Hülyék, hogy kiállnak ellene. Vagy rugják jól tökön. Akkor kiderül, hogy mi.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Is. Marcheggbe meg Dévényről járnak át. Meg Győrbe, Rajkára, Móvárra a felvidéki magyarok (libsiknek szlovák állampolgárok). Teljes összevisszaság, melyik szülőnek melyik tanmenet felel meg, meg melyik nyelv a prioritás.Ehhez képest a F.O.S.-ban azt olvastam nemrég, hogy az osztrák iskolák vannak tele magyar diákokkal. Persze lehet mindkettő igaz.
Transzfób vagy!Transzgender férfi-nő MMA harcos már egy második nő koponyáját töri be.
Ez qrvára nincs így rendben és ehhez tapsol a fősodor.
Buta, aki kiáll egy ilyen aberrált ellen nőként.Transzgender férfi-nő MMA harcos már egy második nő koponyáját töri be.
Ez qrvára nincs így rendben és ehhez tapsol a fősodor.
Az nem zavart senkit, hogy templomot bérbeadnak? Vélhetően az eklézsia kormányzatának tudtával.Pokolra kívánták a francia lelkészt, miután férfi rúdtánc műsort tartottak a templomjában
Érdekesen értelmezi a Bibliát a lelkész úr...
De azt viszont jó látni, hogy megfenyegették a ratyit, működik még valamiféle immunrendszer... Franciaországban is.
Ez ilyen progresszív lelkész...Az nem zavart senkit, hogy templomot bérbeadnak? Vélhetően az eklézsia kormányzatának tudtával.
Nekem már ez kérdéseket vet fel. (De oké, én "szélsőséges" vagyok e téren, mert azzal se értek egyet, hogy turisztikai szempontból belépőjegyet szedjenek templomba.)
Pont a Francia Evangélikusok kormányzásában nem vagyok jártas, de tételezzük fel, hogy mint a protestánsok legtöbb esetben önkormányzatisággal rendelkeznek, de akkor is a lelkész főnöksége a presbitérium (vagy épp aminek hívják) és nem egy személyben a lelkész a gyülekezet vezetője. Akkor továbbra is felmerül, hogy milyen lelki életet él, milyen tagokkal rendelkezik többségében a gyülekezet.Ez ilyen progresszív lelkész...
Draq queenek ugyanebben a templomban 2022
Feltételezem a Francia Evangélikus Egyház is hierachikusan szerveződik.. tehát ha a vezetőség nem értene ezzel az iránnyal, már eltávolították volna az eretneket.
Én sem gondolom, hogy ez egy, úgymond egyéni "kulturális terrorakció" lett volna a saját gyülekezete ellen a lelkésznek... valakik ezt az irányt támogatják, akárcsak hallgatólagosan is, vagy a teljes Presbitérium vagy egy része. Ugyanakkor a még mindig meglévő keresztény hívek nem igazán érzik képviselve magukat ebben az új irányzatban - ennek a jele a fenyegető üzenetek.Pont a Francia Evangélikusok kormányzásában nem vagyok jártas, de tételezzük fel, hogy mint a protestánsok legtöbb esetben önkormányzatisággal rendelkeznek, de akkor is a lelkész főnöksége a presbitérium (vagy épp aminek hívják) és nem egy személyben a lelkész a gyülekezet vezetője. Akkor továbbra is felmerül, hogy milyen lelki életet él, milyen tagokkal rendelkezik többségében a gyülekezet.
Tehát azt, hogy egyszemélyben a lelkész viszi el a balhét, ő a hibás és a bűnbak én nem tartom helyes hozzáállásnak.
Én tudom és elhiszem, hogy nagy költség egy templom fenntartása és egy szervezet működtetése; azonban egy éles határt kell szabni és nem szabad langyosnak lenni e kérdésben -mert azt kiköpi az Isten.
De a tendenciát is látni kell. A saját lelki nyomorukba akarja/ák az Egyházat (mint Krisztus testét) lerántani. Kezdjük itthon is szokni a dolgot, mert ma még nincs, de nem vagyok benne biztos, illetve azt látom, hogy ezt nem lehet 5-10 éves távlatban sem garantálni.
Ha választott presbitérium/gyülekezeti vezetés van, és az jóváhagyta (értelemszerűen többséggel), akkor az annyit tesz, hogy az adott eklézsia többsége támogatja ezt az irányvonalat. Illetve -legalábbis hazai egyházjoggyakorlat szerint- a felsőbb egyházi "hatóságok" felé lehet élni, amely során ha az egyház tanításával szembe megy akár a lelkipásztor, akár a presbitérium, annak megvannak a lehetőségei -ha nem is mindig valósul meg.Én sem gondolom, hogy ez egy, úgymond egyéni "kulturális terrorakció" lett volna a saját gyülekezete ellen a lelkésznek... valakik ezt az irányt támogatják, akárcsak hallgatólagosan is, vagy a teljes Presbitérium vagy egy része. Ugyanakkor a még mindig meglévő keresztény hívek nem igazán érzik képviselve magukat ebben az új irányzatban - ennek a jele a fenyegető üzenetek.
Itthon szerintem jobb a helyzet, ami annak tudható be, hogy a világi vezetés is keresztény szellemiségű és tökéletes az együttműködés az egyházakkal.
Voltak persze itt is olyan időzített bombák, akik próbálták (Hodász, Beer Miklós) ezt a szirvárványos, puhapöcs kereszténységet erőltetni, de hála Istennek hatástalanítva lettek... ettől függetlenül folyamatosan támadás alatt lesz a hit, erre felkell készülni.
Kérdés mennyire van akarat a felsőbb egyházi "hatóságok"-ban szembe menni az ilyen jellegű elhajlásokkal szemben.Ha választott presbitérium/gyülekezeti vezetés van, és az jóváhagyta (értelemszerűen többséggel), akkor az annyit tesz, hogy az adott eklézsia többsége támogatja ezt az irányvonalat. Illetve -legalábbis hazai egyházjoggyakorlat szerint- a felsőbb egyházi "hatóságok" felé lehet élni, amely során ha az egyház tanításával szembe megy akár a lelkipásztor, akár a presbitérium, annak megvannak a lehetőségei -ha nem is mindig valósul meg.
Itthon nem azért jobb kicsit a helyzet, mert hű de egyházbarát lenne a kormányzat, vagy sem; hanem mert két emberöltője azt sulykolják, hogy az egyház nem tényező, tehát a hazai hasonszőrű szervezeteknek eleddig nem volt érdeke a bomlasztása. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének hasonló -inkább egyenlőre elszigetelt esetek (konkrétan tudok idejében betiltott konferenciáról), vagy, hogy pl.: a hazai evangélikusok egyházi és tanítási életére ne lenne hatással a német ev. egyház; vagy, hogy a protestánsoknál a külföldi egyetemi képzés ne nyugati oreintált legyen, vagy, hogy a lelkész/pap hiány és elnőiesedés (már nem feltétlen a férfiaké) ne lenne jelen itthon is.
Hodász és Beer és mások által fémjelzett egyházi viszonylag nagy fokú engedelmesség szerintem tudatosan a kat. egyház által fentről engedett szelep, vagy mondhatni mindig legyen vas a tűzbe -biztos, ami biztos katolikus hozzáállás.
Részben igazad van.Kérdés mennyire van akarat a felsőbb egyházi "hatóságok"-ban szembe menni az ilyen jellegű elhajlásokkal szemben.
Európa hulladék állapotban van, nagyon nagy a baj, ezt érzékeli mindenki, függetlenül attól, hogy vallásos-e vagy sem... tehát ha egy közösség nem gyarapodik, hanem lassan hal kifelé, ott alapvető fundamentumok vannak válságban vagy épp semmisültek meg. A már sokat emlegetett kultúrharc (amelyben vesztésre állunk), a keresztény gyökerek megtagadása, az európai civilizáció önmegtagadása ide vezetett...
Pozitívum, hogy a kiút nem ködös és szövevényes, hanem világos és egyértelmű.
Vagy visszatérünk a keresztény értékrendhez és erkölcstanhoz, vagy vége a dalnak..
A Katolikus Egyháznak vezető szerepet kell(ene) vinnie ez ügyben, globálisan, biztos pontnak kellene lennie ebben a kultúrharcban, amibe a hánykolódó lelkek kapaszkodni tudnak... eleve -szerintem- elég mocskos gondolat az, mindig felcseszi az agyam, amikor azt hallom-olvasom, akár kat. egyházon belüli személyektől, hogy az Egyháznak "haladnia kell a korral"...
A Katolikus Egyháznak nem kell haladnia a korral...mert a tanítása időtlen, ugyanúgy érvényes volt 2000 éve, ahogy érvényes 2023-ban és érvényes lesz 9523.-ban is. Épp ez lenne a lényeg, hogy Jézus tanítását úgy közvetítse, ahogy az a legközelebb állt hozzá, megvédve azt a külső és belső romboló erőktől az idők végezetéig.
------------------------
Más... megnéztem ma a Passiót, kedvencem ebben műfajban, ugyanolyan kemény, így 20 év elteltével is, semmit nem csökkent a mondanivalója és művészi értéke.
Tudom, hogy minden felekezet a saját szemszögéből látja a dolgokat és ez így természetes is.Részben igazad van.
A Katolikus résszel meg nem értek egyet, hisz nem csak katolikus egyház van, hogy ne saját malmom felé fújjam a szelet, ott van az ortodoxia.
Másrészt meg a katolikus tanítások nem öröktől valók és nem örökké tartók, hisz nem ezek nem feltétlen Szentírásban foglaltak szerint vannak. Ahogy nem volt öröktől való a szerzetes rendek, a papi nőtlenség stb. úgy annak lehet egyszer egy vége is, de ez szerencsére nem az én dolgom és nem akarok be(le) szólni pápista dolgokba.
Ez jól kiegészíti azt, amit itt kiakartam fejteni:Kérdés mennyire van akarat a felsőbb egyházi "hatóságok"-ban szembe menni az ilyen jellegű elhajlásokkal szemben.
Európa hulladék állapotban van, nagyon nagy a baj, ezt érzékeli mindenki, függetlenül attól, hogy vallásos-e vagy sem... tehát ha egy közösség nem gyarapodik, hanem lassan hal kifelé, ott alapvető fundamentumok vannak válságban vagy épp semmisültek meg. A már sokat emlegetett kultúrharc (amelyben vesztésre állunk), a keresztény gyökerek megtagadása, az európai civilizáció önmegtagadása ide vezetett...
Pozitívum, hogy a kiút nem ködös és szövevényes, hanem világos és egyértelmű.
Vagy visszatérünk a keresztény értékrendhez és erkölcstanhoz, vagy vége a dalnak..
A Katolikus Egyháznak vezető szerepet kell(ene) vinnie ez ügyben, globálisan, biztos pontnak kellene lennie ebben a kultúrharcban, amibe a hánykolódó lelkek kapaszkodni tudnak... eleve -szerintem- elég mocskos gondolat az, mindig felcseszi az agyam, amikor azt hallom-olvasom, akár kat. egyházon belüli személyektől, hogy az Egyháznak "haladnia kell a korral"...
A Katolikus Egyháznak nem kell haladnia a korral...mert a tanítása időtlen, ugyanúgy érvényes volt 2000 éve, ahogy érvényes 2023-ban és érvényes lesz 9523.-ban is. Épp ez lenne a lényeg, hogy Jézus tanítását úgy közvetítse, ahogy az a legközelebb állt hozzá, megvédve azt a külső és belső romboló erőktől az idők végezetéig.
------------------------
Más... megnéztem ma a Passiót, kedvencem ebben műfajban, ugyanolyan kemény, így 20 év elteltével is, semmit nem csökkent a mondanivalója és művészi értéke.
Pont a Francia Evangélikusok kormányzásában nem vagyok jártas, de tételezzük fel, hogy mint a protestánsok legtöbb esetben önkormányzatisággal rendelkeznek, de akkor is a lelkész főnöksége a presbitérium (vagy épp aminek hívják) és nem egy személyben a lelkész a gyülekezet vezetője. Akkor továbbra is felmerül, hogy milyen lelki életet él, milyen tagokkal rendelkezik többségében a gyülekezet.
Tehát azt, hogy egyszemélyben a lelkész viszi el a balhét, ő a hibás és a bűnbak én nem tartom helyes hozzáállásnak.
Én tudom és elhiszem, hogy nagy költség egy templom fenntartása és egy szervezet működtetése; azonban egy éles határt kell szabni és nem szabad langyosnak lenni e kérdésben -mert azt kiköpi az Isten.
De a tendenciát is látni kell. A saját lelki nyomorukba akarja/ák az Egyházat (mint Krisztus testét) lerántani. Kezdjük itthon is szokni a dolgot, mert ma még nincs, de nem vagyok benne biztos, illetve azt látom, hogy ezt nem lehet 5-10 éves távlatban sem garantálni.
Pontosan erről van szó. A szektákkal nem kéne foglalkozni. Elég baj, hogy az Egy, Szent és Katolikus Egyházzal is vannak gondok. De amióta trónfosztották az utolsó monarchát, akinek vétó joga volt a pápaválasztásra, túl sok a rossz értelemben progresszív pápaA protestánsok nem részesei az Egyháznak, igazándiból nem is keresztények, hanem a kereszténységből mazsolázgaó vallási szekták/felekezetek.
Csak a katolikusok és az orthodoxok tekinthetők kereszténynek.