Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Miért kéne? Az egyes partikuláris államok társadalmaiban sincs minden kiegyenlítve, mégis létező, működő, kormányzatokkal bírnak.
A világkormányon belül is lehet versengés. Van versengés a megyék közt is a befektetésekért, van versengés a vállalaok részlegei közt házon belül is egy méret felett.

A korábbiakkal se értek egyet, teljesen tévesen látod a helyzetet.

A WEF-es propaganda valószínűleg nem működőképes, de attól függetlenül, hog ymit mondanak, azon rendszer keretein belül is nyuilván kialakulna valamiféle versengés-jutalmazás, egyenlőtlenségek, ahogy az épülő szocializmusban is voltak az egyenlősítő folyamatok elleni tendenciák is.
Okkal nem jött létre idáig semmiféle világkormány. Pont azért, mert nem lehet egyetlen kormány által kontrollálni a világ népeinek különbözőségét, akármilyen korban élünk, akárhány milliárdan is.
A tétel megfordítva is igaz.
Ha ugyanis létrejönne az egyetlen világkormány, az azt feltételezné, hogy létrejött valamiféle nemzetek felett álló konszenzus, mégpedig egy nemzetek felett álló közös érdekből. Az ember természetéből kiindulva ez csakis valami globális egzisztenciális krízis, veszélyhelyzet lehet, de csakis olyan, ami nem adhat egyik népnek se nagyobb előnyt a másiknál. A Covidnál láttuk, hogy erre egy világjárvány még kevés, közös ellenségnek talán az ufók, vagy egy aszteroida lenne elég, mert még a globális klímakatasztrófából is van, aki hasznot remél, akár a többi kárára is.
Egyszerűen nincs okunk világkormányok alá igazodva élni az alapvetően hierarchikus, ragadozó természetünket.

Az épülő szocializmus se volt más, csak baloldali maszlaggal leöntött kapitalizmus-feudalizmus. Kontraszelekció, hatalmi háló, udvari intrika és húsosfazék. Vörös csillaggal ékesítve.

Tudjuk jól, hogy a mindenkori egalista-idealista baloldal az nem más, mint a jó öreg kapitalizmus (feudalizmus) hasznos idiótája, az alkalmi eszköz, ami a társadalmi folyamatokban és hatalmi strukturákban kívülről bedobva turbulenciát kelt.
A sokezeréves osszd meg és uralkodj szábályai szerint a külső hatalom az egalizmus illuziójának ígéretével dobja be a "világ forradalmárait" a társadalom állóvizébe, hogy újraossza a szerepeket.
Kihasználja a forrongó nélkülözők és az örök elégedetlenkedők indulatait és mindig megtalálja a maga tömegbázisát.
De nem véletlen az sem, hogy a forradalom mindig felfalja gyermekeit, hogy a forradalom után a vörös bárók és mindenféle elvtársak rendre nagyobb urak lesznek, mint bármely korábbi király, akit megdöntöttek.

Magyarán, bárminek nevezzük a különféle államrendeket, szocializmusnak, kommunizmusnak, fasizmusnak, feudalizmusnak, netán teokráciának, vagy WEF-egalizmusnak, akármilyen széles is a paletta, mindig, minden kapitalizmus.
Mindig a pénz beszél.

Ez az öröktől való és örökérvényű kapitalista-realizmus alapvetése.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Nem, a biológiának semmi köze a fizikához. Teljesen más területet ír le, és teljesen más összefüggésekkel, gondolkodásmóddal operál. Pont ezért nem is alkalmas leírni a csillagok belsejében végbemenő folyamatokat, és nem tudja leírni a kémiai folyamatokat se. De ez viszont is igaz, a fizika nem képes biológiai folyamatok leírására, és a kémia nem tudja leírni az életfolyamatokat.


Csak ilyen biológiai törvények bár vannak, nem általános érvényűek. Nincs olyan, hogy az erősebb kutya baszik. Olyan sincs, hogy a nagyhal megeszi a kishalat. Vannak szaporodási, predációs, extinciós stb modellek, amiknek vannak ilyen modeljei is, de ezek is brutálisan bonyolultabbak, mint hogy ilyen egyetlen mondatban leírhatók legyenek.
Még a legegyszerűbb egy préda egy predator modell se úgy működik, ahogy sokan képzelik.


Na itt a baj, mert ez nem igaz, a nagybefektető nem egy hierarchia része, a nagybefektető egy parazitoid a rendszerben. Törvényszerűleg, hiszen egy olyan niechben mozog, ahol az önzőség az egyetlen koordináta tengely. Ahogy az abszolút monarchia se tudja az emberi társadalmat működtetni, mert bár extrém mód szociális faj az ember, még azért nem teljesen hangyatársadalom.


Angliában. A Közép-Európai térségben ez az egész sokkal szervesebb módon, fájdalommentesebben játszódott le.


Nem, nem az. A működő feudalizmus, egy egyensúlyi állapot, ahol a hatalom és a felelösség megoszlik. A király egy csúcsragadozó, aki azonban kénytelen a ragadozókat szabályozni, mert ha nem teszi meg, akkor a növényevők elfogynak, és ő maga is éhen hal. A kapitalizmusban nincs csúcsragadozó, éppen ezért a rendszer nem is lehet stabil, egészen addig, amíg nem alakul ki a rendszert szabályozó csúcs. De a működéséből fakadóan nem alakulhat ki, így be is léptünk egy kihalási modellbe a sok közül. Ahogy a kommunizmus sem tud működni.
A helyzet az, hogy az emberi világban az egyetlen szélsőség, ami bizonyítottan képes évszázadokig elfutni, az az istenkirályság, már a diktatúrák se. Ahol a csúcsragadozó leöli a többi ragadozót, szintén megbontva az egyensúlyt, és egy másik kihalási modellbe löki a rendszert.
De a helyes rendszerben megvannak a szintek, amik kölcsönös függésben vannak egymástól.
Minden biológiai folyamat fizikai.
Minden biológiai folyamat alapvetően a permanens metastabil állapot felé végnélkül törekvő, de azt természetszerűleg el nem érő fizikai és így makroszinten kémiai folyamatok komplex egysége.
A táplalkozás, anyagcsere, szaporodás, halál, életciklus, minden.

Olyan, hogy istenkirályság, nem létezik. Magasra jutott halandó ember által kitalált egy önigazolás a sok közül, technikailag kb egyenértékű a Führer, a Generalisszimusz, vagy a Kedves Vezető titulusokkal. A működő feudalizmus = kapitalizmus.

Alapvetően minden hatalmi struktúrát az emberi természetre, azt pedig a biológiára, a biológiát pedig a fizikai rendszerekre lehet visszavezetni.
A mindenkori feudális istenkirályokat is csak a jó öreg életösztön vezérli ama bizonyos magas ló nyergében.
Minden hatalmi technika, intrika, manőver arról szól, hogy aki a piramis csúcsán egyensúlyozik, az meg is próbál ott maradni, akármilyen alkotmány, vérszerződés, öröklési rend, vagy törvény is jutatta őt oda.
Ez valójában annyira gyarló mód emberi, hogy még a dicső Hirohito császárt is az amerikai hadsereg McArthur tábornoka fosztotta meg isteni mivoltától.
Kb ennyivel van a mindenkori istenkirály feudalizmus működőképeségben a mezei kapitalizmus felett.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Okkal nem jött létre idáig semmiféle világkormány. Pont azért, mert nem lehet egyetlen kormány által kontrollálni a világ népeinek különbözőségét, akármilyen korban élünk, akárhány milliárdan is.
Nem ezért, hanem mert a technológiai fejlettség egy központi szervezésű elnyomó struktúra számára (király, császár, szakértói kormány, demokratikusan választott elnök, stb) sem tette lehetővé ekkore méretű szervezet hatékony igazgatását. Valamint mivel a vetélkedő ellenfelek közel paritás képességűek voltak.

Ezen érvelés alapján okkal nem egyesítették még a három királyságot Kínában, vagy a választófejedelemségeket, vagy szövetségbe forrt köztársaságokat mert ... hoppáde. A kommunikáció és a közlekedés sebessége és költsége gátolta ezt eddig. Már születőben van, hogy még pár év, pár évtized, vagy pár évszázad, az részletkérdés, de hacsak nem lesz glogális katasztrófa (akár erőforrás kimerülése miatt, akár más okból), akkor esélyes, hogy lesz valami központi hatalom. A kulturális egységesedés már zajli, és esélyes, hogy nekünk a hulló forgács szerepe jut csak. Félek egy sikeres kirajzás után esélyes, hogy egységesdés lesz az "óvilágban" szerintem. Amit (kirajzás) szintén nem gátol semmi természeti törvény, csak van egy igen magas potenciálgátja. Ahogy volt az óceánon átkelésnek is sokáig.

Az, hogy nem tetszik neked, az nem elég érv arra, hogy olyan jobb esetben max rövidtávon igaz kijelentéket, rosszabb esetben csúsztatásokat tegyél, hogy lehetetlen egy globális kormány létrejötte. Nincs olyan természeti vagy társadalmi törvény ami gátolja, és amikor bárhol a világon minden nagyváros egyforma teljesen lassan, akkor a kulturális különbségek szöveg se igazán erős érv, csak kis idő kell a még alaposabb uniformizálódásnak.

Nincs okunk úgy élni? Nincs okunk nem úgy élni. Arra sincs okunk, hogy ne feudalizmusban éljünk akár, céhekkel, kis gazdasági növekedésre mesterségesen fékezett gazdasággal, ami mondjuk a kimerülő erőforrások esetén egy működőképes modell lehetne.
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
Nem ezért, hanem mert a technológiai fejlettség egy központi szervezésű elnyomó struktúra számára (király, császár, szakértói kormány, demokratikusan választott elnök, stb) sem tette lehetővé ekkore méretű szervezet hatékony igazgatását. Valamint mivel a vetélkedő ellenfelek közel paritás képességűek voltak.

Ezen érvelés alapján okkal nem egyesítették még a három királyságot Kínában, vagy a választófejedelemségeket, vagy szövetségbe forrt köztársaságokat mert ... hoppáde. A kommunikáció és a közlekedés sebessége és költsége gátolta ezt eddig. Már születőben van, hogy még pár év, pár évtized, vagy pár évszázad, az részletkérdés, de hacsak nem lesz glogális katasztrófa (akár erőforrás kimerülése miatt, akár más okból), akkor esélyes, hogy lesz valami központi hatalom. A kulturális egységesedés már zajli, és esélyes, hogy nekünk a hulló forgács szerepe jut csak. Félek egy sikeres kirajzás után esélyes, hogy egységesdés lesz az "óvilágban" szerintem. Amit (kirajzás) szintén nem gátol semmi természeti törvény, csak van egy igen magas potenciálgátja. Ahogy volt az óceánon átkelésnek is sokáig.

Az, hogy nem tetszik neked, az nem elég érv arra, hogy olyan jobb esetben max rövidtávon igaz kijelentéket, rosszabb esetben csúsztatásokat tegyél, hogy lehetetlen egy globális kormány létrejötte. Nincs olyan természeti vagy társadalmi törvény ami gátolja, és amikor bárhol a világon minden nagyváros egyforma teljesen lassan, akkor a kulturális különbségek szöveg se igazán erős érv, csak kis idő kell a még alaposabb uniformizálódásnak.

Nincs okunk úgy élni? Nincs okunk nem úgy élni. Arra sincs okunk, hogy ne feudalizmusban éljünk akár, céhekkel, kis gazdasági növekedésre mesterségesen fékezett gazdasággal, ami mondjuk a kimerülő erőforrások esetén egy működőképes modell lehetne.
Az emberi természetből következik, hogy mindenkor és mindenhol, kicsiben és akár globálisan is, amint megjelenik egy kormányzó erő, rögvest meg kell jelennie az ellentétes erőnek, ellenzéknek is.
Nincs máshogy ez egy esetleges világkormány esetében se. És onnantól, hogy létrejön az ellenpólus, máris nem beszélhetünk kizárólagos világkormányról. És ha már legalább két frakció van, akkor ott meg fog jelenni a többi is.
Egész egyszerűen ezen a földön fizikailag nem jöhet létre egy mindenek felett álló globalizált csúcs entitás, mert amint létrejönne, rögvest fel is számolná önmagát. Ugyanis amint definiáltan hatalomra kerülne, rögvest megindulna a leváltására irányuló ellenfolyamat, tehát máris nem volna mindenki felett álló, így világkormány sem.
Ott van a világkormány okfejtésekben a hiba, hogy modellként mindenki a nemzeti kormányokat veszi, de megfeledkezik az identitásaik relációjáról.
Mindenki abból indul ki, hogy a globalizáció amint majd feloldja a nemzetek különbözőségei közti határokat, akkor majd létrejön egy közös globalizált nemzet és majd annak a közös kormánya lesz a világkormány, az egyes nemzetek kormányainak analógiájára.
Csakhogy egy kormányzó erőnek nemcsak befelé, hanem kifelé viszonyítva is meg kell tudnia határoznia magát és a céljait.
Az ősközösség óta a mindenkori törzsfőnöknek egyszerre kellett leuralnia a saját közösségét és kellett tudni bizonyítania rátermettségét egy külső kihívással szemben is.
Egy esetleges világkormány esetében ha nincs semmiféle egyértelmű külső felettes kihívás, ami valid kizárólagos mandátumot adna a nemzetek felett álló hatalomnak, akkor ott már megindul a frakciózás.
Nem véletlen, hogy a Hidegháború után győztesen magára maradt USA, illetve azt azt kihasználó pénzügyi kör sem tudta nemhogy a világkormányzást, de még az egypólusú világrendet se kiépíteni és megtartani, mert nem volt olyan felettes, egyetemes kihívás, amihez képest képesek lehettek volna definiálni a szükségességüket.
Jobb híján ezt a célt szolgálta volna a mondvacsinált terrorellenes harc, de még ez is kontraproduktív lett, mert a technikai megvalósítás sajátos ellen-érdekszövetségbe terelte a vélelmezett terrorizmusnak otthont adó globális Dél államait és népeit. És most ez utóbbi jelenik meg automatikus ellenpólusként.
A kapitalizmus alapja nem a pillanatnyi nettó hatalom, hanem a növekedési potenciál, a trend, a relatív mozgás.
Egy világkormány esetében a növekedési potenciál technikaikag a nullához konvergálna, ha nincs a világ felett álló kihívás. Ebben az esetben automatikusan beindul a belső harc, ami után már érthetően nem beszélhetünk világkormányról.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 331
113
Az emberi természetből következik, hogy mindenkor és mindenhol, kicsiben és akár globálisan is, amint megjelenik egy kormányzó erő, rögvest meg kell jelennie az ellentétes erőnek, ellenzéknek is.
Nincs máshogy ez egy esetleges világkormány esetében se. És onnantól, hogy létrejön az ellenpólus, máris nem beszélhetünk kizárólagos világkormányról. És ha már legalább két frakció van, akkor ott meg fog jelenni a többi is.
Egész egyszerűen ezen a földön fizikailag nem jöhet létre egy mindenek felett álló globalizált csúcs entitás, mert amint létrejönne, rögvest fel is számolná önmagát. Ugyanis amint definiáltan hatalomra kerülne, rögvest megindulna a leváltására irányuló ellenfolyamat, tehát máris nem volna mindenki felett álló, így világkormány sem.
Ott van a világkormány okfejtésekben a hiba, hogy modellként mindenki a nemzeti kormányokat veszi, de megfeledkezik az identitásaik relációjáról.
Mindenki abból indul ki, hogy a globalizáció amint majd feloldja a nemzetek különbözőségei közti határokat, akkor majd létrejön egy közös globalizált nemzet és majd annak a közös kormánya lesz a világkormány, az egyes nemzetek kormányainak analógiájára.
Csakhogy egy kormányzó erőnek nemcsak befelé, hanem kifelé viszonyítva is meg kell tudnia határoznia magát és a céljait.
Az ősközösség óta a mindenkori törzsfőnöknek egyszerre kellett leuralnia a saját közösségét és kellett tudni bizonyítania rátermettségét egy külső kihívással szemben is.
Egy esetleges világkormány esetében ha nincs semmiféle egyértelmű külső felettes kihívás, ami valid kizárólagos mandátumot adna a nemzetek felett álló hatalomnak, akkor ott már megindul a frakciózás.
Nem véletlen, hogy a Hidegháború után győztesen magára maradt USA, illetve azt azt kihasználó pénzügyi kör sem tudta nemhogy a világkormányzást, de még az egypólusú világrendet se kiépíteni és megtartani, mert nem volt olyan felettes, egyetemes kihívás, amihez képest képesek lehettek volna definiálni a szükségességüket.
Jobb híján ezt a célt szolgálta volna a mondvacsinált terrorellenes harc, de még ez is kontraproduktív lett, mert a technikai megvalósítás sajátos ellen-érdekszövetségbe terelte a vélelmezett terrorizmusnak otthont adó globális Dél államait és népeit. És most ez utóbbi jelenik meg automatikus ellenpólusként.
A kapitalizmus alapja nem a pillanatnyi nettó hatalom, hanem a növekedési potenciál, a trend, a relatív mozgás.
Egy világkormány esetében a növekedési potenciál technikaikag a nullához konvergálna, ha nincs a világ felett álló kihívás. Ebben az esetben automatikusan beindul a belső harc, ami után már érthetően nem beszélhetünk világkormányról.
így van. nem lesz soha világuralom. ahogy eddig egyetlen egy vallásnak sem sikerült ezt elérnie pedig az egységes vallásért rengeteget tettek.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
Az emberi természetből következik, hogy mindenkor és mindenhol, kicsiben és akár globálisan is, amint megjelenik egy kormányzó erő, rögvest meg kell jelennie az ellentétes erőnek, ellenzéknek is.
Nincs máshogy ez egy esetleges világkormány esetében se. És onnantól, hogy létrejön az ellenpólus, máris nem beszélhetünk kizárólagos világkormányról. És ha már legalább két frakció van, akkor ott meg fog jelenni a többi is.
Egész egyszerűen ezen a földön fizikailag nem jöhet létre egy mindenek felett álló globalizált csúcs entitás, mert amint létrejönne, rögvest fel is számolná önmagát. Ugyanis amint definiáltan hatalomra kerülne, rögvest megindulna a leváltására irányuló ellenfolyamat, tehát máris nem volna mindenki felett álló, így világkormány sem.
Ott van a világkormány okfejtésekben a hiba, hogy modellként mindenki a nemzeti kormányokat veszi, de megfeledkezik az identitásaik relációjáról.
Mindenki abból indul ki, hogy a globalizáció amint majd feloldja a nemzetek különbözőségei közti határokat, akkor majd létrejön egy közös globalizált nemzet és majd annak a közös kormánya lesz a világkormány, az egyes nemzetek kormányainak analógiájára.
Csakhogy egy kormányzó erőnek nemcsak befelé, hanem kifelé viszonyítva is meg kell tudnia határoznia magát és a céljait.
Az ősközösség óta a mindenkori törzsfőnöknek egyszerre kellett leuralnia a saját közösségét és kellett tudni bizonyítania rátermettségét egy külső kihívással szemben is.
Egy esetleges világkormány esetében ha nincs semmiféle egyértelmű külső felettes kihívás, ami valid kizárólagos mandátumot adna a nemzetek felett álló hatalomnak, akkor ott már megindul a frakciózás.
Nem véletlen, hogy a Hidegháború után győztesen magára maradt USA, illetve azt azt kihasználó pénzügyi kör sem tudta nemhogy a világkormányzást, de még az egypólusú világrendet se kiépíteni és megtartani, mert nem volt olyan felettes, egyetemes kihívás, amihez képest képesek lehettek volna definiálni a szükségességüket.
Jobb híján ezt a célt szolgálta volna a mondvacsinált terrorellenes harc, de még ez is kontraproduktív lett, mert a technikai megvalósítás sajátos ellen-érdekszövetségbe terelte a vélelmezett terrorizmusnak otthont adó globális Dél államait és népeit. És most ez utóbbi jelenik meg automatikus ellenpólusként.
A kapitalizmus alapja nem a pillanatnyi nettó hatalom, hanem a növekedési potenciál, a trend, a relatív mozgás.
Egy világkormány esetében a növekedési potenciál technikaikag a nullához konvergálna, ha nincs a világ felett álló kihívás. Ebben az esetben automatikusan beindul a belső harc, ami után már érthetően nem beszélhetünk világkormányról.
Valószínűleg rájöttek már a világkormány megvalósításának dilemmáira.De azt nagyon valószínűnek tartom ,hogy akinek van hatalma ebbe nem nyugszik bele.Csak másképp csinálja.Bevett dolog ,már ,hogy egy tulajnak két cége van akit egymással versenyeztet..óvatosan.Hisz mindkettőből haszna van.Például...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Az emberi természetből következik, hogy mindenkor és mindenhol, kicsiben és akár globálisan is, amint megjelenik egy kormányzó erő, rögvest meg kell jelennie az ellentétes erőnek, ellenzéknek is.
Nincs máshogy ez egy esetleges világkormány esetében se. És onnantól, hogy létrejön az ellenpólus, máris nem beszélhetünk kizárólagos világkormányról. És ha már legalább két frakció van, akkor ott meg fog jelenni a többi is.
Egész egyszerűen ezen a földön fizikailag nem jöhet létre egy mindenek felett álló globalizált csúcs entitás, mert amint létrejönne, rögvest fel is számolná önmagát. Ugyanis amint definiáltan hatalomra kerülne, rögvest megindulna a leváltására irányuló ellenfolyamat, tehát máris nem volna mindenki felett álló, így világkormány sem.
De, létrejöhetne. Nagyon sokat írsz még, de felesleges szócséplés.

Kínában is egységes kormány van. Oroszországban is. A fél világra kiterjednek. Vannak folyamatok a kormány leváltására. És ha leváltják mi lesz? Egy másik kormány, más összetétellel, de a birodalom marad. Vagy a világkormányt valami örökös fix összetételű entitásként képzeled el, rétegzett politikai struktúrák, önkormányzitiság nélkül, kőbe vésve, mint a FIDESZ kétharmadot? Mert akkor megártott a 12 év haza politika figyelése-

A többit hibáa csűröd csavarod, csináltál egy szalmabábot amivel harcolsz. Ha kell globális fenyegetés, lesz, pl. a klímaváltozás, vagy mikroműanyagok, vagy akármi, pl. szakadár megyék, terroristák, nehogy már 2023-ban, amikor Fóton épül Európa legnagyobb ledmátrix hátterű filmstúdiója, ahol az Ukrajna 2.0 -t is forgatni fogják Zelenszkij főszereplésével ne lehetne ellenséget csinálni, ha az annyira kell.

Nem zárja ki semmi társadalmi vagy fizikai törvény a bolygóméretű egységes hatalmi struktúrát most, hogy a közlekedés és a távközlés ilyen gyorsaságú és kapacitású.
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
De, létrejöhetne. Nagyon sokat írsz még, de felesleges szócséplés.

Kínában is egységes kormány van. Oroszországban is. A fél világra kiterjednek. Vannak folyamatok a kormány leváltására. És ha leváltják mi lesz? Egy másik kormány, más összetétellel, de a birodalom marad. Vagy a világkormányt valami örökös fix összetételű entitásként képzeled el, rétegzett politikai struktúrák, önkormányzitiság nélkül, kőbe vésve, mint a FIDESZ kétharmadot? Mert akkor megártott a 12 év haza politika figyelése-

A többit hibáa csűröd csavarod, csináltál egy szalmabábot amivel harcolsz. Ha kell globális fenyegetés, lesz, pl. a klímaváltozás, vagy mikroműanyagok, vagy akármi, pl. szakadár megyék, terroristák, nehogy már 2023-ban, amikor Fóton épül Európa legnagyobb ledmátrix hátterű filmstúdiója, ahol az Ukrajna 2.0 -t is forgatni fogják Zelenszkij főszereplésével ne lehetne ellenséget csinálni, ha az annyira kell.

Nem zárja ki semmi társadalmi vagy fizikai törvény a bolygóméretű egységes hatalmi struktúrát most, hogy a közlekedés és a távközlés ilyen gyorsaságú és kapacitású.
Pedig nem fog létrejönni, mert nem tud. Maga a fogalom önfelszámoló jellegű. Mert amit te világkormányként írsz le, az technikailag már létezik és nem világkormány. Az elképzelésedre talán a világkirályság lenne a jó definíció, egy globális III. Károly, aki szimbolikusan gyakorolja a közhatalmat, de igazából nem irányít semmit. Egy ilyen világura nem tud a Föld népei fölé emelkedni, mert túlságosan is diverzifikáltak az érdekek.
Ha egy világkormány nem olyan, mint a Fidesz kétharmad, akkor ne hívjuk világkormánynak.

Fogalmazzuk meg másik szemszögből. Van érdek arra, hogy létrejöjjön az egységes világkormány? Nincs. Ezért nem fog létrejönni.
Mindig akadni fog valaki, aki látva a világkormány hatalmi potenciáljában rejlő lehetőségeket, saját hasonló kliberű alternatív erőközpontot fog létrejozni, ugyanazzal a technikával és így akkor a te világkormányod már nem lesz világkormány.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 169
113
A világnemzet-világkormány vízió egy paradoxon. Az gondol ilyet, aki szimplán csak trendeket néz és azokból hoz végkövetkeztetést. Úgy véli, hogy a hatalmi pólusok terebélyesedése végül a "csak egy maradhat" állapotában csúcsosodik ki, holott az emberi természet alapja, hogy mindig, mindenhol legalább két, egymással szemben ellenérdekelt frakciónak kell lennie. Ez a relatív hatalom, illetve a hatalom relativizációjának lényege.
Ezért bukik meg az egypólusú világrend is és jönnek fel az alternatív erőközpontok.

Ott megy félre az okfejtés, hogy egyesek azt hiszik, a hatalom simán relativizálható befelé. Mi vagyunk a hatalom, ti vagytok a csicskák és ezzel kész is.
Orbán Viktor kétharmada lehet, hogy kvázi teljhatalom befelé, de valójában ellenzéke az EU-nak kifelé.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 341
113
Májusi séta az afrikanizálódó Debrecen főterén
Forrás: https://kuruc.info/r/7/259038/
Csak pár észrevétel a cikkhez:

-Debrecen egyetem város
-Bár nem kifejezetten a déli migráns útvonalon fekszik, közel van a román határhoz, az M3-as autóval és a vonatközlekedés innen egyszerűen abszolválható nekik tovább BP-re, majd onnan az osztrákok felé.

Csak ez a két tény önmagában jelzi, hogy Debrecen olyan hely, ahol valószínűleg sok legálisan és sok illegálisan tartózkodó idegen megfordulhat.

Én a külföldi egyetemistáktól nem tartanék.
A külföldi, legális munkavállalóktól sem.
Az egyik tanulni van itt, a másik dolgozni.. tehát nem érdekük a balhé.

Az átutazó illegálisoktól annál inkább, hiszen azok elakarnak jutni nyugatra és ha akadályoztatva vannak ebben, agresszívak lehetnek.

A génállományt meg a magyar nők tudják megőrizni úgy, ha nem afrikaihoz vagy arabhoz mennek hozzá. Ez a magyar nők igényességétől függ. Szerintem alapvetően minden etnikumban dolgozik egy olyan ösztön, hogy a saját fajtájával alapítson családot. Nyilván vannak kivételek, félvérek, de a legtöbb kapcsolatban ez úgy történik, hogy az afrikai vagy arab felcsinálja a fehér nőt, besikerül a gyerek, ezt megtudva az idegen szépen lefalcol... az ostoba fehérnép meg ott marad a kapucsínó babyvel egyedül....ami után persze már egy, magára valamit is adó fehér férfinek sem fog kelleni... ...hát ilyen az igényesség leckéje.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
A világnemzet-világkormány vízió egy paradoxon. Az gondol ilyet, aki szimplán csak trendeket néz és azokból hoz végkövetkeztetést. Úgy véli, hogy a hatalmi pólusok terebélyesedése végül a "csak egy maradhat" állapotában csúcsosodik ki, holott az emberi természet alapja, hogy mindig, mindenhol legalább két, egymással szemben ellenérdekelt frakciónak kell lennie. Ez a relatív hatalom, illetve a hatalom relativizációjának lényege.
Ezért bukik meg az egypólusú világrend is és jönnek fel az alternatív erőközpontok.

Ott megy félre az okfejtés, hogy egyesek azt hiszik, a hatalom simán relativizálható befelé. Mi vagyunk a hatalom, ti vagytok a csicskák és ezzel kész is.
Orbán Viktor kétharmada lehet, hogy kvázi teljhatalom befelé, de valójában ellenzéke az EU-nak kifelé.
Ott bukuk meg az elméeted, hogy tényként kezeled, hogy csak ezen egy bolygó belakására van kárhoztatva az embeiség, de körbe futunk Dugó, én kiszállok, mert teljesen ignorálsz minden ellenérvet, elegánsak kikerülve ismétled a már több oldallal ezelőtti reakciókra válasz nélkül a mantrád.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Csak pár észrevétel a cikkhez:

-Debrecen egyetem város
-Bár nem kifejezetten a déli migráns útvonalon fekszik, közel van a román határhoz, az M3-as autóval és a vonatközlekedés innen egyszerűen abszolválható nekik tovább BP-re, majd onnan az osztrákok felé.

Csak ez a két tény önmagában jelzi, hogy Debrecen olyan hely, ahol valószínűleg sok legálisan és sok illegálisan tartózkodó idegen megfordulhat.

Én a külföldi egyetemistáktól nem tartanék.
A külföldi, legális munkavállalóktól sem.
Az egyik tanulni van itt, a másik dolgozni.. tehát nem érdekük a balhé.

Az átutazó illegálisoktól annál inkább, hiszen azok elakarnak jutni nyugatra és ha akadályoztatva vannak ebben, agresszívak lehetnek.

A génállományt meg a magyar nők tudják megőrizni úgy, ha nem afrikaihoz vagy arabhoz mennek hozzá. Ez a magyar nők igényességétől függ. Szerintem alapvetően minden etnikumban dolgozik egy olyan ösztön, hogy a saját fajtájával alapítson családot. Nyilván vannak kivételek, félvérek, de a legtöbb kapcsolatban ez úgy történik, hogy az afrikai vagy arab felcsinálja a fehér nőt, besikerül a gyerek, ezt megtudva az idegen szépen lefalcol... az ostoba fehérnép meg ott marad a kapucsínó babyvel egyedül....ami után persze már egy, magára valamit is adó fehér férfinek sem fog kelleni... ...hát ilyen az igényesség leckéje.
1. - de tartani kell tőlük (egyetemisták) is
2. - ahogy a munkavállalóktól is
3. - amíg a médiában akkora nyomás jön, hogy a magyar nemzeti génbank nem tudja az önazonossági ösztönt megélni annak hatására.

Szintén egy kettősséget látok etéren is, az alsó és a felső társadalmi osztályok különösen nem konzervatívak ilyen téren, és azt kell mondjam, hogy mivle itthon nagyon szűk a középosztály, amit annak gondolnak sokan, az is valójában segélyekből élő alsó osztály, csak annak a teteje (adóvisszatérítés, csok, kamatvédelem, stb... nincs valódi anyagi és szellemi függetlenségük nagyrészt), így elég szar a helyzet. Állítólagos "középosztálybeli" fiatal lányokat láttam egyetemen a ronda néger csrediákért versengeni, mert micsoda egzotikus, és kell a trófea. Így nem sok jóra lehet számítani, a rendkívül promiszkuális materialista gyökértelen agymosott emberek részérúl, akik a társadalom túlnyomó többségét adják. Erős nemzeti agymosással lehetne tenni ez ellen, mert az ilyen emberrek vevők erre, de nincs elég erőforrás, se pénzben, se minőségi szakemberben, hogy kis országunk érdemben tudjon harcolni ez ellen. A FIDESZ már Alekoszokkal meg Kis Grófókkal kampányol, így hogy fogja megállítani a szellemi fertőt, és ide vezet? A Mi Hazán tarsolylemezcsörtetése is kevés lesz ide.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and ZeiG

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ezt nem tudhatjuk szerintem... ahogy valószínűleg 1000 éve sem gondolták volna soha, hogy majd olyan ördögszekeret készít az ember, amivel 3 napi járóföldet lerövidít 5 órára.. (most csak írtam valamit). Azt sem hitték, hogy az ember valaha repülni fog, majd földet is ér, anélkül, hogy kilapulna.
És ha tudták (nem technikailag, elképzelni), csak azt gondolták, hogy ennek milyen következményei lehetnek és inkább nem kértek belőle? (Lásd Ikaros és Daidalos története.)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
Status
Not open for further replies.