Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 557
8 955
113
Kötelezően depresszív reflexió egy magyar entellektüel svédországi interjújában:

Minden szar és reménytelen. Nem csak itthon, hanem mindenütt.
és természetes hogy ez a Korim György nobel díjat kapott. Törzsének minden sztereotípikus jellemzőjét megtestesíti ez a pióca.

• Imádom
Reactions: enzo and Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 685
42 816
113
és természetes hogy ez a Korim György nobel díjat kapott. Törzsének minden sztereotípikus jellemzőjét megtestesíti ez a pióca.
Melyik az a 3 legnagyobb zsünnep Woody Allen szerint?

"Woody Allen elhíresült mondata, szerint az „Oscar a második legnagyobb zsidó ünnep a hanuka után”.
A harmadik pedig a Nobel-díj...mindegy, hogy melyik versenyszámban...

• Tetszik
Reactions: fip7 and L.O.B

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 784
16 965
113
Krasznahorkai lehet baloldali, lehet libsi, lehet orbánfan, de... akkor is Nobel-díjasunk....
Azután, hogy ennek a díjnak milyen értéke van, arról megkérdezném Trumpot, aki már zsebében érezte... de a (Nobel-EU) bizottság felülírta egy venezuelai hölgy miatt. Kíváncsacsi lennék, Norvégia (EU) mekkora vámokkal néz szembe holnaptól......

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 793
67 623
113
Orvos a fiatal páciensének (megtörtént)
  • Több vizet kéne innia.
  • Felesleges; iszok energiaitalt.

Ezzel kapcsolatban is a klasszikust idézném :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Mondom, hogy ebben élünk XD

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 557
8 955
113
Krasznahorkai lehet baloldali, lehet libsi, lehet orbánfan, de... akkor is Nobel-díjasunk....
Azután, hogy ennek a díjnak milyen értéke van, arról megkérdezném Trumpot, aki már zsebében érezte... de a (Nobel-EU) bizottság felülírta egy venezuelai hölgy miatt. Kíváncsacsi lennék, Norvégia (EU) mekkora vámokkal néz szembe holnaptól......
"díjasunk" ?
"Egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, Isten oda teremtett, azt a kenyeret ettem. Képtelen vagyok büszke lenni, hogy bolondok közé születtem, és hogy bolondok között éltem. Az én személyes sorsomból következik minden, nem abból, hogy magyar, ukrán vagy szlovén vagyok."

Azt is kijelentette:

"Most Orbán és társai dicsőségesnek mondják a történelmünket. Ez több mint nevetséges. A magyar történelem csak vereségekből áll."

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 784
16 965
113
Kedves L.O.B.
Igazságod vagyon, de ENGEM nem érdekel Krasznahorkai politikai véleménye. Az írásaiért megérdemelte. Nem véletlenül idézte O.V. is.
Az már kérdés, hogy a Nobel-díj mára egy politikai plecsni lett, sok-sok pénzzel.....
Ne legyen kétség: a Bizottság EU-nyomásra döntött így. Kérdés, hogy az egyébként is zabos Trump (ma a spanyolokat akarja kirúgni a NATO-ból, mert migrikre van píz, 5%-ra nincs)... mit fog tenni? Norvégiának 1000% vám, az értelmi szerző EU-nak 500%... :)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 165
38 434
113
Aránylag tövid időn belül 2 irodalmi nobeldij. Ilyen erős lenne a zsidó-magyar (magyar-zsidó?) lobby?

Egyrészt, másrészt ez egy dorgálás is Orbánnak ismét, ahogy Kertész Imréé is az volt.
Kertész Imre sem érdemelt a munkásságáért Nobel-díjat, ő magyar viszonyaltban is másodvonalbeli író volt (aki egyébként megbukott magyar nyelvből és irodalomból az érettségin, és pótvizsgát kellett tennie), az egyébként szintén zsidó, volt katpolos Kardos György jogosan nem adta ki a műveit nem elégséges színvonalukra hivatkozva.
Aztán a német fordítások "nagy sikerűek" lettek később...
Kertész élete végén meg kissé kijózanodott, "holokausztbohóc voltam", mondta. Tudta, hogy minek köszönhette a díjakat, elismerést.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 165
38 434
113
Kötelezően depresszív reflexió egy magyar entellektüel svédországi interjújában:

Minden szar és reménytelen. Nem csak itthon, hanem mindenütt.

"Az interjút közismerten ritkán adó író egy szélsőjobbos tüntetés „Vissza Trianont” plakátját felidézve magyarázta, hogy már minden teljesen mindegy: „Trianon egy párizsi kastély volt, ahol a békeszerződést aláírták, semmi más. Ennyire műveletlenek ma az emberek” - magyarázta."

Szóval Krasznahorkai szerint a tüntetők a Trianon kastélyt követelik vissza, és nem a szerződés előtti állapotot akarják visszaállítani? Felmerül az emberben, hogy ezt komolyan gondolta-e, vagy csak hülyíti a svéd újságírót. Esetleg tényleg nem tud magyarul, vagy autista.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 975
37 579
113
Egyrészt, másrészt ez egy dorgálás is Orbánnak ismét, ahogy Kertész Imréé is az volt.
Kertész Imre sem érdemelt a munkásságáért Nobel-díjat, ő magyar viszonyaltban is másodvonalbeli író volt (aki egyébként megbukott magyar nyelvből és irodalomból az érettségin, és pótvizsgát kellett tennie), az egyébként szintén zsidó, volt katpolos Kardos György jogosan nem adta ki a műveit nem elégséges színvonalukra hivatkozva.
Kertész élete végén meg kissé kijózanodott, "holokausztbohóc voltam", mondta. Tudta, hogy minek köszönhette a díjakat, elismerést.
Bennem már az is megfordult, hogy ha valaki díjért "jelentkezik be", ahhoz kötelező ezeket elmondani. Orbán fújj, Magyarország szar, fasisztaveszély van Ojrópában...

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 975
37 579
113
"Az interjút közismerten ritkán adó író egy szélsőjobbos tüntetés „Vissza Trianont” plakátját felidézve magyarázta, hogy már minden teljesen mindegy: „Trianon egy párizsi kastély volt, ahol a békeszerződést aláírták, semmi más. Ennyire műveletlenek ma az emberek” - magyarázta."

Szóval Krasznahorkai szerint a tüntetők a Trianon kastélyt követelik vissza, és nem a szerződés előtti állapotot akarják visszaállítani? Felmerül az emberben, hogy ezt komolyan gondolta-e, vagy csak hülyíti a svéd újságírót. Esetleg tényleg nem tud magyarul, vagy autista.
Azért erre kapott egy ütős választ egy határon túli írótól, amire kifejezetten normálisan válaszolt.
Ja, és Krasznahorkai szerintem wishes Déry Tibor, de akkor is, 30-40 év múlva ezt magyar Nobel díjként fogják számon tartani. És ez jó.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
5 135
15 711
113
Szerintem onnantól kezdve, hogy nem valamilyen korrekt arányosság mentén* alakulnak meg a nemzetközi** díjodaítélő bizottságok, onnantól esélytelen, hogy ne legyen átpolitizált egy bármilyen díj, Eurovíziós dalfesztivál stb.

* De milyen az a korrekt arányosság!?
  • Egy ország, egy szavazat? Tuvalu vs. Kína, Nauru vs. India!?
  • Vagy lakosságarányosan, de akkor Tuvalu dobós...
  • Az adott műfajban aktív állampolgáraik száma szerint? Akkor Tuvalu, Nauru megint dobós...
  • Nemzetközi súlyuk szerint? Csak szólok; Észak-Koreának van atomfegyvere, meg hozzá hordozóeszköze, Indonéziának meg nincs...
...s akkor még a Nagy-Fenwick (Grand-Fenwick) Hercegségről nem is beszéltünk a Q bombájával!
- Vagy legyen a társadalmi/gazdasági/politikai/kulturális/stb. fejlettség?
Az évszázadokig gyarmati sorban sínylődők odalesznek az örömtől...

**Még a munkahelyi díjak is ilyenek; rendre legérdemtelenebbek kapják meg.
(Nyugodjék békében, meg már elmúlt minden abból a korszakból, szóval nevek nélkül már lehet róla beszélni, de a koszos-fekete körmű szakorvos kapta a házi elismerést Semmelweis nap alkalmából. Amikor meg az is elhangzott, hogy ő lesz a fő higiénikus, akkor meg kitört a röhögés az ünnepségen. Khm...kínos volt...)

Szóval marad az átpolitizáltság, az aktuális politikai trendek, a fennen hirdetett egykori alapító eszmék meg elmehetnek a jó sunyiba.

Meg a díjak is.

Az összes.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 685
42 816
113
Igazságod vagyon, de ENGEM nem érdekel Krasznahorkai politikai véleménye.
Az ellenérzésem az, hogy ez vallási alapú...
Aránylag tövid időn belül 2 irodalmi nobeldij. Ilyen erős lenne a zsidó-magyar (magyar-zsidó?) lobby?
Nem a lobby erős, hanem a "basszátszél"...
Ha Vass Albert, vagy Szabó Dezső irodalmi dzsúbel díjjat kapna, gyanús lenne...számomra, legalábbis. Gyanítom, hogy aki newbell (Karikakati) csörgősityakot és csörgőtasakot kap, az valamiféle küldetést teljesít...avagy jókor, jó helyen van, vagy jó könyveket olvas.

• Tetszik
Reactions: fip7

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 975
37 579
113
Az ellenérzésem az, hogy ez vallási alapú...

Nem a lobby erős, hanem a "basszátszél"...

Ha Vass Albert, vagy Szabó Dezső irodalmi dzsúbel díjjat kapna, gyanús lenne...számomra, legalábbis. Gyanítom, hogy aki newbell (Karikakati) csörgősityakot és csörgőtasakot kap, az valamiféle küldetést teljesít...avagy jókor, jó helyen van, vagy jó könyveket olvas.
Wass.
Egyébként az utóbbi időben lett nagyon politikai díj az irodalmi Nobel díj, előtte csak a békedíj volt az. :) Mondjuk így Bob Dylan után, nem tudom.. Annyira nem érezném nagy kitüntetésnek. De persze a lóvé az lóvé, ami vele jár, és nem is kevés. De a lényeg az, h akkor is magyar Nobel díjként lesz ez elkönyvelve, és 30 év múlva senki nem fog emlékezni Krasznahorkai szavaira.

Mondjuk én úgy vagyok az irodalommal, h annyi jó halott író van, nem pazarlom az időmet élőkre (jó, a krimi az más).

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 685
42 816
113
Wass.
Egyébként az utóbbi időben lett nagyon politikai díj az irodalmi Nobel díj, előtte csak a békedíj volt az. :) Mondjuk így Bob Dylan után, nem tudom.. Annyira nem érezném nagy kitüntetésnek. De persze a lóvé az lóvé, ami vele jár, és nem is kevés. De a lényeg az, h akkor is magyar Nobel díjként lesz ez elkönyvelve, és 30 év múlva senki nem fog emlékezni Krasznahorkai szavaira.

Mondjuk én úgy vagyok az irodalommal, h annyi jó halott író van, nem pazarlom az időmet élőkre (jó, a krimi az más).
A newbell díj mindig is politikai-ideológiai alapú wolt/wan/lesz...mindig üzenete van ..mindig a legkutyább kölyköt lyutalmazza az a nemláthatalom, akiről már legalább beszélhetünk...