Legalább 2014 óta “hordják” mindkét oldal katonáiEzt korábban még nem nagyon láttam sehol. Akkor ez ennek a háborúnak egy fejlesztése lehet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Legalább 2014 óta “hordják” mindkét oldal katonáiEzt korábban még nem nagyon láttam sehol. Akkor ez ennek a háborúnak egy fejlesztése lehet.
Alapvetően orosz cucc, ők már a 2000-es évek közepe óta használják. Praktikus kis valami, csökkenti az aranyér kockázatátEzt korábban még nem nagyon láttam sehol. Akkor ez ennek a háborúnak egy fejlesztése lehet.
Már 20141ben is elterjedt volt a szakiknál.Ezt korábban még nem nagyon láttam sehol. Akkor ez ennek a háborúnak egy fejlesztése lehet.
nem ez konkrétan csövesek fejlesztése nyugaton rendszeresen látni csöveseknek osztják inygen. de építőiparban is megtalálható a megoldás.Ezt korábban még nem nagyon láttam sehol. Akkor ez ennek a háborúnak egy fejlesztése lehet.
A nagy csoport és a 3 darab ellentétes értelműek..Ez a videó is bizonyítja mennyi elterjedt az ukri haderőben az átalakított civil drónok harctéri alkalmazása...
Az Ukrán Nemzeti Gárda „Omega” különleges egysége ATGM- ek és kamikaze drónok segítségével megsemmisített egy nagy csoport ellenséges páncélozott járművet a Donyeck régióbeli Avdiivka közelében .
A videót az Ukraine Weapons Tracker elemzőcsoport tette közzé közösségi oldalain.
Legalább három orosz BMP-t semmisített meg az ukrán Omega egység Stugna-P és FGM-148 Javelin ember által hordozható páncéltörő rakétarendszerekkel. A célzást és a támadást drónokkal rögzítették a csatatéren.
A felvételen az FPV drónok kezelőinek munkája is látható, amelyeket a kumulatív robbanófej felfüggesztésével módosítottak. 4 ellenséges BMP-t megsérült a drónok támadása következtében.
FPV drónok
Az FPV drón (First Person View) egy olyan quadcopter, amely első személyű nézet funkcióval rendelkezik. Az FPV funkcióval rendelkező drónokat a kezelő online közvetítési módban irányítja, a képet közvetlenül a virtuális valóság szemüvegre továbbítja.
Az FPV drónok a polgári piacon kaphatók, Az FPV drónok árai átlagosan 200 és 500 dollár között mozognak az alkatrészektől függően.
A standard felszereltségű drónok egy gránátot képesek szállítani egy automata gránátvetőből. Így egy szovjet VOG-17-es repeszgránáttal felszerelt drón öt méteres körzetben képes eltalálni az ellenséges embereket. A nyugati fegyverek megjelenésével lehetővé vált a különböző 40 mm-es kumulatív gránátok használata.
M430A1 HEDP gránátok egy ukrán UAV alá függesztve
Az ilyen drónok átlagos repülési hatótávolsága körülbelül 2 km, de vannak olyan modellek, amelyek akár 4 km-t is képesek lefedni. A drónok akár 150 km/h sebességet is elérhetnek, bár a kényelmes célzás érdekében legfeljebb 70-80 km/h sebességgel használják őket.
Korábban a Militarnyi már közzétett egy videót egy FPV drónt használó kamikaze UAV kezelőről.
A közzétett videón az ukrán operátor egy támadó drónt küld egy ellenséges személyzettel teli helyiségbe.
Спецпідрозділ "Омега" за допомогою дронів-камікадзе та ПТРК зупинив наступ ворожої бронетехніки
Спецпідрозділ національної гвардії України "Омега" знищив чисельне угрупування ворожої бронетехніки поблизу Авдіївки Донецької області з допомогою ПТРК та дронів-камікадзе.mil.in.ua
Ez nézőpont kérdése, de az nyilvánvaló, hogy az ukrik (az ő szempontjukból teljesen logikusan) minden harctéri sikerüket felnagyítják a médiában.A nagy csoport és a 3 darab ellentétes értelműek..
Milyen nézőpont az ahol 1 szakasz (ez 3 harcjármű) nagy? Ez még a Honvédség mércéjével mérve sem nagy.Ez nézőpont kérdése, de az nyilvánvaló, hogy az ukrik (az ő szempontjukból teljesen logikusan) minden harctéri sikerüket felnagyítják a médiában.
Nevezzük ukrán nézőpontnak de ugyanígy működik az orosz kormányzati média is a háborúban alkalmazott infomációs hadviselés már csak ilyen.Milyen nézőpont az ahol 1 szakasz (ez 3 harcjármű) nagy? Ez még a Honvédség mércéjével mérve sem nagy.
De nekünk nem kell átvenni. Hagyjuk meg a hazudozást a harcoló felek privilégiumának.Nevezzük ukrán nézőpontnak de ugyanígy működik az orosz kormányzati média is a háborúban alkalmazott infomációs hadviselés már csak ilyen.
Szerintem senki sem vette át, odaírtam a hozzászólásomba, hogy a civil átalakított drónok ukri haderőben illetve a fronton történő alkalmazása miatt tettem be ebbe a topikba ezt az ukri cikket.De nekünk nem kell átvenni. Hagyjuk meg a hazudozást a harcoló felek privilégiumának.
Ha a lengyelek is akkor a csehszlovakoknak sem szabadna lemaradni! Mar hogy nezne ez ki politikailag!Lengyelek ukránoknak szeretnék ajandékozni a leopardjaikat:
Finn parlamentben is van egy javaslat: