Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 372
113
Látod, ilyenekről kellene beszélgetni de ebben az országban, ami a tv-n kívül történik, az nem létezik. Egy reakciót nem kaptál rá, holott azért már mindenki érzi, hogy vannak bajok.
Idehaza nincs Agenda, nem kell beszélni róla, az oltás jó, hát ki lehetett bírni, akinek meg baja lett tőle, nem volt a tv-ben, nem írta a mandiner vagy a 444 szóval ilyen nincs. Most háború van a szomszédban, év elején még fixen kaptuk a kőolajszármazékokat, most már vagy arra vagy a kajára megy rá gatyánk hamarosan.
Nem kell beszélni a népszámlálásról sem, amiben jobban kíváncsiak mibe laksz, mivel fűtesz meg mivel jársz munkába mint rád. A karbonadót meg se kell említeni, hisz hol van az még, pedig azt ez alapján fogják majd számolgatni. A digitális azonosítás se téma, szörnyülködünk Kínán, de mi bezzeg azt is jobban tudjuk, végeredményben az se lesz rossz meg hát egyszerűbb is lesz.
Érdekes őszi-téli szezonnak indulunk neki idén is.

Némileg kapcsolódó:


Be is tolom a fordítóba a lényeget:
Régi barátok és ismerősök összejövetelére menni mindig egyfajta keserédes érzés. Az édes része az, hogy látom a barátokat és kapok egy kis pozitív figyelmet, nem pedig sok negatív figyelmet, ahogyan azt megszoktam, amikor nem vagyok olyan emberek között, akikkel „egy malomban őrölünk”. A szomorú része a politikai következmények mérlegelése. Csak azt a következtetést tudom levonni, hogy a generációm túlnyomó többsége teljesen tanácstalan a problémáinkkal kapcsolatban - a fehér identitással és érdekekkel, a zsidó hatalommal és annak következményeivel, valamint a multikulturalizmussal és a tömeges nem fehér bevándorlással és annak következményeivel - olyan következményekkel, amelyek nyilvánvalóak bárki számára, aki odafigyel és megnézi a rendelkezésre álló információkat. Ehelyett sokkal jobban érdekli őket a családjuk (főleg a nőket) - hány gyermekük és unokájuk van? - és a sport (főleg a férfiak) - kaptam egy gyors felfrissítő tanfolyamot az összes helyi csapatról. A médiájuk olyan dolgok voltak, mint az MSNBC, a Meet the Press és a helyi újság - mind baloldali-liberális. Amennyire egyáltalán érdekli őket, a véleményük ezeket a médiaforrásokat tükrözi. Néhány ember elejtett utalásokat arra, hogy konzervatívok, de nem hallottam semmi olyat, ami reménysugárral kecsegtetett volna arra, hogy a vörös pirulát választották.

Már amennyiben egyáltalán érdekli őket. A valóság az, hogy az emberek nagy részét nem igazán érdekli a politika. Sokkal jobban érdekli őket a karrierjük, a szabadidős tevékenységeik, a családjuk és a mindennapi életük. A 2020-as választásokon a választási részvétel 67% körüli volt, ha hihetünk a narratívának egy olyan választáson, amelyet a Covid-félelem leple alatt nem biztonságosnak terveztek meg. Ez azt jelenti, hogy emberek milliói nem vették a fáradságot, hogy szavazzanak. És sokan, akik mégis szavaztak, szinte semmit sem tudnak a témákról vagy a kormány működéséről. És túl sokakat könnyen befolyásolhatnak a kifinomult politikai reklámok, amelyeket aktivista milliárdosok finanszíroznak, akik közül sokan zsidók, akik a demokratáknak a legtöbb pénzt adták, a republikánusoknak pedig túl sokat ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyhatnánk.

És ők gazdaságilag kényelemben élnek, ezért sokat hallani a második otthonokról és a távoli helyekre való utazásokról. Sokan közülük vallásosak, és politikai nézeteik legalább részben vallási indíttatásúak. És a nagy többségük túlsúlyos és rossz formában van - mintegy belenyugodva az öregkorba és a hanyatlás állítólagos elkerülhetetlenségébe.

El sem tudom képzelni, hogy megpróbálnám őket „megtéríteni”. Olyan, mintha a Hold túlsó oldalán lennének. Hol kellene kezdjem? Gondolom, javasolhatnék némi olvasnivalót, podcastokat vagy internetes oldalakat, de az első reakciójuk valószínűleg a zavarodottság, sőt, az erkölcsi felháborodás lenne, és ezen nehéz lenne túllépni. Ezen azért nehéz túllépni, mert a fehérek alapértelmezett módszere a politikai kérdések értékelésére - különösen, ha baloldaliak, és különösen a nők körében - nagyon gyakran morális. Az erkölcsi ítéletek mélyen összefonódnak az érzelmekkel és a személyes identitással. A tények irrelevánssá válnak. A nem fehérek és a nemi kisebbségek áldozattá válását bemutató hatalmas irodalom lényege a morális ellenszenv felkeltésén alapul azáltal, hogy a fehérek helytelen viselkedésének különösen kirívó példáit mutatja be - mint ahogyan a média a George Floyd-ügyet keretbe foglalta. Szóval kutyaszorítóban lennék. Ha kitenném őket a valóságnak, mondjuk, a fekete IQ-nak és a rövid távú perspektívának, üres tekintetekkel találkoznék, amit erkölcsi undor követne. Semmire sem mennék az adatok idézésével.

És természetesen el vannak szigetelve a folyamatban lévő katasztrófa hatásaitól. Kertvárosokban, kisvárosokban vagy vidéken élnek. Az egész látogatásom során talán egy-két nem fehér embert láttam, amíg a nagyvárosi repülőterekre nem értem. A médiájuk nem foglalkozik olyan kérdésekkel, mint az illegális bevándorlás növekedése, a városokban tapasztalható bűnözés és sok minden más. Ami a bevándorlást illeti, az elmúlt évben érkezett 2-3 millió illegális bevándorló olyan kérdés, amelyről a mainstream liberális-baloldali média még csak említést sem tenne. DeSantis kormányzó stratégiája, miszerint a rászoruló illegális bevándorlókat olyan „menedékvárosokba” szállítja [ezek olyan, demokrata vezetésű önkormányzatok, amelyek „korlátozzák együttműködésüket” a szövetségi kormánnyal a bevándorlási törvények betartásában az illegálisokkal szemben arra hivatkozva, hogy így azok majd jelentik a bűncselekményeket, iskolába íratják a gyerekeiket, mert nem kell félniük a deportálástól, ezért tiltják, hogy az önkormányzat alkalmazottai rákérdezzenek-e, hogy valaki illegálisan tartózkodik-e az országban stb.], mint New York, Washington és Chicago, nagyszerű, és minden bizonnyal azt eredményezi, hogy a mainstream média teljes skálája foglalkozik a kérdéssel (meglepő módon a baloldal erkölcsi undorral [emberkereskedelem!!], a Fox News pedig kárörvendező tudósításokkal). Jobb, ha az illegális bevándorlókat olyan kisebb helyekre küldik, mint Martha's Vineyard, amelyek erkölcsi kitüntetésként viselik a „menedékhely” státuszukat, és hirtelen szembesülnek a szociális szolgáltatásokra szoruló emberek beáramlásával - ez bizonyára nem olyasmi, amit a jól szituált liberálisoknak valaha is el kellene viselniük, még akkor sem, ha rendelkezésre állnak munkahelyek a jövevényeknek. A migránsokat, akiket DeSantis Vineyardra küldött, a nemzeti gárda természetesen pár napon belül máshová küldte, ami alatt a Vineyardiak állítólag nagyban gazdagodtak.

Ez talán ráébreszthet néhány fehér embert arra, hogy mi folyik a határon, és talán segíthet a GOP-nak [republikánusok] novemberben, de nem igazán érinti a fehér lakosság legális és illegális bevándorláson keresztül történő, évtizedek óta tartó folyamatos lecserélésének lényegét. A fehérek választási lecserélése jelenleg lényegében visszafordíthatatlan, hacsak nem következik be politikai kataklizma - és az biztos, hogy gyakran beszélnek egy lehetséges polgárháborúról. (A baloldal, amely mindig a biztosra játszik, már jelentős előrehaladást ért el a hadsereg és a biztonsági szervek megtisztításában egy ilyen eshetőségre való felkészülésben). De még ha feltételezzük is, hogy a GOP elég jól jár ahhoz, hogy novemberben jól teljesítsen, ez nem változtat a valóságon, hogy a GOP rosszabb, mint haszontalan, ami a jelenlegi pálya megváltoztatásának komoly próbálkozását illeti. (Ugyanez a helyzet Svédországban, ahol egy konzervatív koalíció fog kormányt alakítani, de kizárja a miniszteri posztokról a szélsőjobboldali Svéd Demokratákat, akiknek a bevándorlás és annak katasztrofális hatásai a fő témájuk. A cordon sanitaire Európában él és virul).

Szóval azt kell mondanom, hogy most nem néz ki jól a helyzet. A legtöbb fehér embert fejbe kell verni ahhoz, hogy egyáltalán megváltozzon - ezért is van politikai értelme néhány GOP-kormányzó stratégiájának, hogy az illegális bevándorlókat menedékhelyekre szállítsák. De ismétlem, a GOP már régóta a semminél is kevesebbet ér.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 372
113
Egy kis pszichológia

Ha már az embereket érintő kérdésekről beszélünk, az Individualizmus és a nyugati liberális hagyomány 8. fejezetében összefoglalt bizonyítékok szerint azok a fehérek, akik tudatában vannak annak, hogy hamarosan kisebbségbe kerülnek (egy másik kérdés, amelyről a mainstream médiában a baloldal időnkénti diadalt ülő kijelentéseitől eltekintve ritkán esik szó), hajlamosak konzervatívabb hozzáállást tanúsítani. Feltételezem, hogy ez azért pozitív, mert hosszú távon a Nyugat jelenlegi irányának katasztrofális következményei egyre több fehér ember számára lesznek nyilvánvalóak.

De természetesen sok ellensúlyozó pszichológiai erő is játszik, amelyeket a fent említett könyv is tárgyal, és amelyek mind az individualizmus egyedülálló nyugati hagyományához kapcsolódnak. Ezek közül a legfontosabb, hogy a nyugati társadalmak társadalmi ragasztóanyaga inkább morális közösségek létrehozásán alapul, semmint rokonságon alapuló közösségeken (pl. klán típusú kultúrák vagy csoportok, mint például a zsidó csoportok, amelyek magas fokú etnocentrizmussal rendelkeznek, ami erős csoporton belüli identifikációt és negatív attitűdöket eredményez a külső csoportokkal szemben). (A nyugati individualizmus egyedisége, az etnocentrizmus viszonylagos hiánya és a kiterjedt rokonságon alapuló társadalmi szerveződés hiánya Joseph Henrich The WEIRDest People in the World: How the West Became Psychologically Peculiar and Particularly Prosperous című könyvének is témája). A Nyugat erkölcsi közösségei a társadalmi kohézió erőteljes erejét jelentik. A nyugati emberek sajátosan hajlamosak bűntudatot érezni a kultúrájuk erkölcsi beállítottságának megsértése miatt. Azokban a környezetekben, amelyekben fejlődtünk, a csoport erkölcsi érzékenységének megsértése evolúciós zsákutcának számított. Tehát a régi barátaim és ismerőseim, akik a jelenlegi fehérellenes korszellemmel tartanak, egyszerűen csak alkalmazkodnak a szenvedő kisebbségek és a gonosz fehérek erkölcsi színezetű üzeneteihez, amelyeket nap mint nap látnak a médiában.

A mai Nyugaton ezeket az erkölcsi közösségeket a média és az akadémiai világ által terjesztett üzenetek hozzák létre - a kultúra felülről lefelé irányuló irányítása, amelyet a magasabb agyközpontjaink dolgoznak fel, amelyek képesek meggátolni a kifejlődött tendenciákat, például a csoporton belüli faji identitás felé. És ebben az időben az embereket elárasztják azokkal az üzenetekkel, hogy a faj nem létezik, hogy minden csoportnak ugyanaz a genetikai potenciálja, és csak a fehér rasszizmus tartja vissza őket, stb. És persze hatalmas ösztönzőkkel jár, ha valaki egyetért ezekkel az elképzelésekkel, és egyre súlyosabb büntetésekkel sújtják azokat, akik ellenkezést fejeznek ki.

A nők különösen hajlamosak az erkölcsi attitűdök elsőbbségére a politikában. Ennek valószínűleg mély evolúciós okai vannak - a személyiségbeli különbségek, amelyek a gyermeknevelés és a hosszú távú kapcsolatok megszilárdítása szempontjából fontos magasabb szintű gondoskodással és szeretettel kapcsolatosak, de az individualista kultúrákban élő nők számára ez azt is jelenti, hogy empatikusan viszonyulnak a médiában látott szenvedő nem fehérekhez, ami könnyen vezethet kóros altruizmushoz, mint például a 2010-es haiti földrengés után. És persze férfiakból sincs hiány, akik ugyanígy reagálnak.

Manapság lehetetlen bekapcsolni a tévét anélkül, hogy Michelle Obama és mások ne üzengetnének, hogy adakozzunk a haiti segélyezésre. Vagy elolvasunk egy újságcikket, és azt látjuk, hogy Haiti miatt kiárad az aggodalom - ami nem csak pénzügyi adományokhoz vezet, hanem amerikai, feltehetően fehér szülők örökbefogadási ajánlataihoz a becslések szerint 380 000 haiti árva számára:

Tammy Gage, Stanberry, Mo., minden alkalommal sír, amikor bekapcsolja a tévét, és látja a haiti pusztítást. És bár már van három lánya, nem habozott, amikor férje azt javasolta, hogy fogadjanak örökbe Haitiról.

"Csak ennyit kellett mondania" - mondta.

Gage és férje, Brad azon amerikaiak közé tartoznak, akik érdeklődnek a múlt heti földrengés miatt árván maradt gyermekek örökbefogadása iránt. Az örökbefogadást támogató csoportok naponta több tucat hívásról számolnak be.


Patrick Cleburne rámutat, hogy az amerikaiak 37%-a állítja, hogy ő vagy valaki a családjából adományozott a haiti segélyezésre.

Ez az önzetlenség a genetikailag nem rokon emberek felé, akik a diszfunkcionális társadalom kvintesszenciáját hozták létre, szánalmas, és mutatja, milyen messzire kell elmennünk ahhoz, hogy az emberek racionálisan gondolkodjanak erről a kérdésről. [Újjá kell-e építeni Haitit]

A félelemre való hajlam és a biztonság iránti vágy tekintetében is vannak nemi különbségek, a nőknél magasabb. Ahogy mondani szokták, a számok biztonságot nyújtanak, így az erkölcsi közösségünk többségének nézeteivel való egyetértés védelmet nyújt, míg az ilyen nézetekkel való szembeszegülésnek számos negatív következménye lehet - például kirúgnak a munkahelyünkről, vagy kiközösítenek a barátaink és a családunk. Manapság pedig a politikai másként gondolkodók számára a gulág reinkarnációja valós lehetőség, és a Nyugat nagy részén, ahol nincsenek alkotmányos garanciák a szólásszabadságra, már most is valóság. A baloldal, amely egykor a szólásszabadság védelmezője volt, ma már hajthatatlanul ellenzi a szólásszabadságot olyan érzékeny témákban, mint a faji és multikulturalizmus. És az egész Nyugaton a mainstream médiát és az igazságszolgáltatást irányító elitek által képviselt nézetek teljes mértékben megfelelnek a fehérellenes korszellemnek. Természetes tendencia, hogy felnézünk az elitekre - és félünk a hatalmuktól. Egy oligarchiában élünk, amely egy áldemokrácia felett elnököl.

Ezek a zárt erkölcsi közösségek egy kaptárszerű, szektaszerű mentalitást hoznak létre. Tobias Langdon különösen szemléletes példát szolgáltat az erkölcsi bizonyosságon alapuló és állandó erényjelzéssel illusztrált kaptár elme működéséről. A Guardian egyik rovatvezetőjét idézi, aki egy könyvvásáron vett részt:

Soha nem fogsz találkozni olyan embercsoporttal, amelynek nézetei ennyire következetesek lennének, és nem azért, mert a legtöbbjük ugyanarra a pilates-órára jár. Mindegyikük a maradásra szavazott [a Brexitről], és lényegesen baloldalibbak, mint bármelyik politikai párt bármelyik gyűlésén részt vevők. ... A közönség abszolút utálja, ha politikailag félreértelmezik, és ezt az első 10 percet azzal töltik, hogy spontán tapssal és lábdobogással kétségbeesetten jelzik, hogy senki sem utálja náluk jobban [a "konzervatív" konzervatív] kormányt. ... A hangulat, talán mondanom sem kell, hogy magával ragadó.

Szóval ezzel állunk szemben. De sohase csüggedjünk. A jövőt nem lehet megjósolni.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Ha ennek hatására tudatosabban fognak védekezni a fiatalok, illetve több gyermek születik majd meg, az mindenki számára egy pozitív hatás. Abban is biztos vagyok - amiként a videóban is elhangzik -, hogy a nők többségére jelentős pszichikai hatást fog gyakorloni, ami szintén azt eredményezi majd, hogy jobban fognak ügyelni a védekezésre, s a nemi betegségek terjedése ellen is lehet egy mérsékelt hatása.
Volt "szerencsém" megismerni olyan nőket is, akik már számtalan alkalommal voltak és magasról tettek ők a magzatra.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Ha ennek hatására tudatosabban fognak védekezni a fiatalok, illetve több gyermek születik majd meg, az mindenki számára egy pozitív hatás. Abban is biztos vagyok - amiként a videóban is elhangzik -, hogy a nők többségére jelentős pszichikai hatást fog gyakorloni, ami szintén azt eredményezi majd, hogy jobban fognak ügyelni a védekezésre, s a nemi betegségek terjedése ellen is lehet egy mérsékelt hatása.
Volt "szerencsém" megismerni olyan nőket is, akik már számtalan alkalommal voltak és magasról tettek ők a magzatra.

Erkölcsi értelemben igazad van, a gyakorlat nem feltétlenül ezt mutatja:

"Nagy Beáta Magda doktori disszertációjában azt kérdezte a művi abortuszon átesett nőktől, mi befolyásolta a döntésüket, a négy leggyakoribb ok közül három a párkapcsolatra (nem elég stabil, biztonságos – 67 százalék) vagy az apára (nem akarta a gyerekeket – 61 százalék; nem gondolta magát alkalmasnak az apaságra – 49 százalék) vonatkozott, a maradék pedig az anyagiakra (61 százalék)."

"Két szám: 6 abortusz vagy 86 – ennyi jut száz megszületett gyermekre a diplomás és az általános iskolát sem befejező nőkné"

"A magyar helyzet gyökeresen eltér az amerikaitól, mert ott az új rendelkezések szerint több államban a magzati szívhang megjelenésétől tilos az abortusz. Magyarországon pedig, úgy látszik, onnantól lehetséges"

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 372
113
Az hagyján, de az egypártrendszerre épülő szingapúri diktatúra neki a normális...

Nem tudok róla, hogy Szingapúrban ne lennének szabad választások, vagy hogy csak egy párt működhetne legálisan.
Ha egypártrendszernek nevezed, akkor egypártrendszer Japán és Mexikó is, mindkettőt egy-egy rövid periódust leszámítva 70+ éve ugyanaz a párt kormányozza. Csak az egyik jól működő állam, a másik meg nem.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Érdekes lehet ha az ember egy újságírótól pártatlanságot,semlegességet vár el a mai világban.
Történelmi, geopolitikai témában nehéz ügy.
Én többre tartom, ha valaki amellett érvel illetve nyíltan beszél arról, miért preferálja ilyen vagy olyan kimenetelét egy adott dolognak, vagy épp milyen értékrendet vall magáénak - és utána ennek megfelelően elemez. Szerintem Pilhál (aki az inkriminált cikket írta) bőven megfelel ennek.
Az, hogy pl ukrán témában a nyugati média többsége szájtépve hajbókol és jóemberkedik, ettől remélve a klikkelést, oldalletöltést, interakciót, számomra gusztustalan. Csak mert azt még senki nem tudta levezetni értelmesen, hogy pontosan milyen európai értékeket is védenek ukrajnában a derék hoholok.
 

Atlas

Active Member
2018. június 20.
44
127
33
Történelmi, geopolitikai témában nehéz ügy.
Én többre tartom, ha valaki amellett érvel illetve nyíltan beszél arról, miért preferálja ilyen vagy olyan kimenetelét egy adott dolognak, vagy épp milyen értékrendet vall magáénak - és utána ennek megfelelően elemez. Szerintem Pilhál (aki az inkriminált cikket írta) bőven megfelel ennek.
Az, hogy pl ukrán témában a nyugati média többsége szájtépve hajbókol és jóemberkedik, ettől remélve a klikkelést, oldalletöltést, interakciót, számomra gusztustalan. Csak mert azt még senki nem tudta levezetni értelmesen, hogy pontosan milyen európai értékeket is védenek ukrajnában a derék hoholok.
Jó,ezzel nem tudok vitatkozni. Nyilván egy Magyar Nemzetes újságírótól ne várjak mást. A második résszel a hajbókolással teljesen egyetértek. Csak utálom azt ha egy haditechnikával, hadászattal foglalkozó oldalon kimondja valaki hogy az oroszok bénáznak, inkompetens dolgokat művelnek az már libsi meg ukrán imádó.
Én nem szeretem az ukránokat, de az oroszokat sem. Nem is értem hogy lehet hozzájuk dörgölőzni, még a történelemben jót nem csináltak velünk.
 

Atlas

Active Member
2018. június 20.
44
127
33
Ja, hát erről megoszlanak a vélemények. Meg arról is, hogy az alternatívájuk mennyi jót tett velünk.
Semmi sem fekete és fehér.
Csak itt már az megy hogy szegény ororszok az elnyomottak a világban, őket csak bántották mindig, de most majd megmutatják.
És mi szúrkolunk nekik mert mi is ilyen nép vagyunk, és ha eljön az igazság pillanata Puytin medveháton lovagol be a Hősök terére, ahol majd átadja Kárpátalja és talán még Erdély kulcsát is OV-nak.
Azért na nem kell őket sem félteni.... ezt 14-ben kellett volna meglépniük, akkor az ukránok eldobálták volna a fegyvereiket és a nyugat sem tudott volna beleszólni. Rég túl lennénk rajta. Azt azért ők sem várhatták hogy ebben a sakk játszmában 8 év alatt az Usa nem húzza fel az ukrán sereget.
Mi az EU és a Nato tagjai vagyunk, tetszik egyeseknek vagy sem.
Kicsi ország vagyunk mi hogy beleszóljunk a nagyok játszmájába.
Kellett volna az ukránoknak küldenünk egy konténernyi karabély lőszert, meg átengedni a szállítmányokat.
Aztán nyugaton is jó fiúk lennénk, talán valamilyen katonai támogatást is hozzánk vágtak volna már rég.
 
  • Tetszik
Reactions: alali77
K

kamm

Guest
Nem tudok róla, hogy Szingapúrban ne lennének szabad választások, vagy hogy csak egy párt működhetne legálisan.
Ha egypártrendszernek nevezed, akkor egypártrendszer Japán és Mexikó is, mindkettőt egy-egy rövid periódust leszámítva 70+ éve ugyanaz a párt kormányozza. Csak az egyik jól működő állam, a másik meg nem.
Olvasni kellene: https://www.reuters.com/article/us-...ty-dominates-singapore-politics-idUSKBN24702X

Papiron a kommunistak alatt is szavazhattal masra - ott volt a Hazafias Nepfront, baszki...
Sot, a keletnemeteknel meg kamupartok is voltak, ugy remlik.
 
Status
Not open for further replies.