UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

Ja, és a szimbólumok meg a díszítés olyan kézzel vésettnek tűnik, míg nálunk egy egyszerhasználatos papírbögrén mikrométer pontos festés van, de ők az az űrön át az idegen civilizációhoz kézzel vésett mintával küldik a gömböt...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez egy kacsa, szokás szerint.
Ez szerintem nem kézi vésett, inkább kémiai mart benyomását kelti. Unoka nővérem hobbiból egy időben csinált olcsó fém nikkel, bronz ékszereket ilyen eljárással, gyűrűk, karkötők, stb. Azoknak voltak a mintáik élei ilyenek.
De amúgy ja, tuti földi eredetű!

Ja, és a szimbólumok meg a díszítés olyan kézzel vésettnek tűnik, míg nálunk egy egyszerhasználatos papírbögrén mikrométer pontos festés van, de ők az az űrön át az idegen civilizációhoz kézzel vésett mintával küldik a gömböt...

Ez egy kacsa, szokás szerint.
Igen, én sem vagyok meggyőzve, de mint érdekességet meg lehet említeni. :)

• Tetszik
Reactions: fip7
Now, evidence is emerging that government efforts to propagate UFO mythology date back all the way to the 1950s.

...At times, as with the deception around Area 51, military officers spread false documents to create a smokescreen for real secret-weapons programs. In other cases, officials allowed UFO myths to take root in the interest of national security—for instance, to prevent the Soviet Union from detecting vulnerabilities in the systems protecting nuclear installations...

Érdemes a teljes cikket elolvasni..

"A bejelentő központi állítása az, hogy a széles körben vitatott „Tic Tac” objektum, amelyet az amerikai haditengerészet pilótái figyeltek meg 2004-ben, emberi eredetű."

• Hűha
Állítólag az egész kamu volt.
image.png

• Tetszik
Reactions: jani22 and merleg
Igen, az ókor óta feljegyzett összes UFO észlelés a Pentagon fedő sztorija... Jah nem :D
Úgy látszik változott az irány, és most inkább mégse hoznának nyílvánosságra semmit. Amit meg eddig kihoztak, az is kamu lett ezennel. LOL
Nyilván nem az ókori észlelésrol van szó ez kiderül a cikkből.
De ez a szép a konteós logikában, minden és annak ellenkezője is beilleszthető az érvelésbe.
Maguk egyáltalán nem szoktak posztolás előtt visszagörgetni?
Linkeltem a cikket.

Erről még nem láttam itthon semmit:

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: jani22 and fip7

• Tetszik
Az egyik legérdekesebb UFO incidens, amit eddig hallottam:
Rengeteg szemtanú, lezuhant űrhajó, UFOnauták és azok elfogása stb...

• Tetszik
Reactions: jani22

Az Oumuamua rejtélyéről és egy könyvajánló:

„Egy új, a Harvard Egyetem asztrofizikusának részvételével megjelent tanulmány szerint a nemrég felfedezett 3I/ATLAS nevű csillagközi objektum ellenséges földönkívüli űrhajó is lehet, amely novemberben éri el a Naprendszerünket - tudósított a New York Post.
..
Avi Loeb, a Harvard Egyetem asztrofizikusa – úgy vélik, elképzelhető, hogy valójában egy álcázott földönkívüli megfigyelőeszközről van szó. Loeb, aki korábban a 2017-ben felfedezett ʻOumuamua csillagközi objektum kapcsán is felvetette az idegen technológia lehetőségét, ezúttal két másik kutatóval együtt arra a következtetésre jutott: a 3I/ATLAS szokatlan pályája és az ʻOumuamuánál is nagyobb sebessége idegen eredetre utalhat.
..
A tanulmány szerint az objektum a Naprendszeren való áthaladása során megközelíti a Jupitert, a Marsot és a Vénuszt is, ami elméletileg lehetőséget adhat földönkívüli „kémeszközök” észrevétlen elhelyezésére ezeken a bolygókon. A kutatók megjegyzik, hogy novemberben, amikor az objektum a Naphoz legközelebb kerül, a Földről nem lesz megfigyelhető – Loeb szerint ez akár szándékos is lehet.
Oumuamua

„Egy új, a Harvard Egyetem asztrofizikusának részvételével megjelent tanulmány szerint a nemrég felfedezett 3I/ATLAS nevű csillagközi objektum ellenséges földönkívüli űrhajó is lehet, amely novemberben éri el a Naprendszerünket - tudósított a New York Post.
..
Avi Loeb, a Harvard Egyetem asztrofizikusa – úgy vélik, elképzelhető, hogy valójában egy álcázott földönkívüli megfigyelőeszközről van szó. Loeb, aki korábban a 2017-ben felfedezett ʻOumuamua csillagközi objektum kapcsán is felvetette az idegen technológia lehetőségét, ezúttal két másik kutatóval együtt arra a következtetésre jutott: a 3I/ATLAS szokatlan pályája és az ʻOumuamuánál is nagyobb sebessége idegen eredetre utalhat.
..
A tanulmány szerint az objektum a Naprendszeren való áthaladása során megközelíti a Jupitert, a Marsot és a Vénuszt is, ami elméletileg lehetőséget adhat földönkívüli „kémeszközök” észrevétlen elhelyezésére ezeken a bolygókon. A kutatók megjegyzik, hogy novemberben, amikor az objektum a Naphoz legközelebb kerül, a Földről nem lesz megfigyelhető – Loeb szerint ez akár szándékos is lehet.
Oumuamua
Adom a lájkot, mert releváns a cucc, de édes faszom az ilyen szenzáció hajhász figurákba!

Ez a harmadik észlelt csillagközi objektum ami áthalad a naprendszerünkön, hát nyilván idegen űrhajó! Már előre izgulok, hogy majd a negyedik is űrhajó lessz majd?!

Megint ez a tipikus mindent vivő logika az érvek között, hogy, "amikor az objektum a Naphoz legközelebb kerül, a Földről nem lesz megfigyelhető – Loeb szerint ez akár szándékos is lehet.”
Komolyan röhelyes az egész.

Amúgy érdekes lenne maga az objektum, mert a korábbiaknál nemcsak jóval gyorsabb, de nagyobb is, több mint 11km.
A sebessége a pálya ív függvényében változik mert hiperbolikus, az átlag 32km/s de 45km/s fölé is mehet majd a napot kerülve.

Egyébként az ESA a japánokkal már tervez egy olyan szondát "Comet interceptor" az ARIEL IR távcsővel szinkronban, a L2 pontba állitanának várakozni egy ilyen hasonló csillagközi objektum feltünésére, és az tudna indítani talán két kis vizsgáló szondát ezekhez. De ez valamikor csak az évtized végén várható.

További információ az objektumról!
Vajon a jó vagy a rossz fiúk jönnek vissza?