1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Type 26 Global Combat Ship fregatt

Diskurzus a(z) 'Fregattok' témában - GrGLy által indítva @ 2013. szeptember 11..

 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. Hans

  Hans New Member

  Tetszetős fregatt.
  Kuruc? Ausszi földön mi a terv az ANZAC-okkal? :)
   
 3. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

 4. wankel

  wankel Well-Known Member

 5. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Nem rossz, de azért 1 milliárd font sterling per hajóegység... nem gyenge ár...
   
  gacsat likes this.
 6. beta

  beta Well-Known Member

  Majdnem akkora, mint a Type 45.
   
 7. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Az hagyján, de potenciálisan jobb is lehet. A Type 45 nem kapta meg a csapásmérő robotrepülőgépeknek szánt VLS indítókat, tehát első sorban légvédelmi, másod sorban ASW és ASuW feladatkörű romboló (utóbbinál ciki, hogy a Harpoon-ok élettartama véget ért, és új tudomásom szerint még nem lett rendelve, tehát igazából nincs ASuW képessége).

  A Type 26 ugyan nem rendelkezik olyan jó felderítő radarral, mint a Type 45, de ettől függetlenül van neki is 48db hatékony CAMM / Sea Ceptor rakétája, ami azért kb. az Aster-15 kategóriája. Tehát légvédelem terén nem sokkal marad el a Type 45-től. Ellenben lesz 24db csapásmérő képes VLS-e, amibe lehet ASuW / ASW / szárazföldi célok elleni robotrepülőgépet / rakétát tenni. Vagyis ASuW terén jobb is lehet, csapásmérőképesség terén pedig sokkal jobb, mivel a Type 45 egyszerűen nem rendelkezik ilyesmivel.

  A Type 26 fregattnak van besorolva, de simán elmehet rombolónak, ha a Type 45 romboló...
   
  Python, endre and fishbed like this.
 8. wankel

  wankel Well-Known Member

  [​IMG] [​IMG]
  Az első egysége az osztálynak a HMS Glasgow 2025-ben lesz átvéve a gyártótól, 2027-re lesz harcképes. Vagyis a Royal Navy-nek majd 10 évet kell várnia az új fregattra. Összesen nyolc egységről beszélnek.
   
 9. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 10. wankel

  wankel Well-Known Member

  fip7 likes this.
 11. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 12. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Szerintem a felhasználási cél a különböző....
  - a Type 45 dedikáltan az új 2db hordozó légvédelmi kísérésére (másodlagos tengó elhárítás) van tervezve
  - a Type 26 pedig a hordozós harc csoport külső védőőve, ahol már inkább tengó és ellenséges felszini képesség, a légvédelme meg inkább önvédelmi típusu
  E szerint a Type 26 egy általánosabb célú eszköz, a Type 45 pedig eléggé specializált.
  Az hogy romboló vagy fregatt, az már csak ízlés kérdése.....
   
 13. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Nope, a Type-42 Sheffield-osztályt váltották, nem dedikáltan a QE osztály mellé készültek, hanem általánosan légvédelmi és rakéta-védelmi feladatra.
  Jól jellemzi a helyzetet, hogy a Type-45 is kaphatna Strike VLS-t (Tomahawk / Storm Shadow robotrepülőgépekhez), de anno pénzügyi okokból kimaradt, már az ASuW képességet is kivont egységekről leszerelt Harpoon-indítókkal és robotrepülőgépekkel oldották meg (eredetileg hajó elleni Storm Shadow variánsról is ábrándoztak...).

  A Type-45 valóban specializált, hiszen légvédelem-orientált egység, relatíve komoly ASW és mellékes ASuW képességgel. A Type-26 eleve többcélú egységnek készült.
  A fő problematika az, hogy a Type-26 a Sea Ceptorral légvédelem terén nagyjából azt tudja, mint a Type-45 az Aster-15-el (az Aster-30 inkább rakéta-védelmi célokat szolgál). Mellette viszont jobb ASW, ASuW és csapásmérő képességekkel bír.

  Szóval a Type-26 csak a némileg gyengébb (? ebben sem vagyok biztos) radarja és az Aster-30 hiánya miatt hátrányban a Type-45-höz képest, ez az a képesség, amivel nem bír. Minden mással igen, sőt, többel (hiszen Strike VLS-eket is kap alapból)...
   
  gacsat and Nagy Csaba like this.
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  A TYP 26 egy teljesen modulrendszeru lego hajo. Minden megrendelo azt rak ossze amit akar. Ez vonatkozik a hajotestre a compartmentek beosztasara eroforrasra szenzorokra fegyverzetre MINDENRE. Ebbol adodoan ket TYP 26 lehettok kulonbozo kepesseg es kinezet szempontjabol.
   
  gacsat and Nagy Csaba like this.
 15. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  A dedikált hordozó kísérő képességet csak azért írtam le, mert a terv szerint egy QE. hordozó kíséréséhez 4db Type 45 van beállítva, jelenleg meg összesen 6db van. Arra nem emlékszem pontosan hogy a Type 45-ből van-e még további beszerzés tervezve.....
   
 16. Rotten878

  Rotten878 Active Member

  Eredetileg 12 volt tervezve, ezt elõbb 8-ra csökkentették majd 6-ra. Jelenleg nincs tervben több példány.
  Az utolsót 2013-ban adták át.
  https://www.naval-technology.com/projects/horizon/
   
  Nagy Csaba likes this.
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  :eek:
   
 18. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Anno domini volt 2-4 Type-45 és 2-4 Type-23 a terv. De akkor úgy volt, hogy a Type-45 fogja biztosítani a csapásmérő képességet is. Csakhogy a Strike VLS aztán le lett húzva pénzhiány miatt. A Royal Navy most még a saját parlamentjének kérésére sem határozza meg fixen, hogy néz majd ki egy CBG náluk, azt válaszolják, hogy mindig az adott küldetésnek megfelelően állítják össze a flottacsoportot a flotta modern felszíni egységeiből és tengeralattjáróiból. Hozzátéve, hogy adott esetben baráti egységek is bekerülnek a listában, erre példának állítják azt, hogy idén először a HMS Defender, majd őt váltva a HMS Duncan kísérte a francia Charles de Gaulle-t.

  [​IMG]
   
  Nagy Csaba and fishbed like this.
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tehát odáig jutott a rojál névi,hogy fingjuk nincs arról,hogy hogyan fog kinézni egy flottacsoport mert ezt mindig ad-hoc jelleggel fogják összeállítani az éppen rendelkezésre álló hajókból...
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ez a Strike vs Tactical penzhiany miatt nagyon santit. Fizikailag a kulonbseg csak cca 400 kg "szogvas" es a szoftvere van kiegeszitve azon fegyverek felismeresevel es kezelesevel amelyek pluszba befernek. Marpedig ez csak a Tomohawk. Tudtommal az arkulonbseg nem nagyobb 1-200 000 dollarnal.
   

Ezen oldal megosztása