Tengeri incidensek és balesetek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 869
113
BBC tudósítója rajta volt a hajón amikor a Defender romboló provokációt hajtott végre és 3 km-re behatolt az orosz felségvizekre.
 
 • Tetszik
Reactions: zsolti

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
BBC tudósítója rajta volt a hajón amikor a Defender romboló provokációt hajtott végre és 3 km-re behatolt az orosz felségvizekre.
Se lövöldözés, se bombázás. Amikor az oroszok ezt kilátásba helyezték, az angolok elrendelték a harci riadót, majd odébb álltak,
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 869
113
Számos német forrás arról számol be, hogy katonai körökben hírek keringenek a német haditengerészeti parancsnokság és egyik tengeralattjárójuk közötti kommunikáció elvesztéséről.

Egyelőre nem tudni, hogy a Földközi-tengeren missziós U-35 tengeralattjáróról van szó, vagy valami más hajóról.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Nem baleset, csak incidens...de annak méretes.
bvgfdsw_1639397492.jpg

A USS Miguel Keith, úszó előretolt bázis hajó, majdnem elveszítette a teljes meghajtórendszerét a nyíl tengeren, amikor útban Okinawára az Exercise Coral Dagger gyakorlatra áthajózott a Japántól DK. 800 nm re lévő víz alatti vulkán kitörése nyomán képződött, a víz felszínén úszó habkő mezőn...:eek:
A víz alatti vulkán kitörés a II.vh. óta az egyik legnagyobb ilyen esemény volt.
A hűtővízzel együtt beszívott habkő gyakorlatilag mindent eltömített és csak óriási munkával tudták elkerülni a teljes leállást...