Hamarabb vége lesz a háborúnak, mint ahogy legyártják18 darab AHS Krab ment a lengyel hadsereg készleteiből, a többi új gyártású lesz...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hamarabb vége lesz a háborúnak, mint ahogy legyártják18 darab AHS Krab ment a lengyel hadsereg készleteiből, a többi új gyártású lesz...
Kár, hogy adtál egérutat...(már ha harcolnál)?
Nem tudom milyen indíttatásból álltál bele a dologba, de igazán nem is nagyon érdekel, de mint leírtam pár napja az ukrán topikban, semmilyen személyeskedő provokáló, vádaskodó hozzászólásra nem reagálok.Kár, hogy adtál egérutat...
Ne haragudj, de nem a Te hozzászólásodra reagáltam, bármilyen más összefüggésben hasonlóan feltett kérdés esetén ugyanezt irtam volna. Önmagában pedig szerintem az idézett felvetés nem személyeskedő, vádaskodó, max. csak provokativ,...mivel az ukrán konfliktus kiéleződése óta a témába fektettet -immár számszerűsitett- "energiád" feltételez valamiféle megszállottságot, fanatizmust ha úgy tetszik, melyet úgy látom egyre többen próbálnak megérteni.Nem tudom milyen indíttatásból álltál bele a dologba, de igazán nem is nagyon érdekel, de mint leírtam pár napja az ukrán topikban, semmilyen személyeskedő provokáló, vádaskodó hozzászólásra nem reagálok.
A hozzászólásod provokatív volt, így egyetlen ok miatt reagáltam a hozzászólásodra, azért mert azt írtad, pár hete, hogy hidegen hagy az orosz-ukrán háború csak azt írja meg valaki, hogy ki nyert és mivel azt is írtad,hogy nem követed az ukrán topik történéseit így nagy valószínűséggel nem láttad a pár napja odairt hozzászólásomat.Ne haragudj, de nem a Te hozzászólásodra reagáltam, bármilyen más összefüggésben hasonlóan feltett kérdés esetén ugyanezt irtam volna. Önmagában pedig szerintem az idézett felvetés nem személyeskedő, vádaskodó, max. csak provokativ,...mivel az ukrán konfliktus kiéleződése óta a témába fektettet -immár számszerűsitett- "energiád" feltételez valamiféle megszállottságot, fanatizmust ha úgy tetszik, melyet úgy látom egyre többen próbálnak megérteni.
Másrészt, ha "igazából nem érdekel" valami velem vagy a hozzászólásaimmal kapcsolatban, nem kell rá szóban reagálni és az "indokokat" keresni.
Btw. nekem már a könyökömön jön ki az ukrán téma.
Az embereken is azt látom, hogy A és B háborújához, amihez igazából semmi közünk, már nem akarunk többet adni az életünkből, sem eurót, sem forintot, sem dollárt,...de még percet sem az időnkből. Egyre nagyobb a közöny a sok-sko hazugság után, amit a szánkba tol a média innen is, onnan is. Vége. Elmúlt. Bármerre nézek, az ukrán szó hallatán már csak legyintenek az emberek és jönnek a személyes történetek, amelyek teljesen más képet festenek le, mint amiket a fősodratú média meg itt páran prezentálni próbáltok.
Úgyhogy én csak várok. Hogy elmúljon. Ukrajna. Mint fogalom, mint téma,de ha kell mint ország. Teljesen hidegen hagy a sorsa, mert számomra, az életemre, a családomnak semmi jót nem hozott. Gond. Kolonc a jövőmet illetően és ezen az sem változtatna, ha Ukrajna valamilyen formában győztesen kerülni ki ebből, mert a k@kai itt marad. Ezzel szerintem sokan igy vagyunk.
Nem Oroszországnak szurkolunk, hanem saját magunknak. Jól akarunk kijönni belőle. Mert más hülyeségéért szopunk. Konkrétan Ukrajna és az EU hülyeségéért, amiért nem találtak megoldást nyolc évig a problémára. Mert úgy fest nem is kartak. A nyugat és Ukrajna túltolta a biciklit. Ennyi.
Valóban nem követem, nem láttam, elnézést, ha ezen a téren nem vagyok naprakész...mivel azt is írtad,hogy nem követed az ukrán topik történéseit így nagy valószínűséggel nem láttad a pár napja odairt hozzászólásomat.
Az avatarom egy QR-kód, a benne található idézetben benne van minden, amit ehhez gonolatodhoz még fűzni tudok, mert az igazság mindig fájdalmas.Ami pedig az okokat illeti ha tényleg érdekel téged a motivációm akkor szerintem sokkal szerencsésebb egy egyszerű kérdéssel rákérdezni erre, mint írni egy egy eljátszom a faszagyereket tartalmú hozzászólást a visszajelzések topikba.
Mekkora Libiai koppintás vagy tán az Alfa holdbázis fegyvereit koppintják. Egy nem irányított rakétakonténer és ezt új fejlesztésnek adják el. Igazi kapor tempóukrán rakéta vetős ugv (phantom-2)
http://defence-blog.com/army/ukraine-unveils-new-heavy-unmanned-vehicle-with-a-rocket-launcher.html
Új ukrán sorozatvető modul, elvileg S-8-at indít:
Rosszul látod."Érdekes", hogy a vetőcső vége --ha jól látom/látszk ? -- le van zárva.
Így --leegyszerűsítve-- nem rakétavetőként, hanem aknavető(/tarack-ágyú)-ként viselkedik, sokszoros nyomással az eredeti vetőcsőhöz képest! A lőszer sem erre van tervezve, gyártva.
Lerövidítve: a fentiek miatt szerintem azonnal/rövid használat után szét fog robbanni.
Az egész nem tűnik --nekem-- szakmai/szakma-közeli/gyári megvalósításnak. Ennél a husziknál is --sokkal-- jobb megoldásokat láttam!
Érdekel mások véleménye is!
.
A saját egységeiknek. Így le lesz gyártva gyorsítva a mennyiség amit akarnak és közben még nagyon európaiak is lesznek.Ja,és mire elkészül,hová fogják postázni?
Flottillát.Nem olyan túl jelentős hír, de kiemelem ide, mert néhány gondolat elkezdett az olvasás közben pörögni az agyamban.
Все для перемоги: ВМСУ поповнились незвичними цивільними суднами (відео) | Defense Express
Військово-морські сили України мобілізували на службу "річкові трамваї"defence-ua.com
Egyfelől hogy ilyen hadgyakorlat, amikor élesben megy a háború, hát az ilyen minek? Közvetlenül ezzel összefonódva, hogy hol? Aki követi az eseményeket, az egyet érthet velem, hogy ha ez a Donyeck-folyón történt, az még egy nagyon hasznos képesség az ukrán katonáknak... Ámde a sikertelen orosz átkelésekről elhíresült folyónak most közel a teljes szakasza (legalább az egyik parton) ruszki ellenőrzés alatt áll. Hol lennének rajta ezek a civilektől elkobzott hajók?
És itt hoznék az okoskodásomba egy izraeli biztonságpolitikai elemző által nagyon kedvelt hasonlatot, Robert C. Castle gyakran Mississippihez és New Orleanshoz hasonlítja a lagúnát, ahol Dnyeper és a Dél-Bug közös torkolata belefut a tengerbe. Előbbi ügye Kijev és a most oroszok által elfoglalt Herszon vize, a másik a magát hősiesen tartó Mikolajev városáé. És nem egy-egy városhoz kapcsolódnak, hanem mint egy ingyen autópálya gyakorlatilag teljes Nyugat-Ukrajnán áthaladva gyűjtötték eddig a most blokáddal zárolt tengeri kikötőkbe az olcsón odaszállítható árukat. Itt tényleg voltak mindig is nagyobb szállítási kapacitással rendelkező hajók.
Fényképről sokkal nagyobbnak is tűnt az, ahol a cikk felvételei készültek, mint az a folyó, amit az elpusztult ruszki pontonokról készült képeken és videókon láttunk. A háború menetére pedig talán sokkal nagyobb hatást is gyakorolna az ország legnagyobb vizén felállított -bármennyire is tákolt, ideiglenesen foltozott- flotta, ha már önként elsüllyesztették a tengeri nagy hadihajókat.
Láttunk már ilyet a magyar történelemben is. Nándorfehérvári-diadal egyik fontos momentuma volt, amikor egy nagyobb hadihajó és számos kisebb civilektől elkobzott csónak átszakította a folyami zárat a Dunán. És azóta is évszázadok óta ha csökevényes mértékben is, de fenntartjuk a Dunai Flottát.
Ez a GIS Arta igazából egy ilyen “on-demand” tüzérségi adatbázis. Boldog-boldogtalan adhat hozzá célpontokat, amelyeket az épp ráérő tüzérek leküzdenek (sarkítva). A starlinknek annyi köze van mindehhez, hogy stabil internetes kapcsolatot igényel a dolog, és azt ezzel oldják meg.Jézus, micsoda nyalgep amatőr cikk. "Nincs parja a tortenelemben" annak, hogy valaki automatizal egy logikus adatfolyamot?
Meg "az ukranoke a vilag leghatékonyabb tuzersege" - ki ez a Visingr nevu "szakértő"?
Ez a cseh vagy szlovák Nogradi?