UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
"Az nem lehet hogy ezekre a hírekre vevők az emberek úgyhogy adják nekik? "
Ez így igaz, de az elmúlt 70 évben is vevők voltak rá, mégse kaptak semmit a nevetség tárgyává tételen kívül.
"Ha tényleg úgy gondolnák "
Szerintem a felvételek magukért beszélnek, és nem véletlenül feküdtek rá ennyire a témára mostanában. Valami céljuk van ezzel.
"Itt csak közzé tesznek egy két esetet aminek a hírcsatornák örülnek mert lesz kattintás."
Nem csak ennyi történik. Gyakorlatilag hetek óta minden nap van valamilyen műsor, a CNN-től a FOX News-ig, amiben részletesen és komolyan beszélnek UFO-król. A Pentagon pedig elismerte, hogy valódiak az azonosítatlan tárgyak, sőt még külön "UFO task force" csoportot is létrehoztak. Emellett, még saját maguk szivárogtatnak felvételeket, mert ugye nem gondolja senki sem komolyan, hogy bármi is kiszivároghat onnan? Ezek után még jelentést is kell készíteniük a Kongresszusnak az UFO jelenségekről júniusi határidővel, tehát többről van itt szó.
Én azt gondolom, hogy a mostani deep state (már ha van ilyen) e témájú hozzáállása változott meg.
Ugyanis mi történt? Trumpli hozott egy rendeletet. Ezt meg sem hozta volna, ha nincsenek számára mögöttes tények, érdekek. De ezt a rendeletet a belső köre is megakadályozhatta volna könnyedén. Például lebeszélik népszerűségi, nemzetbiztonsági, stb. indokkal. Függetlenül az elnök személyétől ez megtörténhetett volna (lebeszélés). De nem történt meg. Vagyis a támogató, kiszolgáló csoportja támogatta, de legalábbis tudomásul vette. Ezt követően jött az army (navy stb.), ami nem állt szembe a témával, hanem "szépen " elkezdte végre hajtani a feladatot, ráadásul mindezt nyilvánosan. Vagyis a mély állam (már ha van) republikánus része nem állt keresztbe a témának.
Ekkor jött az új elnök. Ő rögtön hatályon kívül helyezhette volna az előző elnök rendeletét bármely indokkal. A kutya sem nézett volna nagyot, sőt néhányan még meg is nyugodtak volna, hogy bizonyos titkok titokban is maradhatnak. Vagyis a mélyállam demokrata része sem állt keresztbe.
Sőt azóta sincsenek még "félhivatalos" hangok sem, hogy azért ezt nem kellene, vagy ezt másképp kellene kezelni. Inkább ilyen kivárásos figyelés lehet a "szervek " részéről.

Persze nem kell nagy dolgokra várni, mivel be lett jelentve, hogy a szigorú nemzetbiztonsági adatok nem lesznek felfedve, csak az ilyen úgymond "na és akkor mi van" információk. Ami persze eddig nem volt jellemző.
Valamit ne felejtsünk el. Régebben teljesen más volt a hozzáállás. Pl.: az 51-es körzet létezését még akkor sem ismerték el, amikor az angyalok városa repteréről vitték a boingek az ott dolgozókat naponta oda, vissza és a hírcsatornák kérdezték a leszálló dolgozókat, hogy akkor most mi van? Pedig ott hivatalosan csak új gépeket tesztelnek, meg máshonnan lopott -vett gépekkel gyakorolnak stb. Ez ment kb 2000-ig.
Olyan 2004 környékén volt az első nagy váltás, mikor az amerikai kontinens különböző kormányai elkezdtek "hivatalosan" katonai videókat, adatokat kiadni, amik persze körbejárták akkor a világot (pl. mexikói öböl, stb...). Persze csak 3 napos csodák voltak ezek.
Mostanra eljutottunk oda, hogy az van, amiről most beszélünk.
Persze érdekes, hogy az usa-ban is más volt a hozzáállás a témához kb 1942 előtt (foo fighters-ig). Emlékezzünk a 38-as angyalok városa fölötti jelenségre, melynek másnapján a helyi tv-ben is a meghívást követően megjelent az army és olyan "nyíltan" beszélt, ami azután (1945) már nem volt látható.

Ha valamit a fentiekből rosszul látok, akkor javítsatok ki nyugodtan.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Akár meg is állapodhattak egy nemzetközi társaság létrehozásán, ami koordinálja ezeket az intergalaktikus diplomáciai ügyeket. Szerintem hamarosan többet is megfogunk erről tudni!

:D

Akkor már meg is van, mirefel ez a nagy UFO-hiszti!
Erre alapozva fogják kimondani, hogy VILÁGKORMÁNY kell, mert annak kell képviselnie az EMBERISÉGET az UFÓ-k ELŐTT! o_O
Hogy ez mekkora médiahack! :eek:

Tudjátok, a Hollywood-i filmekben mindig az USA mentette meg a világot az UFO-któl!
Most az USA kijátsza ezt a filmekkel gondosan felépített hitet,
és azzal jönnek elő, hogy azért támogasd az USA-t (szemben Kínával és Oo.-gal), mert ők tudják megmenteni a világot az UFO-któl! Majd ők "tárgyalnak" az UFO-kkal!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 317
55 704
113
Ennek most mi a lényege, én is tudom, hogy az UFO az nem az élő földönkívüli. Miért kell kötözködni? Esetleg a lényeghez is hozzá tudnál szólni???



Igen, ha úgy adódna, hogy a kedves alienek felajánlanák, hogy megmentik az emberiséget, egy közeli katasztrófától, amitol elpusztul a föld, de ok már találtak nekunk 1 szép, új világot, el is visznek minket oda, akkor ne doljetek be, ne menjetek el veluk.
;)
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113

molnibalage

wolfram


Belinkelek egy videót és egy oldalt:



Volt már szó a fórumon arról a 3 videóról amit az USA nyilvánosságra hozott UFO ügyben. A sorozat első részében 2 pilóta is beszél arról a 2004-s észlelésről, mivel állításuk szerint ők voltak azok akik személyesen is látták a dolgot. Az egyik pilóta vállalja az arcát is.
Gondoltam hátha érdekel titeket :)

No sikerült megnéznem az első videót.
Pár dolog, ami nekem igencsak furcsa volt.

A 14. perc környékén mondja a kötelékparancsnok, hogy a parancsnokok felfüggesztették a gyakorlatot és a Princeton radarkezelői egy másik területre küldték őket, de nem mondták meg, miért. Nos, én nem ismerem a US Navy protokolljait, de nekem nem tűnik valószínűnek, hogy minden infó nélkül csak úgy küldik őket bárhová. Tehát semmi, "észleltünk egy feltehetően járművet xy koordinátáknál, nem válaszol, nincs azonosítója, transzpondere, menjetek oda vizuális azonosítás miatt" vagy valami hasonló. Csak menjetek xy-ra és kész?

16:15-nél azt mondja a kötelékparancsnok, hogy a tárgy kiadott egy hangot. Két F/A-18 Super Hornet repkedett ott, a tárgy körül, nyilván nem túl nagy sebességgel, kétszer két darab GE F414-es hajtóművel, amik nem éppen halk jószágok, plusz ugye a szigetelt kabin. De ő hallotta a hangot. Hogyan lehetséges ez?

Kb. a 18. perctől a második kiküldött csapat FLIR felvétele. Ez lenne az:


Amit én látok a felvételen, IR vagyis infra módban (a felvétel tetején középen jelzi) szép fehér hőjel, a TV, vagyis látható módban pedig érdekes módon sötétnek látszik a korábbi elmondások szerint fehér tárgy. A kamera zoomja 1-es és 2-es érték között váltakozik, a tárgy helyzete 2-4 fokos szögben (középen fent, az IR/TV üzemmód alatt látható) volt egészen a felvétel kb. utolsó negyedéig-ötödéig, majd a tárgy ott elkezd balra kitérni, majd 8 fokos szögnél aztán kimegy a látómezőből oldalra, miközben a kép/kamera/vadászgép is beremeg kicsit, talán turbulenciába került. Olyan, mintha a vadászgép közelebb került volna, a tárgy közben irányt váltott, a kamera (és a vadászgép) meg nem követte le és ezért ment ki a tárgy a 8 fokosnál jobban nem kitérő látómezőből. Tehát én semmiféle, a videóban kb. 20:40-től, meg aztán 23:50-től pláne emlegetett extrém sebességű kitérést nem láttam, a vadászgép simán tudta követni végig a tárgyat, amíg az oldalra ki nem került a látómezőből, emellett határozott hőjele volt és talán furcsa formája a rossz minőségű felvételen.

Nekem ez valami maszkirovkának látszik, mintha valamit el akarnának titkolni, mintha félre akarnának vezetni ezzel a számomra legalább részben megkomponáltnak tűnő UFO-s fedősztorikkal és a nyomozásokkal. A végén fel is hozzák a Kék Könyvet, mintha annak a konklúziója-lezárása lett volna a félrevezetés, de majd most lerántják a leplet.
Nos, engem egyelőre nem győztek meg az eddig látott videók arról, hogy mesterséges, de nem emberi eredetű tárgyak láthatóak rajtuk. Vagyis továbbra is úgy 99.99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem azok.

Egyetértek, majd kiderül idővel, de látva a radikálisan megváltozott kommunikációt, szerintem van ok a feltételezésekre.

Szerintem meg ismét egy nagy és némileg (talán direkt előre tervezett módon) öngerjesztő hülyítés tanúi vagyunk. De alig várom, hogy minél több derüljön ki.

Igen, ha úgy adódna, hogy a kedves alienek felajánlanák, hogy megmentik az emberiséget, egy közeli katasztrófától, amitol elpusztul a föld, de ok már találtak nekunk 1 szép, új világot, el is visznek minket oda, akkor ne doljetek be, ne menjetek el veluk.
;)

Hát, csakis akkor mennék, ha vihetjük a pilisi szívcsakrát is. Anélkül egy fél parsecnyit sem vagyok hajlandó mozdulni! :D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113

Csak a szokásos.
A hívők nem változnak, csak az eszközök.
Én inkább maradok a realitás talaján.

Ja, ami nekem is rögtönt feltűnt az éjellátós felvételen látható "háromszög formájú" tárgynál, amikor először láttam azt a videót és a te videóban is említik, az a szép villogó, "FAA compliant" helyzetjelző fény. Hiába na, ezen a bolygón nincs csak úgy mindenféle össze-vissza repkedés, hanem csakis szépen, szabályosan kivilágítva, ahogy a hivatal előírja. :D
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 184
14 834
113
Ennek most mi a lényege, én is tudom, hogy az UFO az nem az élő földönkívüli. Miért kell kötözködni? Esetleg a lényeghez is hozzá tudnál szólni???
A szavak jelentés szerinti alkalmazásának számonkérése ne legyen már kötözködés, hanem inkább alap!
Ha tudod mi mit jelent, akkor talán aszerint is használhatnád.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
tudjátok, isteni felhatalmazás mint a középkorban a fáraóknál
a fáraók az ókorban éltek...
Egy nagy káoszt akarnak csinálni a világ népeinek HÜLYÍTÉSÉVEL.
Ezt elfogadom, hisz már attól is kiakadnak a világ népeinek egyszerű fiai, akik a középkort az ókorral, a fáraót a királlyal keverik, hogy UFO ≠ földönkívüli élőlény.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 653
3 249
113
:D

Akkor már meg is van, mirefel ez a nagy UFO-hiszti!
Erre alapozva fogják kimondani, hogy VILÁGKORMÁNY kell, mert annak kell képviselnie az EMBERISÉGET az UFÓ-k ELŐTT! o_O
Hogy ez mekkora médiahack! :eek:

Tudjátok, a Hollywood-i filmekben mindig az USA mentette meg a világot az UFO-któl!
Most az USA kijátsza ezt a filmekkel gondosan felépített hitet,
és azzal jönnek elő, hogy azért támogasd az USA-t (szemben Kínával és Oo.-gal), mert ők tudják megmenteni a világot az UFO-któl! Majd ők "tárgyalnak" az UFO-kkal!
Abban teljesen egyetértek, hogy ha bejelentik a földönkívüliek létezését, akkor abban a pillanatban a nemzetállamok feleslegessé válnak, mert nyilván egy bejelentés megváltoztatná az emberek identitását. Többé nem magyarok, amerikaik, vagy oroszok lennének, hanem a Naprendszer harmadik bolygójának a lakói.
Ugyanakkor ez elkerülhetetlen is lenne.
Eleve az egész téma egy baromság, az USA kormányának kell a NÉPHÜLYÍTÉS, mert majd kitalálják, hogy őket jelölte ki az "isteni" földönkívüli hatalom a világ kormánya élére (tudjátok, isteni felhatalmazás mint a középkorban a fáraóknál). Erre megy ki az egész. Már az egész Pentagon-bejelentéses hiszti is baromság. Egy nagy káoszt akarnak csinálni a világ népeinek HÜLYÍTÉSÉVEL. Ez a lényeg, nem az, hogy most UFÓ-t írok-e vagy földönkívülit. Ez az 5 évesek szintje.
Lehet, hogy nagy káoszt akarnak csinálni, de ettől még a földönkívüliek voltak/vannak és lesznek is.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Abban teljesen egyetértek, hogy ha bejelentik a földönkívüliek létezését, akkor abban a pillanatban a nemzetállamok feleslegessé válnak, mert nyilván egy bejelentés megváltoztatná az emberek identitását. Többé nem magyarok, amerikaik, vagy oroszok lennének, hanem a Naprendszer harmadik bolygójának a lakói.
Ugyanakkor ez elkerülhetetlen is lenne.

Lehet, hogy nagy káoszt akarnak csinálni, de ettől még a földönkívüliek voltak/vannak és lesznek is.

"ha bejelentik a földönkívüliek létezését, akkor abban a pillanatban a nemzetállamok feleslegessé válnak, mert nyilván egy bejelentés megváltoztatná az emberek identitását. Többé nem magyarok, amerikaik, vagy oroszok lennének, hanem a Naprendszer harmadik bolygójának a lakói."

Hát erről van szó, ennyi a lényege. Mekkora ócska trükk!
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 653
3 249
113
"ha bejelentik a földönkívüliek létezését, akkor abban a pillanatban a nemzetállamok feleslegessé válnak, mert nyilván egy bejelentés megváltoztatná az emberek identitását. Többé nem magyarok, amerikaik, vagy oroszok lennének, hanem a Naprendszer harmadik bolygójának a lakói."

Hát erről van szó, ennyi a lényege. Mekkora ócska trükk!
De honnan veszed, hogy csak egy trükk? Ahhoz, hogy ez egységesítse az emberiséget, valódinak kell lennie. Vagy gondolod, hogy Kínában és Oroszországban hülyék a vezetők?
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 653
3 249
113
Valakinek aki rendelkezik előfizetéssel, másolja már ki a cikket :D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
A technikai eszközök biztosan megvannak hozzá, a néphülyítéshez. Majd vetítenek hologramokat az égre meg ilyenek... aztán a nép meg majd tombol.