Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 544
72 560
113
Ez a kommunista mozgalmároknál elég gyakori. Egyrészt gyökértelen embereket könnyebb behülyíteni bármilyen ideológiába, másrészt meg a mozgalom fontosabb, mint a saját család. Ld Kepes András, őt is beadták intézetbe, amíg a szülők Nyugaton diplomatáskodtak vagy külkereskedtek. Vagy pl József Attila egyik szeretője (Szántó Judit), aki otthagyott egy gyereket Moszkvában, első férjével, és annak második feleségével, Kun Béla lányával. Amíg a tisztogatások zajlottak a SZU-ban, a lány gyermekotthonokban volt. Végül öngyilkos lett. Ifj Rajk Lászlótól a nevét is elvették az apja bebörtönzése és kivégzése után.
És sajnos visszafele is igaz, mert a deresszióra hajlamos emberek a "mindenszarizmus", mint decentralizáló és értéktagadó, nihilizmust szarkazmussal leplező politikai termék leggyakoribb fogyasztói, elvégre ez rezonál a legjobban a kiüresedet lelkivilágukkal, egyfajta validitást adva neki.
És ez az "izmus" is alapvetően a baloldai kultúrkörben domináns, egyfajta társutas passzív mellékága a radikális bolsevista akciós és az anarchista destrukciós irányzatoknak.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 242
67 250
113
Ez a kommunista mozgalmároknál elég gyakori. Egyrészt gyökértelen embereket könnyebb behülyíteni bármilyen ideológiába, másrészt meg a mozgalom fontosabb, mint a saját család. Ld Kepes András, őt is beadták intézetbe, amíg a szülők Nyugaton diplomatáskodtak vagy külkereskedtek. Vagy pl József Attila egyik szeretője (Szántó Judit), aki otthagyott egy gyereket Moszkvában, első férjével, és annak második feleségével, Kun Béla lányával. Amíg a tisztogatások zajlottak a SZU-ban, a lány gyermekotthonokban volt. Végül öngyilkos lett. Ifj Rajk Lászlótól a nevét is elvették az apja bebörtönzése és kivégzése után.
Hogy hivták Rajkot apja kivégzése után?

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 471
10 072
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 471
10 072
113

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 918
7 630
113
https://www.portfolio.hu/global/202...altotta-ki-egy-egesz-nemzedek-haragjat-790732
"Az elmúlt néhány hónapban szerte a világban, de elsősorban Ázsiában és Afrikában, sorozatosan törnek ki a tüntetések, amelyek nagyon hamar országos méretűvé válnak, két államban pedig már a kormány megdöntéséhez vezettek. A néhol felkelésbe és forradalomba átváltó tiltakozások résztvevői elsősorban a Z generáció tagjai, emiatt e tömegmozgalmakat elkezdték „Z generációs tüntetéseknek” nevezni. A világhálónak és a közösségi médiának köszönhetően az egyes országokban kitörő tüntetések bátorítást nyernek a korábbi tüntetésekből, és már közös jelszavak és jelképek is megjelentek a világ különböző pontjain kitört felkelések során. A cikkben két jelenleg is zajló demonstrációsorozat, a madagaszkári és a marokkói példáján keresztül mutatjuk be a Z generáció politikai lázadását."

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 960
37 543
113
"Beperelek mindenkit, aki azt mondja, nem vagyok nő"

https://www.krone.at/3921250

Walter nemet váltott (nem, nem operáltatta át magát, csak adminisztrative), és egy Waltraud-ként 4 évvel korábban nyugdíjba mehet. Sőt. Az esedékes börtönbüntetését is a női börtönben kezdheti majd meg.

full.jpg

Azt kell hogy mondjam, nem ő a hülye.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 785
67 603
113
Valakinek el kell tartani írástudatlan Ali 3 feleségét és 12 gyerekét.

Az a baj, hogy mi minden hülyeséget átveszünk nyugatról, csak 2-3 év fázis késéssel.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 631
12 116
113
Valakinek el kell tartani írástudatlan Ali 3 feleségét és 12 gyerekét.
Még véletlenül sem az ukrán és migráns segélyből vesznek vissza. :(
Német 72évesen még dolgozik, migrik meg erőszakolják az unokákat (ha van). :(

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
5 131
15 694
113
Az nem tudom mi a tokom
Pedig hozzátartozik az általános művelccsséghez.
(Egyrészt poén, kérlek ne vedd kioktatásnak, másrészt érthetővé teszi, hogy miért dőlnek be ma is tömegek...de ez már belpol...na jó, szóval miért dőlnek be tömegek szerte a világon viszonylag egyszerű politikai befolyásolási módszereknek).

Szóval az 1984 című regény egy klasszikus disztópia, amelyből mai napig sokat merítenek a különböző - egyem a szívüket - politika halmazok nemcsak tömegbefolyásolásra, de államszervezésre, vezetésre is - és működik!

"...Óceánia Keletázsia ellen visel háborút; Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút..."
"...Pedig - ebben Winston egészen bizonyos volt - Óceánia négy évvel ezelőtt még Keletázsiával állt háborúban s Eurázsiával szövetségben..."

Ajánlom még elolvasásra George Orwell másik regényét az Állatfarmot, illetve Aldous Huxley Szép új világ, Ray Bradbury Fahrenheit 451, Anthony Burgess Gépnarancs című regényeiket (na jó; vagy megnézni ezeket filmeken, egész kiváló, mi több legendás adaptációk(!) - én mindegyiket el is olvastam, meg is néztem, de ha van netán valami tik-tok, vagy 24 órás insta sztoriban levő zanzásított verzió, azokat inkább hanyagold kérlek;)).

Ezek tényleg alapművek.
Én kötelező olvasmánnyá tenném ezeket középiskolában...

Megszoktam kérdezni vad Gyurcsány, Orbán, Biden, Trump stb., stb., stb. (és pártjaik) hívőktől, szimpatizánsoktól, hogy ismerik e ezen műveket, s csak fölényesnek szánt, de buta, üres vigyorgás szokott lenni erre is rendre a válasz értelmes érvek helyett, amikor szembesítem őket a világuk paradoxonjaival...
(...de ők különbek, De a másik is lopott, Mé'; a másik jobb lenne? Nekem nem adott a másik semmit. Én csak azt akarom, hogy az unokáimnak jobb legyen, de nekem már amúgy mindegy. Meg amúgy is; engem nem is érdekel a politika. Ne akarj megzavarni tényekkel. Minket is zavar, de nem érdekel stb, stb., stb., s ez csak a saját környezetem, s akkor csodálkozol, hogy politikai árva vagyok...)