Oké, de konkrétan idegen, "nem emberi" maradványokról meg komplett űrhajókról van ezúttal szó, hogy ezeket titkolja a kormány...
Szerintem akinek van egy kis sütnivalója az ki tudja következtetni, hogy lehetnek idegen fajok, bár nekem az továbra is ellentmondásos, hogy ezek a "sokkolóan fejlettebbek technológiával" rendelkezők akik képesek a csillagközi utazásra simán lezuhannak nálunk!
Sokkolóan fejlettek, csak a leszállás még valahogy nem megy nekik..
Illetve, ha USA-nak, bárkinek birtokában lenne valami "sokkolóan fejlettebb technika" nem kellene, hogy megjelenjen valami féle formában a katonaságban vagy más területen?! Látnunk kellene valami technikailag "indokolatlanul nagy" ugrást.. Ha pedig erre az a válasz, hogy annyira fejlett, hogy nem értjük, megint oda lyukadunk ki, hogy akkor hogy a frászkarikába zuhannak le ha olyan kurva fejlettek?!
S neked az SR-71 aerodinamikája, hajtásrendszere úgy együtt a semmiből a maga korában az smafu!?
De viccet félretéve:
Tételezzük fel valamiért, hogy az idegen faj(ok) valamiért humanoid jellegűek.
Akkor a zűrhajójuk emberi szemmel elvárt tulajdonságúak, konstrukciójúak.
...tán nincs olyan emberi alkotás, amit ne lehetne elrontani (Még a faéket is el lehet...), Miért ne romolhatna el egy idegen faj zűrhajója? Mert nem Toyota Corolla!?
Én eleve abból indulok ki, hogy amennyiben akár a mi időnkben, terünkben, univerzumunkban élő, vagy itt, ekkor is megjelenni képes faj létezik, attól az még lehet
bármilyen megjelenési formájú. Tán legkisebb eséllyel humanoid...
Lehet amorf, lehet zselé, lehet akár egy komplett égitest (bolygó), vagy egy része (Stanislaw Lem Solaris), lehet egy energiaforma.
Csak nekünk valamiért becsípődött az emberi hasonlatosság.
Ahhoz meg ugye zűrhajó kell, meg pijú-pijú piszto
l.
Miért ne lehetne mondjuk energia formájában eljuttatott információ, ami egy égitesten (urambocsá) gázfelhőben indít el az anyagban valamilyen reakciókat, ezzel materializálva a létét?
Miért kell egyáltalán materializálni?
De legyünk racionálisak: A világegyetem leírásunk még mindig több, mint hmm....kezdetleges.
Nem tudunk elszámolni a sötét energiával, a sötét anyaggal, még a neutrinót is csak fogdosni próbáljuk, mint hülye gyerek az árnyékot...
De a tólünk fejlettebbekkel akarunk kvaterkázni...
Az univerzumunk leírása is még mindig sántít. Eleve
egy pukkanásból indulunk ki...Mindenki kussol, hogy ugyan mi lehetett előtte...
Már az is gyanús, hogy egy pukkanás, holott - attól, hogy nem érzékeljük - jó eséllyel ez csak egy buborék pukkanása volt a forrásban levő víz tetején a fazékban.
...az egyik fazékban...
Eleve szerénynek kéne lennünk. Ahogy semmit nem érzékel/ nem fog fel egy, az állatkertben eledelnek szánt lisztkukac abból, hogy mi látogatók egyáltalán ott vagyunk, nemhogy azt, hogy egy zűrhajó hangú hibrid autóval érkeztünk, úgy jó eséllyel baromira semmit nem érzékelünk egy idegen létformából, nemhogy a közlekedési eszközéből...
Persze ha beletúrunk a lisztkukacos edénybe, abból tán érzékelni fog valamilyen impulzust.
Lehet, csak ennyi esélyünk van nekünk is érzékelni egy - fejlettebb - létformát.
A múltkor nem válaszolt senki:
Értjük, beszéljük már amúgy a delfinek kommunikációját?
S még mi akarunk fejlettebb létformákkal kapcsolatot felvenni...
Ui: Ha én rendelkeznék egy fejlettebb létforma valamilyen technikai (katonai) vívmányának alkalmazási esélyével, én biza nem kötném senki orrára.
Legyártanám egy sorozatban, lekonzerválva tárolnám az 51-es körzet alatti hangárban. Minden példányra biggyesztenék egy kockás papírt, hogy hogyan kell beüzemelni, használni (malacokat megetetni, gombokhoz nem nyúlni).
A gyártókat, meg mindenkit, aki tud róla, likvidálnám, a mindenkori kormánynak meg hagynék egy olyan információs kártyát, mint amit a nukleárisos tengeralattjárósos filmekben szoktunk látni. A kártyára ráírnám, hogy csak és kizárólag abban az esetben feltörni, ha Jönnek az oroszok, jönnek az oroszok!
Különben még az oroszok ezt is lemásolnák, s Amerikaszkijban lezuhantszkij ufoszkij végsőszkij fegyverszkij néven bevetnék ellenem