UGM-96A Trident I, UGM-133A Trident II SLBM (USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 712
28 260
113
302 millió dolláros szerződést kötött a US Navy a Trident II típusú rakéták javítására és karbantartására: http://sputniknews.com/military/20150210/1018027123.html
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 712
28 260
113
Az US Navy a 155. sikeres tesztet hajtotta végre a Trident II típusú rakétával: http://sputniknews.com/military/20150224/1018656853.html
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Arról cikkeznek hogy a Florida partjainál még Júniusban a Brit Vanguard osztályú HMS Vengeance-ról megkísérelt Trident indítás kudarc volt.
http://www.militarytimes.com/articles/missile-failure-off-florida-british-leader-wont-say
Izgalmas lehetett, mert ha igaza van a Sunday Timesnak, akkor a rakéta eltért az iránytól és az USA szárazföld felé vette az irányt. :)
Theresa May ennek ellenére bízik a Trident rakétákban...
Mi mást mondhatna.
https://www.rt.com/uk/374724-russia-army-uk-division/
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 851
4 136
113
Arról cikkeznek hogy a Florida partjainál még Júniusban a Brit Vanguard osztályú HMS Vengeance-ról megkísérelt Trident indítás kudarc volt.
http://www.militarytimes.com/articles/missile-failure-off-florida-british-leader-wont-say
Izgalmas lehetett, mert ha igaza van a Sunday Timesnak, akkor a rakéta eltért az iránytól és az USA szárazföld felé vette az irányt. :)
Theresa May ennek ellenére bízik a Trident rakétákban...

Akkor hát megszakadt az eddigi százhatvan-valahány sikeres tesztindításon át tartó sorozat...
 
M

molnibalage

Guest
Az oroszok (talán a Behemót hadműveletben) ellőttek egy egész szalvónyi lejárt rakétát. Állítólag mind működött.
Pontosabban 32ből egy kigyulladt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Behemoth
És az eddigi Triend indítások sikerességét is megnézted?

The D5 missile is currently carried by fourteen Ohio-class and four Vanguard-class SSBNs. Lockheed Martin has carried out 157 consecutive successful test launches of the D5 missile since 1989.

Ez volt az első hiba 1989 óta. Mégis mindenki ezen rugózik most, a Sineva kudarcok idején valahogy nem volt ekkora lelkesedés. Ja, hogy az orosz technika volt, annak meg újabban fétise van itthon...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A Trident az egy igen megbízható SLBM...! A britt Tridentek meg öszvér rakéták olyan értelemben, hogy a visszatérő egység, és a robbanófejek angolok, míg a többi az amerikai.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 028
113
Persze a viziló az elég behemót, tehát van benne logika azért :) Hasonlóan a "kő" oroszul kámeny, azaz kemény! Mondja valaki, hogy nincs benne ráció! :D
Bezony hogy van, és Inci néni akitől 4 évig tanultam - na Ő tényleg "kámenyszkij", azaz kőkemény volt!! :)
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1586

Guest
Új gyújtószerkezetet kapnak az amerikai és brit tengeralattjárókon rendszeresített Trident II-es rakéták W76-1/Mk4A atomtöltetei.
http://thebulletin.org/how-us-nucle...tability-burst-height-compensating-super10578
Az új gyújtó célja hogy nagyobb valószínűséggel tudják megsemmisíteni a megerősített rakéta silókat.
Ehhez az kell hogy +/- 100 m-es pontossággal találják el a silót.
Figure-2-Postol-final-correction-done_1.jpg

100 m-nél távolabb rohamosan csökken a megsemmisítés valószínűsége

Figure-4-Postol-%282%29.jpg

Az új gyújtóval túllövés esetén a gyújtó a 100 m-es határon belül indítja a robbanást
Figure-3-Postol-new_1.jpg


Amúgy mélyen a föld alatt lévő megerősített parancsnoki központok ellen kb. ezt tudja a W76...
Figure-7-Postol-last-correx-II_0.jpg