Papajoe, szerintem az emberi önzőség, kapzsiság, hatalomvágy nem pár száz éves, hanem az írott (és momentán elfogadott) történelem végig erről szólt.
Az ember úgy-ahogy megosztja a javait, tudását a közvetlen rokonságával, utódaival . (Persze erre is van ellenpélda; pl. testvérháborúk stb.)
De nem osztja meg az egész világgal. Vannak kivételek, pl. amikor Molni rengeteg munkával leírja nekünk, amit összeszedett a haditechnikáról, meg egyéb fórumokon megosztjuk tapasztalatainkat kísérletezgetéseinkről /Pl. én is/.
De bocs, nem fogom huszadjára is a hipermarket parkolójában odaadni az aprómat - a láthatóan (!) alkesznak, amikor van egy családom, s inkább rájuk költöm.
Most akkor én kifordultam az eredeti természetemből?
Valójában nem az általad megteremetett dolgok megosztásról szól a dolog,hanem arról,hogy arra megtanítani a többieket,hogy ők is meg tudják teremteni maguknak.A tanulás nem az,hogy valaki más odaad mindent,egy életen át,hanem egyzser,párszor odaadja,és odaadja a tudást is hozzá,hogy,hogyan lehet neked is olyanod.Természetesen semmi sincs ingyen,neked sem jött ingyen a 100 forintos,te is adtál érte időt,energiát,tudást,akármit,hogy legyen neked,tegye mag ő is.
Talán akkor lenne így, ha törzsközösségben élnénk, s ezzel az értékkel, amit
csak a családomra költök, azzal a településem közösségét rövidíteném meg.
Egykori sógorom dolgozott Szibériában a 90-es évek elején. Ő mondta, hogy ott egyszerűen nincs értéke az embernek, mert annyian vannak, mint a...a...az oroszok.
Na most momentán az emberiség lélekszáma csak azért nem tűnik túl nagynak, mert a természeti erőforrásokat úgy menedzseljük, mint a sáskajárás, plusz mondhatni természetellenes technológiákkal egészítjük ki, amit sáska üzemmódban nem tudunk megszerezni.
Szerintem.
Az sem járható út,hogy minden közös,mert akkor oda lesz a motiváció,minek hajtsak,ha úgyis csak ugyanannyim lehet mint másnak,nem?
Itt is el van hantolva a négylábú,addig,amíg nem kezdtük el a semmiből előállítani a színes papírfecniket,amin valós tulajdont lehet venni,addig nem állt fent a veszély,hogy x magán vállalkozás annyi ilyet nyomtathat,amivel befolyásolhatja az egész bolygó fejlődési irányát,sebességét.Mára a vak is látja,hogy a vezető gazdasággal rendelkező országok,attól lettek vezetők,hogy abból fejlődtek,amit nem is termelhettek volna meg,ha nem lett volna előre kinyomtatva a semmiből.
A Föld és az emberiség történetének ebben a korában - amikor már khm. kezdünk túl sokan lenni - egyszerűen nem fog működni az önzetlenség, de fog pl. a CERN, meg a Bayer konszern.
Majd ha megint jön egy pöppet nagyobb meteorit, vagy egy Krakatau turbo és meghagyja az emberiség 10 -20 százalékát, akkor talán beszélhetünk az önzetlenségről, mert ha nem vész el a tudás, mondjuk tíz év ( kitisztul a légkör stb. ) után, annak felhasználásának újra felpörgetésével röhögve fogja tudni eltartani magát az emberiség.
...már ha az emberiség is megváltozik közben...de nem fog; volt rá pármillió éve.
Ne gondold túl,azért vagyunk itt ennyien,mert itt a finálé,mindannyian hazamegyünk,valójában már le is járt az időnk,csak kaptunk még egy kis hosszabbítást,hogy találjunk vissza magunkhoz/ébredjünk fel,ez meg is fog történni mindenkinél,akár tetszik neki,akáér nem.
Úgy képzeld el,hogy eléri a kritikus tömeget azok száma,akik már nem alszanak annyira,és ők húzzák fel magukkal a többieket.Ez lehet sok módon,megtapasztalhatod az éber állapotodat egy érdekes betegség okán,vagy egy baleset,sérülés okán,háborúban,akármi,de a másképp is,elindulsz az úton,és leszoksz a egódról,megtapasztalod ki is vagy valójában,és teszel az előbbiekre,ha profi szintig jutsz,bármikor kikapcsolhatod a porhüvelyt,kibújsz belőle,és mehetsz haza.Pl egy bizonyos szinttől annyira le tudod csitítani az agyad,az egód,hogy elhagyhatod a testet úgy,hogy az működik,de te kivül vagy,és mehetsz bárhová,bármilyen sebességgel,jármű nélkül,látsz,hallasz,érzékelsz mindent,tudatos vagy mindenre,majd visszabújsz a testedbe,és éled az életed tovább,de tudod,hogy ez csak játék itt.Ezt sokan megélik a klinikai halál állapotában is,látja a testét a kocsi alatt ami leütötte,a családjára gondol,és már ott is van mellette,hallja őket,látja őket,miután visszatért a testébe el tudja mondani mit beszéltek,mit csináltak akkor,stb.Talán ez nem rébusz.
Energiaátadás. Egy másik sógorom foglakozik pránanadi gyógyítással.
Ha fáj valamim, tud segíteni rajta - nyilván valamilyen mértékben.
Megpróbáltam utánaolvasni, de nekem ez túl misztikus, vagy ha jobban tetszik, akkor magas (...mint nyúlnak a lórács)
Tehát nem foglalkozok vele.
Mondhatod, hogy földhözragadt vagyok. De ez azért nem teljesen igaz, hiszen - munkahelyemnek köszönhetően - neurológus által volt részem hipnózis élményében.
Kíváncsi lennék, hogy itt a fórumon hány százalék merne egy ilyen lehetőséggel élni
A nagyfőnök nemhagyott egyedül itt a kiképző bázison
,a lényege a szimbólumos harmonizáló rendszereknek,hogy mivel te itt a legalsó létsíkon szerepelsz,a nagyfőnök adott neked szolgákat,akik össze tudnak kapcsolni a "központi erőforrással" és áramoltatnak neked + energiát a testeid harmóniájának megőrzése,helyreállítása érdekében.Több rendszer is van,a szellemlényeket akik neked ezt fentartják,itt,ebben a világban angyaloknak nevezzük,mikor elvégzel egy ilyen tanfolyást,hozzájuk kapsz jelszót
,berajzolod a megfelelő szimbólumot,azon keresztül jön a megfelelő energia.
De ha már UFO topik.
Én azt gondolom, hogy - figyelembe véve azt, hogy jelenleg mennyit és hogyan érzékelünk a világegyetemből - hogy egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy csak a Földön alakult volna ki élet, illetve általunk értelmesnek mondott faj
Az más kérdés, hogy az időablak - az emberiség aktív elektromágneses kisugárzást produkáló korszakának rövidségét figyelembe véve - mennyire kicsi ahhoz, hogy legyen esélyünk érzékelni földönkívüli életet.
Nem először tartunk itt,mármint ezen a bolygón,hogy ilyen technikánk van.A világegyetem összes lénye tudja,hogy itt vagyunk,hogy kik vagyunk,csak mi nem
.Hagyott itt a nagyfőnök őrzőket,hogy csak azok jöhetnek ide,akiknek ő megengedte,nincsenek véletlenek.
Ha meg már itt tartunk.
Általunk ismert világegyetem... de mi van azon túl?
Nincs túl,mert végtelen.
S mi van az azon túl azon túl? Semmi? Semmi az van?
S mi volt az ősrobbanás előtt?
Gondolkodni kezdett a nagyfőnök,és úgy gondolta,hogy jobban fejlődik,többet tapasztalhat meg,ha felosztja önmagát,és a teremtményein keresztül is szerez tapasztalatokat.
S az mióta tartott az ősrobbanásig?
Nem mindegy?Akkor még csak ő volt.
S akkor még én vagyok a szkeptikus...