Ez sajnos nem igaz. Nem tárgy a topicnak a fizika ismertetése.
Még ez sem tudja:
A fénysebesség feletti sebesség csak a gondolat, mert csettintek egyet, és máris az M31-en (hétköznapi nevén a Androméda-galaxis)
vagyok.
A speciális relativitas elméletet nem lehet se cáfolni se bizonyítani mert amivel elvegezned a tesztet gravitaciot general ahogy te magad is ergo egy ....
Csak kepzelges...
A relazivitas elméletben is több hiba van.
Mint a súlytalan foton... ha valami van annak tömege is van... gravitáció kérdése az egész.... amúgy is már megbukott mert felfedezték a feketelyukakat amiknek a gravitacioja a fényt is magába vonza egy tömeg nélküli anyagra(ami nem létezhet mert akkor nem anyag) nem hathatna a gravitáció (tomegvonzas)
A spec relativitas elmélet az éter téren is megbukott mert a sötét energia és sötét anyag létezik.
A spec relativitas elmelet majd minden eleme kuka mára...
A fény sebessége meg igen is függ a fotonok frekvenciajatol és a kibocsaljto sebessrgetol...csak a méret függvénye és nezoponte... ha a földön forgasirányba kilosz egy lövedéket akkor a föld forgasi sebessegevel gyorsabb mint az általad mert sebesség míg ha az ellenkező iranyba teszed mind ezt annyival lassabb lessz (most a fold pályáján mozgást nem nézem mert csak bonyoloitana a plt) a te szemszögéből ugyan akkora a lövedékek sebessege devalójában nem ha más szemszögből nézed mind ezt...
És ez cáfolja is a fenysebesseg közeli sebessege máshogy télleg az idő...
Az atom órák reptetesevel és a műholdak órai nak csúszással az a gond hogy a gravitacio hát az atomok bomlasara... tehát jó hogy más lessz az eredmény mintha egy vizoraval mernel az egyik normál atmoszféra nyomason a másik 1,5 atmoszferan csepegne egy tartalybol...
Az egyik legfontosabb befolyasolo tényezőt változtatják a gravitacio különbséggel...[/QUOTE]
Szerintem rosszul látod. Tudom, manapság igen nagy divat lett fikázni a relativitáselméletet... Csak az a bibi, hogy még senki nem állt elő jobbal, ami bizonyíthatóan legalább ennyire pontosan írna le dolgokat...
A hiba egyébként ott lehet, hogy a relativitáselmélet sem ultimate elmélet. Csak egy lépcsőfok. Mint a Newtoni fizika is. Egy adott szinten pontos, de arról a szintről elmozdulva már nem az. De attól még nem bukott meg az sem és ugyanúgy érvényes az adott szinten.
A fekete lyukak a téridőt torzítják el. A fény meg a téridőben halad. Nem a fotont vonzza a szó szoros értelmében, hanem a fotonok követik a téridő görbületét.
De nem vagyok fizikus, szóval ennél jobban nem tudom elmagyarázni.
A fény sebessége meg igen is függ a fotonok frekvenciajatol és a kibocsaljto sebessrgetol...csak a méret függvénye és nezoponte... ha a földön forgasirányba kilosz egy lövedéket akkor a föld forgasi sebessegevel gyorsabb mint az általad mert sebesség míg ha az ellenkező iranyba teszed mind ezt annyival lassabb lessz (most a fold pályáján mozgást nem nézem mert csak bonyoloitana a plt) a te szemszögéből ugyan akkora a lövedékek sebessege devalójában nem ha más szemszögből nézed mind ezt...
Jelenlegi tudásunk és bizonyítékaink alapján éppen, hogy nem függ, A frekvencia változik, a terjedési sebesség nem, az állandó.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Relativisztikus_Doppler-effektus