"UFOlegerndát" csak gyengíti. Nem mintha az "UFOlkegendákat" komolyan tudnám venni, ezeket az emberi lélek és kor félelmeinek lecsapódásának tartom aminek semmi köze a valósághoz.
Csak emberi tévképzetek nem repülnek videókon például, gondolok itt a számtalan rögzített járműre.
Azokat meg valakinek gyártania kellet, és azok a valakik esélyes, hogy jártak nálunk.
Én komoly nem értem, hogy gondolhatja valaki, hogy egyedül vagyunk a világmindenségben.
Számukra ebben a formában annyira lehet érdekes, mint amikor majmot látsz bottal termeszt szedni..
Hibás feltételezés az amikor megmondjuk nekik mi lehet érdekes vagy mi nem.
Én a beszámolók alapján következtetek arra amit írtam. (orvosi kísérletek, atom iránt érdeklődés stb...)
Nem tudom, hogy a te véleményedet mivel támasztod alá, azon kívül, hogy "szerintem".
Eleve nem is érthetjük a motivációikat. Se én se te. (szerintem)
Egy másik faj ami nem kell gén alapú legyen, és mondjuk ciángőzt lélegez be, egyébként a gázóriások legköreiben -200° él a mi biológiánk max csak annyiban érdekes mint egy szép csillogó kavics. Ami meg infó kell kísérlet formában mi magunk végezzük el.
Visszatérő tipikus képzet, hogy magunkból indulunk ki ha el kell képzelni egy másik fajt és ezért Amorfizáljuk magunkhoz.
Olyan faj is létezhet amit te írsz. Esélyesen nem ők járnak ide.
A tévképzet valójában az, hogy azt hisszük, hogy nagyon mások lennének, mint amiket eddig a földön láttunk.
Miközben pont ugyan az a fizika hat az evolúciójukra, mint ránk.
Egy polip vagy egy krokodil is jelentősen eltér az embertől, mégis e világi lények.
Egyszerűen az adott fizika valószínűleg adott evolúciót kényszerít ki. És értelem szerűen a hozzánk hasonló lényeknek vagyunk érdekesek, nem a gázlényeknek...
A másik, hogy az eszközhasználat kell ahhoz, hogy űrhajót építs. Ehhez kell valami amivel fogsz valamilyen módon.
Ahogyan a csúcsragadozóknak van idejük egyéb dolgokban is fejlődni.
Aki képes átutazni csillagrendszereket az szinte biztosan valamilyen formában csúcsragadozó, van látása, és eszközhasználó így van erre szolgáló végtagja. Mivel magányosan nehéz űrhajót építeni így biztosan társas lény, vagyis biztosan kommunikál.
Remélem ez alapján láthatod, hogy kezd ránk hasonlítani egy ide járkáló idegen civilizáció.