ui: én még ufo-t nem láttam (legalábbis nem emlékszem rá), de belegondolva, nem is szeretnék.
Nem szeretnek mutatkozni. Én már láttam többször is, számomra nem kérdés a létezésük. Olyan technológiákat alkalmaznak, hogy azon kívül ha nincs rá előzetes garancia, hogy semmi bajom nem lesz, és sem szeretnék túl közel lenni hozzájuk.
Na igen. Plusz mintha a két pilóta még elfojtott röhögéssel is beszélne az uforól..
Persze ha valakit a levezetett matematika nem győz meg..
Vagy 8éve Íreknél dolgoztam rövidebb ideig a déli partoknál, és egy este én is láttam ufót. Nyolszögletű narancssárga fény, válltozó dinamikával haladva, nem kivehető körvonallal. Na basszus agyaltam egy hètig, hogy hát mi lehetett, mert reptér nincs a közelben, hangját nem hallottam.
Aztán a rákövető hét ugyanazon napján megint, de ekkor jobbak voltak a látási viszonyok, és hát nem az Élienek voltak, hanem egy könnyű helikopter. Kifejezetten éles szemű vagyok mégsem tudtam korábban beazonosítani mert olyanok voltak a fényviszonyok, és a széljárás miatt a hangját nem hallani, valamint a farok villogója sem látszódott. Mondjuk szerintem minél északabbra jár az ember a fények annál különösebbek tudnak még plusszban lenni. Ezt csak ideírtam tanulságul.
Amúgy hiszek a földön kívül kialakulható fejlett civilizációkban, már csak az univerzim méretét tekintve, de fel nem foghatom, hogy mit bohóckodnának itt a földön.
Egy civ akik megugrották a csillagközi utazást, ha ide is tévednének mi a fenét akarnak a US Navytól, vagy a tehenektől akiket elrabolnak, pluss a sok ufo nonszensz...
Khm... nem szóltam hozzá eddig, mert kezdettől "fake news"-nak tartom ezt az "us navy" videot, ahogy ezernyi másik videot is. Nézem a videot, és a tárgy be "van betonozva" a videon a képbe, miközben "állítólag" halad. Nem változik a betekintési szög, a tárgy bármilyen tengelyű kismértékű elmozdulása vagy elfordulása SEM. Úgy néz ki az egész, mintha egy gagyi szimulátor programot néznék, rossz képminőséggel. Én soha nem fogom elhinni, hogy ez UFO volt. Csak azt, hogy ez egy hamisítvány.
Ha már itt tartunk, polgári pilótáknak ezer története van, ami százszor hitelesebb mint ezek a vackok. Vannak UFO-k, ez (számomra és többeknek) tény, de a legtöbb ember csak fantáziál amikor lát valamit. Volt amikor ennek tanúja is voltam. Én bölcsen hallgattam és mosolyogtam, mert általában esélytelen meggyőzni, hogy a jelenségre 1., van magyarázat vagy 2., túl kevés információval rendelkezik a megfigyelő, és a "babot is húsnak nézi". Láttam már, amikor a földközelségben lévő sötétedéskor felbukkanó, és az alacsony betekintési szög miatt a légkör "lencséje" még + felnagyítva adta be a Vénuszt, hogy órákig beszélték egymás között, hogy ez UFO. Hát kicsit sem volt az... Amúgy én már a katonaságom alatt figyeltem meg őrségben (szabad szemmel) rengeteg műholdat, amelyek napnyugta után legfeljebb 2-3 órán keresztül észlelhetők. Már akkor is olyan ismeretekkel voltam felvértezve, hogy pontosan tudtam mit látok. Két ilyen időszak minden nap a napnyugat utáni, és napkelte előtti, amikor (átmenetileg) láthatóvá válnak az alacsony pályás (sokszor nagy batár katonai) műholdak. Akár a fényereje is változhat (ahogy forog pld.). Ez a láthatóság a hatalmas kontraszt miatt alakulhat ki, fent már hét ágra süti a nap, itt lent pedig még vaksötét van.
Valóban vannak ufók, én tényleg láttam, de azok közel voltak, és kétség sem merülhetett fel, hogy nem az volt. Ismerőseim közül is láttak többen, szintén közelről, szóval számomra nem kérdés, hogy valósak-e.
Egy civ akik megugrották a csillagközi utazást, ha ide is tévednének mi a fenét akarnak a US Navytól, vagy a tehenektől akiket elrabolnak, pluss a sok ufo nonszensz...
Az US Navy és a tehenes és hasonló sztorik valóban röhögésre ingerelnek engem is. De hogy mit akarnak ? Azt nem tudjuk. Vannak klisék, amiket alkalmazva nagy valószínűséggel megmondható, hol fognak BIZTOSAN feltűnni valódi ufók, méghozzá nem is nagy távolságra, és sokszor. Ezek - amikor forrongani kezd egy régió, háborús helyzet alakul ki, vagy háborús zónákban, vagy HI-TECH technológiák körül, atomerőművek, kísérleti hagyományos és fúziós reaktorok, HI-TECH fegyver fejlesztő gyártó és tervező helyek közelében, fontos politikai események környékén, és hasonlók. Mondok egy magyar példát - 1990 előtt és után mind magyarországi, mind a jugoszláv és a román válság miatt nálunk tömeges ufo észlelések jelentek meg. Én is ebben az időszakban láttam ufokat, és az ismerőseim is. Nem szeretik a nyilvánosságot, igyekeznek rejtőzködni, de annyira nem zavarja őket, ha a feladat miatt néha láthatóak egy kicsit. Mi a feladat ? Megfigyelés... Mindenhol ezt csinálják a világban. Minden technológiai és társadalmi eseményről tudni akarnak, információkat gyűjtenek be. Fogalmam sincs hogy miért csinálják, de tény, hogy a klisé mindig működik. Namost sokszor olyan helyeken is feltűnnek, ahol látszólag nincsen semmi "érdekes" dolog. Aztán később néha mégis kiderül, hogy csak mi, az emberek nem tudtuk, de volt egy titkos kutató / fejlesztő labor, politikai csoport, titkos technológia kiépítése stb. stb. Sokszor 1000x jobban értesültek mindenről, mint mi, emberek. Egyszerűen megfigyelés alatt tartanak bennünket. Ahogy például mi is megfigyelünk titokban állatfajokat, ember csoportokat, idegen hadseregeket, politikusokat, technológiai fejlesztéseket, új felfedezéseket, stb.. Erre rengeteg hivatalos, állami kémszervezet van, amik nem mesélik el, hogy mit is csinálnak valójában. Ezt csinálják az UFO-k is, csak sokkal jobban mint mi.