E" veszélyes, de azért ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az benne a veszély, hogy X évvel hamarabb halsz meg. A valódi veszély abban jelentkezik, hogy mennyire vagy nemzőképes, milyen betegségek érnek relatíve hosszú életed alatt. Ott van a rák, vagy ugye van kifejezetten olyan betegségcsoport, ami civilizatorikus betegségek csoportnak neveznek.
Az a kép, hogy Afrikában mindenki tök egészséges ételt eszik, hisz ő vadássza, meg kiássa a gumót és hát mégis alacsony az ÁTLAG életkor (ami halálozásba pl. a nagyfokú gyermekhalandóság is beletartozik)... de ez sem így van, mert ők is tömegtakarmányon élnek, ők sem esznek egészségesebben, mint bármely más ember a világon.

A laborok függetlensége az csak ábránd. Mikor millárd dolláros nagy -vegy- ipari cégekkel kell(ene) szembemenni, akkor kérdés, hogy szembe megy-e, vagy ha igen, akkor eljut e az emberekhez, foglalkoznak e vele?

Az "E" betűknél sokkal károsabbak a termelési folyamat alatt a végtermékbe beépülő "cuccok".

pl.: http://kiterdekel.blog.hu/2015/04/29/monsanto_autistava_teszi_a_vilagot
 
Tulajdonképpen minden élelmiszeripari adalékanyag kapott egy azonosítószámt, ezek az E számok. Példaként az E300 az a C vitamin és ugyanolyan veszélyes, mint a patikában vagy bioboltokban kapható aszkorbinsav. Az a fajta szűrés, hogy az e számok mennyisége alapján válogat az enber, csak egy egyszerűsített mód, mivel így nem kell az összeset (de legalább a személyesen veszélyesnek tartottakat) tudni.
 
A retardáltság és a normalitás közti különbségtétel számos gyors módozata közül az egyik az, ha valaki az "E" előtaggal és számmal jelölt adalékanyagokat veszélyesnek tartja.
 
A retardáltság és a normalitás közti különbségtétel számos gyors módozata közül az egyik az, ha valaki az "E" előtaggal és számmal jelölt adalékanyagokat veszélyesnek tartja.

Akkor most melyik melyik? ? ?