1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Type 26 Global Combat Ship fregatt

Diskurzus a(z) 'Fregattok' témában - GrGLy által indítva @ 2013. szeptember 11..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Valahol ez teljesen ertheto is dudi. Ennek az oka pedig az hogy mind a szenzorok olyan kepesseggel birnak a hajoosztalyokon hogy ezen feladatokat foleg AA ellassak illetve a VLS varialhatosaga is lehetove teszi hogy a tegnapi subhuntert ma AA ra vessek be.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Egy erdekes hir meg. Az SM-6 csak mostansag keszult el de mar folyik az ER extended Range verzio fejlesztese. Ugyanakkora meret de novelt hatotav. Hogy mennyivel azt meg talalgatjuk csak de azert a 190 NM sem piskota amivel a "mezitlabas" verzio rendelkezik.
   
  Nagy Csaba likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Jajj de kis optimista vagy.Egész egyszerűen annyira kevés hajója lesz az angoloknak,hogy azzal fut ki a flottacsoport amit össze tudnak kaparni hozzá!Persze kapóra jön nekik,hogy többfeladatúak a hajók de ez akkor is szánalom.
   
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ezt gondoltak anno az Argentinok is 82 ben. Es a matek meg a nyilvanvalo tenyek alapjan igazuk is volt. Aztan megis szoporoller lett belole. Szerintem a mai napig nekik van a legjobb kikepzettseguk es szemleletuk.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az lehet,hogy az ember nekik a legjobb dehogy vasból szarul állnak(mennyiségileg) az tuti.
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Egyébként az Argentínok ott baszták el,hogy semmilyen módon nem készültek arra,hogy modern gépeket telepítsenek a szigetekre.
   
  fip7 likes this.
 7. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Nem vs., hanem egyszerűen nem került beépítésre. 2x24db Sylver A50 van beépítve, a kettő között viszont 2x8 Sylver A70 (vagy Strike Mk.41) helyét szabadon hagyták, és nem került beépítésre.

  [​IMG]
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  De keszute
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Félreértesz.Vadászgégpre gondolok.Vulkanozás ide vagy oda el sem kezdték kiépíteni a repteret a Mirageoknak pedig meg tudták volna oldani az üzemeltetést ha akarják.
   
 10. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Mutatsz nekem egy olyan amerikai CBG-t, ami fix felállású?
   
  molnibalage likes this.
 11. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Az SM-6 leginkább ballisztikus-rakéta elhárító rakétaként értelmezhető. Tehát a vízszintes hatótávolság inkább csak elméleti tényező, itt az a lényeg, hogy milyen HMZ-n belül képes adott esetben a ballisztikus rakétát lekezelni. Ehhez kellhet az extra hajtómű...
   
  Nagy Csaba likes this.
 12. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Nem lehet hogy kevered az SM-3 al ? :)
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  De nekik van egy fix keretük amire gyakorlatban építkeznek.Az angolok egy fix keretet még papíron sem voltak képesek produkálni.
   
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Csak mert kimondottan arra lett tervezve hogy a Club ASM es tsi kategoriat meg akkor elfogja amikor azok szubszonikus ssebessegel cammognak illetve az egyebb szuperszonikus ASM hordozokat meg az inditas elott. Pl Brahmos/Jahont full szuperszonikus sebessegnel hatotav 120-150 km ugy hogy az ut nagyreszet nem tengerszinten teszi meg. Csak a "Kitchen " es leszarmazotta kepesek az elfogasi zonan kivul indulni de ok meg minden csak nem seaskimming igy konyu celpontot jelentenek.
   
 15. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mi van a tengeralattjáróról pár tucat km-ről indított szuperszonikus ASM-ekkel?
   
 16. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Nem.
  Csak nézd meg mi ellen indítanak teszt céllal SM-6-osokat... :)

  Az SM-3 és az SM-6 két különböző megközelítése a problémának. Az SM-3 un. mid-course elfogásra lett tervezve, vagyis a ballisztikus rakéta a pályájának középső szakaszán elhalad a hordozó hadihajó felett, SM-3 a Föld légköre felett kapja el a célpontot.
  Az SM-6 a beérkező ballisztikus célpontok ellen ideálisabb, vagyis a végső fázisban lévő ballisztikus célpontok ellen hatékony(abb).

  Elfoghatja, de erre egy SM-2 Block IIIA is képes.

  Ez eléggé elméleti síkú dolog, 200-300-400 km-re lévő légi célpontoknál egyértelmű célazonosítás finoman szólva sem egyszerű. Kb. az indításból lesz egyértelmű a céljuk (kivéve egy világháború szintű konfliktusnál).
  Szigorúan szvsz az indítás előtt ilyen nagy hatótávolságú ASM-ek indító járműveit lelőni inkább csak elméleti síkon mozgó dolog...
   
  Nagy Csaba and molnibalage like this.
 17. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Arra ott az ESSM (Mk.2) és a CIWS (Phalanx / SeaRAM).
   
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Azokra ott az ESSM. A tengo meg raadasul nemtudja ugy inditani kozelrol latotavolsagon belulrol mondjuk legyen 20 km de akkor egy piszok piszok szerencses tengorol beszelunk vagy balfasz TG CO-rol. Szoval a tengonak cca 3-5 masodperc szukseges egy egy inditashoz , ha az AEGIS akar automataban akar felautomataban annak is a "veto" uzemmodjaban van akkor nem problema. Az igazi feladat az amikor tobb indito platform megtudja szervezni nem azt hogy egyszerre inditsanak hanem hogy a celponthoz egyszerre illetve kozel egyszerre erkezzenek a raketaik. Egyszerre newm is szabad hogy erkezzenek. Kimondottan tiltva van a bevetestervezesnel.
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt hittem,hogy sokkal gyorsabban képes egy tengó indítani ezeket az ASM-eket.
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Es hogyan vilagitod meg a seaskimming celt mondjuk 60 km en a blockIIa nak ? Ez is felaktiv radaros iranyitasu igy kell neki a megvilagitas. Az az csak akkor tudod ezt is inditani amikor mar a cel a radarhorizont folott van. Ilyen SM-2 vel lottek le az egyik irani ASM et 2016 ban . Ebbol a szempontbol nem kulonbozik akar az osoreg SM-1 tol sem. Az SM-6 os fo celpontjai elsodleges feladata a nagytavolsagban levo meg ott felderiett ASM ek es azok hordozoinak elfogasa . Igy is gyakoroljuk a szimulatorban. Azt hozza teszem hogy en meg nem voltam a tanfolyamon majd Novemberben. Viszont az ESSM MKII tanfolyam mar megvolt.
   

Ezen oldal megosztása