UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 2822

Guest
És épp ezek működtetik is, a versengés az emberek támogatásáért éppúgy része mindegyiknek valamilyen formában, és annak mindezek eszközei, okai.
Igen, ez igaz. Én csak arra akartam rámutatni, hogy a nemzetállamok társadalmainak "morális fejlettségét" nem lehet ahhoz kötni, hogy ki milyen államformában működik, sőt egyik államforma sem tekinthető felsőbbrendűnek mint egy másik. Ha valaki azt írja, hogy nem vagyunk elég érettek a demokráciához az butaság. Hiszen pont ugyanúgy döntünk romba demokráciákat mint diktatúrákat. Ez a történelmünk, egy hatalmas körforgás. Minden rendszert, minden izmust, minden papíron szép elméletet maga az ember tesz tönkre és tesz végül működésképtelenné.

Amit írtál pedig pont az a pont amin változtathatnánk. Mert ha alapjaiban változna meg az emberek hozzáállása az élethez, annak minden részéhez, akkor lehetne beszélni előrelépésről és fejlődésről. Ha a 'kisember' ugyanúgy mint az irányító elit, pusztán önfeláldozással és mások megsegítésével foglalkozna és eltűnne a kapzsiság, hatalomvágy és irigység akkor az óriási változás, mondhatjuk fejlődés lenne. Jelenleg viszont csak a technológiánk fejlődik, mint faj morális és erkölcsi körforgásban élünk.

Kérdés, hogy csak megrekedtünk egy szinten és még fejlődhetünk, vagy elértük a fajunkban lévő elérhető maximumot. Én az utóbbira tippelek.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 664
3 286
113
A jelentés alapján kizárták, hogy amerikai technológia lenne. Két választás maradt: egy másik ország repülőszerkezetei, vagy pedig földönkívüli eredetűek. Nyilván ezt így nem fogják annyiban hagyni. Ez pedig további vizsgálatokat jelent majd.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 652
17 075
113
Igen, ez igaz. Én csak arra akartam rámutatni, hogy a nemzetállamok társadalmainak "morális fejlettségét" nem lehet ahhoz kötni, hogy ki milyen államformában működik, sőt egyik államforma sem tekinthető felsőbbrendűnek mint egy másik. Ha valaki azt írja, hogy nem vagyunk elég érettek a demokráciához az butaság. Hiszen pont ugyanúgy döntünk romba demokráciákat mint diktatúrákat. Ez a történelmünk, egy hatalmas körforgás. Minden rendszert, minden izmust, minden papíron szép elméletet maga az ember tesz tönkre és tesz végül működésképtelenné.

Amit írtál pedig pont az a pont amin változtathatnánk. Mert ha alapjaiban változna meg az emberek hozzáállása az élethez, annak minden részéhez, akkor lehetne beszélni előrelépésről és fejlődésről. Ha a 'kisember' ugyanúgy mint az irányító elit, pusztán önfeláldozással és mások megsegítésével foglalkozna és eltűnne a kapzsiság, hatalomvágy és irigység akkor az óriási változás, mondhatjuk fejlődés lenne. Jelenleg viszont csak a technológiánk fejlődik, mint faj morális és erkölcsi körforgásban élünk.

Kérdés, hogy csak megrekedtünk egy szinten és még fejlődhetünk, vagy elértük a fajunkban lévő elérhető maximumot. Én az utóbbira tippelek.
Nem hinném, hogy ne lennénk képesek tovább fejlődni, de persze ez nem jelenti, hogy azt is, hogy fogunk.
Ahogy a társadalmi folyamatokra is hatással van a technológiai fejlettségünk, lásd globalizáció, internet, ez megjelnik az egyén szintjén is. A kihívás, hogy a pozitív hatások mellett megjelenő negatív következményekre, hogy reagálunk.
Pl, itt a klímaváltozás, környezettudatosság, jól látható az egyén szintjén az igény a változásra, de az érdemi elmozduláshoz a globális társadalmi szolidalitás, a javak egyenlőbb elosztása is kellene sok egyéb mellett.
Szóval Bőven van potenciál, a kérdés, hogy tudunk-e elmozdulni!

Pont ezért lenne érdekes látni, hogy reagálna a társadalom mondjuk arra, ha mondjuk bizonyítást nyerne a földönkívüli értelmes élet léte.
Mondjuk túlzottan én sem vagyok optimista látva, hogyan és milyen ütemben tudunk reagálni a globális klímaváltozásra.

• Tetszik
Reactions: wolfram and gergo55

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 935
72 734
113
Pont ezért lenne érdekes látni, hogy reagálna a társadalom mondjuk arra, ha mondjuk bizonyítást nyerne a földönkívüli értelmes élet léte.
Reggel felkel és bemegy dolgozni. :D Ennyi. Ezek a társadalmi lelkivilágféltő rizsák akkor baszadék hülyeségek, mint egy toronyház. Gépekkel készített gépekkel, mesterséges intelligenciával szórakozunk, millió tonnákban és milliárd köbméterekben nyersanyagkitermelünk, űrszondázunk, aszteriodákra szállunk le velük, bolygókutatunk, emberek égettünk el atombombával, de ezt aztán tutira nem nyelné be az emberiség, az tuti. :D

Élőlények élnek az univerzumban. Halak élnek a vízben.

tenor.gif

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 168
8 878
113
Reggel felkel és bemegy dolgozni. :D Ennyi. Ezek a társadalmi lelkivilágféltő rizsák akkor baszadék hülyeségek, mint egy toronyház. Gépekkel készített gépekkel, mesterséges intelligenciával szórakozunk, millió tonnákban és milliárd köbméterekben nyersanyagkitermelünk, űrszondázunk, aszteriodákra szállunk le velük, bolygókutatunk, emberek égettünk el atombombával, de ezt aztán tutira nem nyelné be az emberiség, az tuti. :D

Élőlények élnek az univerzumban. Halak élnek a vízben.

tenor.gif
Így van. Soha egy ufóhívő sem tudta pontosan megindokolni miért is törne ki a pánik ha beismernék léteznek ezek a jelenségek, ez csak egy jól hangzó kifogás volt, hogy fenntartsák fantáziáikat miért hallgat a kormány a Nagy Idegen Összeesküvésről.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 448
20 680
113

Nem lenne óriási fejlődés. Ki döntené el merre összpontosítsuk az erőfeszítéseket, és miért pont arra? Van egy jónak hitt ötletem, és a bizottságnak nem tetszik, és mást csinálnak helyette, én nem csinálhatom azt? Épp ezért nem működött a kommunizmus, mert az egyéni érdekeltséget a fejlődésből kivette.

El kell fogadni, hogy elosztott rendszer a társadalom, és épp ez az ereje, az adaptivitásának a kulcsa. Ennek van látszólagos hatékonytalanság ára, de hosszútávon a hatékonyságnál fontosabb az szívósság és adaptálódási képesség. A nagy agyonoptimalizálunk mindent nagy egyetértésben megközelítés vezet igazán a megrekedéshez.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 652
17 075
113
Így van. Soha egy ufóhívő sem tudta pontosan megindokolni miért is törne ki a pánik ha beismernék léteznek ezek a jelenségek, ez csak egy jól hangzó kifogás volt, hogy fenntartsák fantáziáikat miért hallgat a kormány a Nagy Idegen Összeesküvésről.
Pontosan. Most az a narratíva megy, hogy azért a kormányzati UFO videók, hogy ezzel készitik fel lassan a népet, de ha megkérdezed őket, hogy pontosan mire is, és mitől lesz bárki is ezektől bárminnyire is felkészült, nem kapsz értelmes választ.

Azért van még remény, nem veszett ki teljesen a racionális gondolkodás.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 168
8 878
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 917
25 933
113
Azt mondjuk simán el tudom képzelni, hogy a katonaság, illetve a vele összeforrt ipari komplexum kihasználva a politikusok hagyományos ostobaságát, kicsit maszatolnak és ködösítenek az 'ismeretlen' jelenségekkel, ami 'akár ellenséges' is lehet, hogy plusz forrásokat hasítsanak ki a költségvetésből.
De hát ha egyszer németül beszélnek, akkor mi másra gondolhatnánk... :D

Németek esetleg? :rolleyes:
..
..
+
Joseph Patrick Farrell - Nazi International
https://www.goodreads.com/book/show/6101647-nazi-international
..
38. oldaltól:
https://cdn.preterhuman.net/texts/history/nazi/Nazi International.pdf
The Curious Incident: Reinhard Schmidt’s Contact withGerman-Speaking UFO Occupants
Egyébként ez is egy jó könyve:

• Imádom
Reactions: Veér Ispán
T

Törölt tag 2822

Guest

Nem lenne óriási fejlődés. Ki döntené el merre összpontosítsuk az erőfeszítéseket, és miért pont arra? Van egy jónak hitt ötletem, és a bizottságnak nem tetszik, és mást csinálnak helyette, én nem csinálhatom azt? Épp ezért nem működött a kommunizmus, mert az egyéni érdekeltséget a fejlődésből kivette.

El kell fogadni, hogy elosztott rendszer a társadalom, és épp ez az ereje, az adaptivitásának a kulcsa. Ennek van látszólagos hatékonytalanság ára, de hosszútávon a hatékonyságnál fontosabb az szívósság és adaptálódási képesség. A nagy agyonoptimalizálunk mindent nagy egyetértésben megközelítés vezet igazán a megrekedéshez.

Nem, én nem erről beszéltem. Nem a racionalitástól mondanánk búcsút hanem a kicsinyes érzelmeinknek amik a döntéseinket negatívan befolyásolják. Az emberi faj szempontjából akkor lehetne igazán (nem technológiai) fejlődésről beszélni ha elhagynánk a negatív érzéseinket mások felé. Kapzsiság, hatalomvágy, stb.

Az emberi élet (nem biológiai) értelme a feltétel nélküli szeretet, az önfeláldozás. Ez talán nyálasan hangzik, pedig ez egy alap igazság amit kevesen tudnak, tanultak, vagy képesek egyáltalán megérteni. De vajon milyen lenne a világunk ha ezt teljesen komolyan belevernénk már a gyermekek fejébe is, és példamutatással élve átalakítanánk a társadalmunkat olyanná, ahol az ember a másik megsegítésével valójában önmegvalósítást visz véghez. Na ekkor lehetne beszélni az emberi faj morális és erkölcsi fejlődéséről, magasabb szintre lépéséről. Persze ilyen soha nem lesz.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 448
20 680
113
Nem, én nem erről beszéltem. Nem a racionalitástól mondanánk búcsút hanem a kicsinyes érzelmeinknek amik a döntéseinket negatívan befolyásolják. Az emberi faj szempontjából akkor lehetne igazán (nem technológiai) fejlődésről beszélni ha elhagynánk a negatív érzéseinket mások felé. Kapzsiság, hatalomvágy, stb.

Az emberi élet (nem biológiai) értelme a feltétel nélküli szeretet, az önfeláldozás. Ez talán nyálasan hangzik, pedig ez egy alap igazság amit kevesen tudnak, tanultak, vagy képesek egyáltalán megérteni. De vajon milyen lenne a világunk ha ezt teljesen komolyan belevernénk már a gyermekek fejébe is, és példamutatással élve átalakítanánk a társadalmunkat olyanná, ahol az ember a másik megsegítésével valójában önmegvalósítást visz véghez. Na ekkor lehetne beszélni az emberi faj morális és erkölcsi fejlődéséről, magasabb szintre lépéséről. Persze ilyen soha nem lesz.
Nekem erről Stanislaw Lem "A Léboló" című műve jut eszembe.

Józan esze azt súgta, hogy nem ártana a következő kísérlet előtt falat építeni a ház köré, a lőréseken pedig ágyúcsöveket kidugni, de hát mégsem kezdhette így az általános jóakarat felépítését, ezért úgy döntött, hogy ezentúl csak kicsinyített modelleket készít 1:100000 méretben, a mikrominiatürizált kísérleti szociológia keretében. Műhelye falára szépen kicirkalmazott jelszavakat függesztett ki, hogy mindig maga előtt lássa és jobban eszébe vésse őket, jelesül: 1) Szelíd Önkéntesség, 2) Gyöngéd Meggyőzés, 3) Finom Jóakarat, 4) Kíméletes Segítőkészség – aztán hozzálátott e jelszavak átültetéséhez a gyakorlati létbe. Kezdetnek összeszerelt ezer elektrolényecskét a mikroszkóp alatt, felruházva őket egy csekélyke értelemmel és nem sokkal nagyobb ragaszkodással a Jóhoz, mert e téren már nagyon tartott a fanatizmustól: elég álmosan lézengtek tehát a lakásukul rendelt dobozkában, amelyet ez az egyenletes, monoton mozgás óraműhöz tett hasonlatossá. Adott nekik még egy kis okosságot, meghúzva a gondolatcsavart, erre mindjárt felélénkültek, és a vasreszelékből apró szerszámokat gyártva, fűrészelni kezdték velük a doboz falát és tetejét. Most a Jó-potenciált növelte meg; rögtön jóságossá vált a társadalom, mindenki fel-alá rohangált, és vadul keresett valakit, akit istápolhatna, különösen nagy volt a kereslet özvegyekben és árvákban, a világtalanokról már nem is beszélve. Annyit dédelgették, babusgatták őket, hogy némelyik szerencsétlen a doboz sárgaréz zárja mögé bújt, és a civilizáció teljes zűrzavarba jutott. Az árvahiány és ínségesínség miatt válság tört ki; nem találhatván eme siralomvölgyben, mármint a dobozban, méltó tárgyakat a szerfölött tevékeny jóakarat számára, a mikronép tizennyolc nemzedék után kialakította az Abszolút Árvába vetett hitet, akit egyáltalán nem lehet végleg árvátlanítani és boldoggá tenni: e végtelenség kiskapuján a transzcendenciába menekült a fölös jóság, metafizikává alakulva. A társadalom a túlvilágra vetette tekintetét, és gazdagon benépesítette: a tiszteletben álló lények között megjelent a Mennyei Özvegy, továbbá az Egek Ura, szintén fölöttébb szánalomra méltó lény; e világot közben teljesen elhanyagolták, s a vallási szervezetek elnyelték a világiak zömét. Nem így képzelte ezt Trurl; racionalizmust, szkepticizmust és józanságot adagolt beléjük, mire aztán megnyugodtak.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 527
3 065
113
Ez érdekes. Ha még maradt valami hitele a vízen túli szerveknek..
Nem gondolom, hogy egy 20 évvel lemaradt Oroszország, vagy egy 25 évvel lemaradt Kína tudna akár közel hasonlót virítani.
Vagy ha igen, akkor hol van a geopolitikai nyereménye ezeknek?
Néhány videón látható tárgy a hivatalosan nem létező tr3b-ra hasonlít (már ha létezik ilyen).
De nem mind, szóval vagy olyan sok kísérleti fejlesztésük fut párhuzamosan, mint a bajszoséknál '42-ben, vagy nem tudom.

Ezt most találtam, ha tóvám, akkor bocsánat:

• Tetszik
Reactions: merleg and fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 935
72 734
113

Hosszú ideje a közgondolkodásba iktatottan a negatív érzések kipurgálása, ami majd aztán biztosan megoldja a kegyetlen dolgok problémáját. Egy ilyen érzésekre képtelen ember, tekintve, hogy az emberi lény képes ezekre az érzésekre, hiányos lelkivilágú lesz. Ez szerintem magában előrevetíti az ebből fakadó tébolyult káoszt, de menjünk tovább. Sikerül ez a naaaagy kísérlet, természetes szelekció vagy mesterséges hatás révén az ember nem fog ilyeneket érezni. A félelem az jó vagy rossz? Ez is purgáljuk ki? :D Mit okoz a hiánya? Lemingeket és szeretetteljes tömeggyilkosokat, de menjünk még tovább. :D Érzéketlen, de racionális emberi lények tömege szerinted mennyi idő alatt jutna arra a következtetésre, amikre már ma is jutott az emberiség érzéketlen része, csak az érzelmi oldalunk nem teszi általánossá ennek a gépies elfogadását? Éééés, mennyire tudna egy racionális pszichopata közegnek ellenállni egy az ilyen irányú érzelmeitől megfosztott emberiség, ami csak nyáladzó szeretről papolna a saját vágóhídján? :D Anno a libsi/spritiuális tévelygők között ütötte ez fel a fejét, már akkor kiakasztott a logikai problémája. :D

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 664
3 286
113
Ez érdekes. Ha még maradt valami hitele a vízen túli szerveknek..
Nem gondolom, hogy egy 20 évvel lemaradt Oroszország, vagy egy 25 évvel lemaradt Kína tudna akár közel hasonlót virítani.
Vagy ha igen, akkor hol van a geopolitikai nyereménye ezeknek?
Néhány videón látható tárgy a hivatalosan nem létező tr3b-ra hasonlít (már ha létezik ilyen).
De nem mind, szóval vagy olyan sok kísérleti fejlesztésük fut párhuzamosan, mint a bajszoséknál '42-ben, vagy nem tudom.

Ezt most találtam, ha tóvám, akkor bocsánat:
A jelentéssel elfogják érni, hogy mindenki komolyan vegye ezeket a jelenségeket, ezért is beszélnek úgy róluk, mint fenyegetés a nemzetbiztonságra. Már kimondták, hogy ezek nem USA-ból származnak. A következő lépés az lesz, amikor majd azt mondják, hogy ezek a UFO-k nem lehetnek földi eredetűek...