A nemrég kiadott videók kapcsán én is elgondolkodtam.
Négy fő kiindulási irány tudok elképzelni egy dokumentált UFO jelenség kapcsán, amennyiben kétséget kizárólag kiderült, hogy az nem fake:
1. Természeti jelenség. Néhány felsorolási jelleggel: gömbvillám, a nap földről látható képének légköri okból való torzulásai, földrengések előtti légköri fényjelenségek, különféle égitest (pl. bolygó, meteor, üstökös) illetve van egy, amit északon a tudósok vizsgának évek óta, de fogalmuk sincs mi a fene lehet, de nagyon valószínűen az is természeti jelenség (ha megtalálom, akkor linkelem), stb.
2. Élőlény. Például: madár, más eddig ismeretlen földi faj, "sárkány", "troll" (nem nevet), esetleg olyan transzhumán (boszorkány, x-men, mindegy mi), aki manipulálni tud egy, vagy több fizikai erőt (gravitáció), és vagy törvényt (pl. anyagmegmaradás). Például levitáció képessége (azért ezt írom, mert a középkorban is volt már erről feljegyzés), stb, stb, stb, stb.
3. A: Mesterséges földi szállító eszköz, B: mesterséges földi megtévesztő rendszer eredménye, C: ismeretlen civilizáció szállító (tér/idő megváltoztató) eszköze.
A - Földi ország black projektje. A lényeg szempontjából mindegy ki koordinálja. Ha kiderülne, vicces lenne.
B - Valamely kormány rendelkezik valamely eszközzel, hogy elhitesse emberrel (pl. erős elektromágneses teres kísérletek...), különféle érzékelő berendezésekkel (infravörös, illetve radar hullámok számára is), hogy valami ott van, ahol ő azt szeretné (de valójában nincs ott "semmi"). Ez háborúban nagy hasznot hozhat (pl elterelő légitámadási célokat adni, a valós kötelék meg "nyugisan" kioldja a terhet).
4. Lehet a világunk, vagy annak egy része (vagy egyes időintervalluma(i)) csak egy szimuláció. Innen kiindulva, minden az adott kisérlet, megfigyelés eszközét képezi és mi csak reagensek vagyunk a bejövő kitalált ingerekre. Ez számomra csúnya gondolat.
A fenti 4 pontból az us navy videója szerintem az 1. és a 2. csoportot csak a valószínűség számítási alapon kalkulálva kizárnám (bár a transhuman ötlet csábító
). Marad 3. és a 4. (ez gáz).
A 3A valószínűsége jelentős is lehet akár. A 3B valószínűsége picivel kisebb (számomra). A 3C valószínűségét én 3A-val megegyező nagyságúra tippelem.
A 4. csoportba inkább bele sem gondolnék, ha szabad (az már több, mint a science fiction).
Végkövetkeztetésem:
A megfejtés: 3A, vagy 3C? Mindenki tegye meg a tétjét, főleg annak fényében, hogy akár (egymástól függetlenül) mindkettő is igaz lehet.
ui: én még ufo-t nem láttam (legalábbis nem emlékszem rá), de belegondolva, nem is szeretnék.