Társadalmi folyamatok

El tudom képzelni a jelenetet:
Eddig egyetlen nemi eroszakos esettel talalkoztam. (Korabban meg is irtam itt.) Ott a helyzet pontosan ugyanez volt.
Csak akkor durvult be az elkoveto amikor mar kettesben maradt a lannyal. Szerencsere sikerult elmenekulnie, de amikor ratalaltam akkor mar egyetlen ruhadarab sem volt akkor rajta... Gyorsan tortentek a dolgok.
A tortenet elejeben semmi extra. Egy szep es naiv magyar egyetemista lany italozott a barataival egy szorakozohelyen es osszeismerkedett egy sraccal. A fiu az orvosin tanult. Az arab apukaja is itt orvos eleg regota. Draga ing, csilligo karora, jol fesult, borotvalt arcu stb., stb. Ki a fene gondolna azt, hogy egy allat lesz, ha kettesben marad egy lannyal egy szobaban?
Sok arabban eltem egy kollegiumben. Hosszu evekbe telt mire megtanultam, hogy 10-bol 7-8 bizony eleg nagy barom. (Es ez egy elit egyetemen volt!) Az elmult 2 evben talan sokan rajottek ugyanerre, de ezek szerint nem mindenki.

Sok arabban eltem egy kollegiumben. Hosszu evekbe telt mire megtanultam, hogy 10-bol 7-8 bizony eleg nagy barom.
Ennyi idő kellett, hogy rájöjj? :eek: Megkérdeztél volna, oszt megmondom :D

Lehet hörögni, hogy rasszizmus, meg mittudoméjn, de az arab, néger, indiai, paki, cigány, zsiráf, az jellemzően cinkes népség és rohadtul vigyázni kell velük.

Ennyi idő kellett, hogy rájöjj? :eek: Megkérdeztél volna, oszt megmondom :D

Lehet hörögni, hogy rasszizmus, meg mittudoméjn, de az arab, néger, indiai, paki, cigány, zsiráf, az jellemzően cinkes népség és rohadtul vigyázni kell velük.
Az én tapasztalatom 31/29 és fél.

http://www.hirek24.com/bejegyzes/a-tulhajszolt-japan-dolgozok-barhol-el-tudnak-aludni

"A túlhajszolt dolgozók legtöbbször szívinfarktusban vagy agyvérzésben halnak meg"

:(

Én heti 48 órát dolgozok szintén japán cégnél ,Lehet sok pénz ha szexuális életük nulla és minhdenc idejét a munkába öli.

Engem átvett a cég és kifizettek a 20 nap szabadságbóll 14 napot mjad vigyorogtam JJÉÉÉ tehát 2016 -ban 6 nap szabadsággal voltam el és heti 48 órát dolgoztam + néha kötelező 12 órázás

A japánokat meg a németeket úgy el kellet volna pusztítani hogy csak a történelem könyvben léteznének:mad::mad:

Africa meg a nagy babagyártó cég akkora baba gyártók hogy már exportra is küldenek belőlük pedig azt kéne leatomozni:mad:

• Tetszik
Reactions: tarzaan
http://www.hirek24.com/bejegyzes/a-tulhajszolt-japan-dolgozok-barhol-el-tudnak-aludni

"A túlhajszolt dolgozók legtöbbször szívinfarktusban vagy agyvérzésben halnak meg"

:(

Én heti 48 órát dolgozok szintén japán cégnél ,Lehet sok pénz ha szexuális életük nulla és minhdenc idejét a munkába öli.

Engem átvett a cég és kifizettek a 20 nap szabadságbóll 14 napot mjad vigyorogtam JJÉÉÉ tehát 2016 -ban 6 nap szabadsággal voltam el és heti 48 órát dolgoztam + néha kötelező 12 órázás

A japánokat meg a németeket úgy el kellet volna pusztítani hogy csak a történelem könyvben léteznének:mad::mad:

Africa meg a nagy babagyártó cég akkora baba gyártók hogy már exportra is küldenek belőlük pedig azt kéne leatomozni:mad:
Itt nem a cég(vezetés) a hibás, hanem a kormány amelyik ezt megengedi. Németországban a 8 óra az 8 óra, az alatt dolgozik, utána a főnöke fel sem hívhatja. Hanem úgy megb*sszák a céget, hogy abból koldul. De amelyik országokban megengedik az alkalmazottak kifacsarását ott megteszik, ugyanúgy, mint ahol megengedik a környezetszennyező termelést, ott nem fognak német / japán standardok szerint környzetet kímélni, mert az drágább. Japán cég ide vagy oda, ha rendesen rászállna a munkaűgy, 10 évre visszamenőleg a heti +8 órát minden alkalmazottnál felszámolnák, az egyéb túlórákat ha néha 12 óráztok, az emiatti bűntetést mert ezt nem szabad, a be nem fizetett adókat és járulékokat ezek után, az egészre a kamatot jó vastagon, akkor legközelebb biztos nem csinálnák meg, mert minimum évi profitjuk rámenne a bűntetésre. Persze lehet ha a cég elhagyná az országot válaszul, de a többinek is figyelmeztetés lenne. Amíg a kormány nem áll a sarkára és az alkalmazottak érdekeit nem védi addig ez lesz. De nem csak nálatok van ez, én is ebben a világban élek.

Maskepp megfogalmazva: az eredeti tanulmany nelkul ez egy orbitalis csusztatasnak tunik kuruc modra.

Pedig nem olyan bonyolult. Van egy embertömeg 100-as átlagos IQ-val amibe ha beszivárog egyre több olyan akinek az IQ-ja csak átlagosan 80 és az oktatásban nem is akar részt venni, ellenben gyorsan szaporodik, akkor a két tömeg átlagos inteligenciaszintje 100 alá kell csökkenjen, és minden új jövevénnyel a butább csoportból egyre jobban csökkenni fog 80 irányába.

Az IQ az egy relatív érték, mert a népesség átlaga mindig 100. Ha hülyül a lakosság akkor is 100 marad az átlag. A különbség akkor látszana ha a pontszámokat vetnék össze a régi és az új kitöltők esetén.

Akkor újra kell csinálni a teszteket, mert ha egy rakás butább ember jön be az lenyomja az átlagot. Tehát vagy 100 alá esik az átlag, vagy a standardokat kell lennebb vinni, hogy 100 maradjon.

Maskepp megfogalmazva: az eredeti tanulmany nelkul ez egy orbitalis csusztatasnak tunik kuruc modra.
Ha 2 ev alatt Europaba koltozne 3-4 millio tajvani, kinai es japan migrans (Trump dolgozik rajta:rolleyes:) akkor az egy nagyon picit felfele rantana az europai atlagot. Pedig alig 4-5 pontal intelligensebben csak nalunk, de teljesen termeszetesen lenne, hogy elfogadnank ezt az infot, akar a kurucinfotol is.
Ha ugyanez a sztori, csak elmaradott muzulmanokra csereljuk a migransokat, akiknel meg nagyobb is az iq pontjaink kozotti kulonbseg, akkor arrol nem beszelhet senki. Ha pedig a kuruc lekozli akkor azonnal lehurrogjak oket. "Azert mondjak mert rasszistak" blabla... Pedig igazuk van.
Osszeuropai szinten ez 1 ponton beluli csokkenest jelenthet. Vagy jelentkezik a felmeresekben vagy nem. De ha kulon vizsgalnank nemetorszagot, ahol a migransok koncentralodnak akkor mar eleg valoszinu, hogy 1 folotti lenne a csokkenes, vagyis mindenkepp latszodna a szamokon is.

• Tetszik
Reactions: joker
Az IQ az egy relatív érték, mert a népesség átlaga mindig 100. Ha hülyül a lakosság akkor is 100 marad az átlag. A különbség akkor látszana ha a pontszámokat vetnék össze a régi és az új kitöltők esetén.

Pontosan.
Adott populacioban vizsgaljak az intelligenciat (pl. orszag alapon), de fel lehet venni egy szabolcsi ciganysort es a Muegyetem diakjait is egy-egy vizsgalt csoportnak es minket esetben 100 lesz az atlag, csak mas tudasszintet kepvisel a 100 abszolut ertekben.

Azert dolgoznak/dolgoztak pl. a kulturafuggetlen teszteken, hogy kulonbozo kulturak/populaciok tudasszintje is osszehasonlithato legyen. Az mas kerdes, hogy igazan senki nem fogadja el ezeket a teszteket kulturafuggetlennek, mert oke, hogy mintakat kell felismerni (pattern recognition), de akkor sem ugyanakkora esellyel indul egy europai fiatal meg egy busman. Mikozben a busman a sajat mintakeresesi metodusaival eletben marad ott, ahol az europai nem.

Legjobb tudasom szerint a kulturafuggetlen teszteket egyebkent szokas korrigalni a Flynn-effektnek megfeleloen.

Viszont nem is itt buzlik a dolog:

1. Milyen metodus alapjan dontik el, hogy okosabbak voltak 200 eve az emberek? Semmilyen most hasznalt teszt, alkalmazott matematikai/pszichologiai hatter nem letezett akkor.

2. Az intelligencia adott populacioban haranggorbevel leirhato. Nem kell ahhoz kulso hatas (azaz migransok), hogy az abszolut ertelemben vett intelligencia csokkenjen, ha a kevesbe intelligensek fertilisebbek. Ehhez eleg az, hogy a mernok 1 gyereket vallaljon, Lakatos Romeo meg negyet.
Nyilvan ilyen ertelemben van hatasa a migracionak (ezzel a reszevel egyetertek), de nem lehet kizarolag a migracio szamlajara irni a dolgot (csusztatas).

3. Korabban mar volt szo rola, hogy az intelligencia harom faktor kozos eredmenye. Genetika, taplalkozas, kornyezet (oktatas). Igencsak meglepodnek, ha a viktorianus atlagember jobb taplalkozast/kornyezetet (oktatast) kapott volna a genetikai oroksege kiteljesitesehez.

4. Az intelligencia (IQ) nem lotto otos onmagaban. A kelet-azsiaiak abszolut pontszama durvan 3 ponttal magasabb az europaiaknal (ott is nagy am a szoras), viszont gyakorlatilag "masolo" kulturak, mert az IQ nem azonos a kreativitassal/kreativ intelligenciaval.
3 pont az a lo...asz kategoriaja, szinte semmit jelent, nagyobb kulonbseget jelent, hogy reggel vagy este toltod ki a tesztet.

5. Egy populacio intelligenciaja onmagaban nem teszi versenykepesse az adott tarsadalmat; a tudomanyt/technologiat ugyanis nem a populacio erositi, hanem az az ezrelekben merheto reteg, amelyik durvan okosabb/kreativabb az atlagnal.

• Tetszik
Reactions: karpatalja and fip7