Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Zalatocsnyik. Fogoly.Mi az a “Zalaytchok”?
USS John S. McCain ma 2 km-re behatolt az orosz felségvizekbe a Nagy Péter-öbölben. Miután az Admiral Vinogradov "tarannal" fenyegetett a jenki hajó elhagyta az orosz vizeket.
Ja. Mint a Cseszapik - öböl. (Az amúgy nem.) Ha jól néztem a térképeken, se a Cseszapik, se a Monterej- öböl nem számít nemzetközi víznek, mert túl szűk a bejárata. Értsd, úgy 20 km.For the record: A US NAVY oldaláról nézve a DDG-56 egy FONOP-ot hajtott végre, amely a vitatott hovatartozású tengeri részeken való szabad hajózást hivatott demonstrálni. Az érintett tengerrész a nemzetközi tengeri egyezmények szerint nemzetközi vizeknek minősül.
Szigorúan véve "lékelés".És a “ taran”.
Zajlik a nyelvujjitàs!
Úgy tudom, a taran eredetileg az, amikor légcsavarral levágod a gaz ellen szárnyát, vagy farkát. De Mig-21es is vert így le perzsa F-14est. Mi több, parancsra!Szigorúan véve "lékelés".
@nyugger által bemutatott "nekimenést" én azért nem mondanám feltétlenul "tarannak" - nagyon más a szoge:
Egy tizessel kevesebb, vagyis RF-4 Phantom felderítőt vert le egy szovjet MiG-21 nekirepüléssel. A "taran" az oroszul egyébként azt jelenti hogy nekimegy valaminek, na nem csak úgy hogy szelíden arrébb taszigálja mint a fenti képen az orosz fregatt a jenkit, hanem telibe találja a célpontot, felökleli megsemmisítés céljából.Úgy tudom, a taran eredetileg az, amikor légcsavarral levágod a gaz ellen szárnyát, vagy farkát. De Mig-21es is vert így le perzsa F-14est. Mi több, parancsra!
For the record: A US NAVY oldaláról nézve a DDG-56 egy FONOP-ot hajtott végre, amely a vitatott hovatartozású tengeri részeken való szabad hajózást hivatott demonstrálni. Az érintett tengerrész a nemzetközi tengeri egyezmények szerint nemzetközi vizeknek minősül.
Van egy rossz hírem: a tengerjogi egyezményben (amit a pontosság kedvéért: aláírt az USA, de nem ratifikált) nincs ilyen fogalom, hogy "történelmi vizek". Azt megértem, hogy nem szeretik az oroszok, hogy ott flangálnak az amerikaiak az öbölben, de nem létező fogalomra tán nem kéne hivatkozni....Szokásos kamu (mellébeszélés)...
Először is, a Nagy Péter-öböl történelmi öbölnek számít, és ez a kifejezés szerepel az 1982-es tengerjogi egyezményben. A hajózás szabadságának elvét ez az egyezmény rögzíti. És az amerikaiak nem írták alá. Az egyezmény szerint az egyik állam partjai közötti öbölben lévő vizeket, amelyek túlmutatnak egy 12 mérföldes zóna határain, történelmi vizeknek ismerik el.
Az amerikaiaknak is van egy hasonló Bristol-öböl, amelyet belvizeiknek tartanak, és senkit sem engednek be oda.
Van egy rossz hírem, a 29. oldal 10. cikkely 6. pont erről a nem létező fogalomról ír:Van egy rossz hírem: a tengerjogi egyezményben (amit a pontosság kedvéért: aláírt az USA, de nem ratifikált) nincs ilyen fogalom, hogy "történelmi vizek". Azt megértem, hogy nem szeretik az oroszok, hogy ott flangálnak az amerikaiak az öbölben, de nem létező fogalomra tán nem kéne hivatkozni....
https://www.un.org/Depts/los/convention_agreements/convention_overview_convention.htm
Article 10
[...]
6.The foregoing provisions do not apply to so-called "historic" bays,or in any case where the system of straight baselines provided for in article 7is applied.
Pedig ennek alapján a SZU 1984-ben nevezte ki a Nagy Péter öblöt szovjet(ma orosz) felségvizeknek.Van egy rossz hírem: a tengerjogi egyezményben (amit a pontosság kedvéért: aláírt az USA, de nem ratifikált) nincs ilyen fogalom, hogy "történelmi vizek". Azt megértem, hogy nem szeretik az oroszok, hogy ott flangálnak az amerikaiak az öbölben, de nem létező fogalomra tán nem kéne hivatkozni....
https://www.un.org/Depts/los/convention_agreements/convention_overview_convention.htm
Ha az amerikaiak csak a saját öbleiket ismerik el úgy, akkor nyilván.illetve: 16.oldal: https://books.google.hu/books?id=QSD0DQAAQBAJ&pg=PA16&dq=Historical+bays+list&hl=hu&sa=X&ved=2ahUKEwi3vtiN3ZvtAhUmDWMBHTvYDugQuwUwAHoECAEQCQ#v=onepage&q=Historical bays list&f=false
szóval úgy tűnik az említett öböl csak tegnap óta historical bay..