Nem tudom, ki a "nektek", én elég egyedül szoktam állni a XIX. századba ragadt politikai definícióim hangoztatásával

Az első - teljesen jogos - 2/3-ot sajnos arra használták fel, hogy úgy alakítsák át a választási rendszert, hogy onnantól ne nagyon lehessen más a győztes (valaki összeszámolta, több száz módosítás volt a választási rendszerben...), és 2019-ig, a COVID-ig nem volt ok bármilyen vészhelyzeti kormányzás bevezetésére. Ahogy az MSZP-SZDSZ kétharmadot is simán le lehetett váltani, ugyanabban a rendszerben az azt követőeket is le lehetett volna, ha nem "reformálják" meg a rendszert.
Mindegy, mert 2010 óta én sem láttam a másik oldal egyik pártjában sem élet- és kormányképes gondolatot sem, nemhogy erőt, de Ferenc testvér visszavonulása akkora szavazói mozgást indított meg, ami megmutatja, mennyire fontos volt az elmúlt szavazások alatt, hogy a DK tudatosan megosztotta az ellenzéki szavazótábort. Nem véletlenül nem volt elszámoltatás vele szemben, a kormánypárt jolly jokere volt másfél évtizeden át, bárkit bármikor össze lehetet "gyurcsányozni" a siker reményében, és működött. Az öszödi beszéd utáni le nem mondás másfél évtizedre hiteltelenné tett minden, kicsit is a baloldalhoz köthető politikust és politikai erőt.